Kategoriler

GLOBAL SANAYİCİ

‘Savaş Çiçekleri’ni 4 bin 300 öğrenci izledi

Oyunun Kapaklı’da bulunan öğrencilere ulaştırılması, ÇOSB ile Kapaklı Kaymakamlığı ve Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinasyonuyla gerçekleştirildi.

Çerkezköy Organize Sanayi Bölge (ÇOSB) Müdürlüğü’nün sosyal sorumluluk kapsamındaki etkinlikleri “Savaş Çiçekleri” isimli tiyatro oyunuyla sürdürüldü. Kapaklı’daki ilköğretim okullarından 4000’i aşkın öğrenciye sergilenen Savaş Çiçekleri isimli tiyatro oyunu, Sabancı Üniversitesi Tiyatro Kulübü öğrencileri tarafından sahnelendi.

 

17-18-19 Şubat tarihlerinde günde 3 kez olarak toplam 9 defa sahnelenen ve 4 bin 300 öğrencinin izlediği tiyatro oyununda rol alan öğrencilerin isimleri ise şöyle: Ömer Faruk Altun, Çağlar Yüksel, Mert Tanyıldız, Eren Ünal, Mert Şen, Nihat Özcan, Ecem Güleç, Dilara Çiçek, Yaprak Göker, Gizem Keçeci.

 

Oyunun Kapaklı’da bulunan öğrencilere ulaştırılması, ÇOSB ile Kapaklı Kaymakamlığı ve Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinasyonuyla gerçekleştirildi.

 

Çocuklar tarafından büyük beğeni alan Savaş Çiçekleri’nin konusu ise şöyle: “Oldukça cesur ve yardımsever olan Çiçek adındaki küçük kız çocuğunun yolu bir gün ormanın perisi Perican ile kesişir ve ikili İsfon ve Finfon ülkeleri arasında çok uzun zamandır süren savaşa son vermek için çalışmaya başlar. İsfon ve Finfon ülkeleri arasındaki savaşın asıl amacı dünyanın en güzel çiçeklerinin yetiştiği Çiçeklibahçe’yi ele geçirmektir. Çiçeklibahçe Devmen adındaki kötü bir devin kontrolündedir ve Devmen her iki tarafı da hangisi daha çok esir çocuk getirirse Çiçeklibahçe’yi ona bırakacağını söyleyerek kandırır. Çiçek ve Perican esir çocukları Devmen’in elinden kurtarıp savaşa son vermeye çalışırlar.”

 

Üç gün boyunca sürdürülen ve büyük beğeni toplayan tiyatroyu ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler ve ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan da izledi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan ÇOSB yetkilileri; öğrencilere yönelik bu tür sosyal ve kültürel etkinliklerin sürdürüleceğini ifade ettiler. 
Yorumlar

Daha Fazla Haber
GEZİ
164 Kez Görüntülendi.
Avrupa Birliği’nin ‘Eşbaşkenti’: STRAZBURG
SEKTÖR
106 Kez Görüntülendi.
“Herkes 2 sene yerli ayakkabı giysin”
FUTBOL EKONOMİSİ
62 Kez Görüntülendi.
Bonservislerdeki astronomik yükseliş işimize yarayabilir
GÜNCEL HABER
67 Kez Görüntülendi.
Aktivist ruhlu Z Kuşağı boykotu sahiplendi
SÖYLEŞİ
459 Kez Görüntülendi.
Metaverse ile fabrikanızı bir gözlüğe sığdırabiliyorsunuz
SÖYLEŞİ
42 Kez Görüntülendi.
Bilimsel ihracatın temelinde pazar araştırma raporları var
SÖYLEŞİ
86 Kez Görüntülendi.
“Artık yeryüzünü ısıtmak değil soğutmak için enerji harcanacak”
SÖYLEŞİ
92 Kez Görüntülendi.
Doç. Dr. Ata Özkaya: Yüksek borçlanma ve vergiler bizi bekliyor
SÖYLEŞİ
200 Kez Görüntülendi.
Hasan Özçelik: Sürdürülebilirlik Raporlaması yapmayı ihmal etmeyin
İÇİMİZDEN BİRİ
48 Kez Görüntülendi.
“İkiz dönüşüm için kararlı adımlar atıyoruz”