Kategoriler

GLOBAL SANAYİCİ

Bir zorunlu göç hikayesi: Türkiye kayası

Genç yazar Fehime Seven'in 16 yaşındayken kaleme aldığı Türkiye Kayası adlı tiyatro oyununu Şükrü Türen yönetti.

Sanayicisine en iyi hizmeti vermenin gayretinde olan ÇOSB Bölge Müdürlüğü, gerçekleştirdiği kültür ve sanat etkinlikleriyle de göz dolduruyor. ÇOSB Bölge Müdürlüğü yeni yılın ilk tiyatro oyununda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından sahnelenen ‘Türkiye Kayası’ adlı oyuna ev sahipliği yaptı.

 

05 Ocak Salı günü ÇOSB Konferans Salonu’nda gerçekleşen tiyatro oyununa katılım ise oldukça yoğundu. Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Çerkezköy 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Yıldırım, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Müdürü Mehmet Özdoğan, Çerkezköy Emniyet Müdürü Murat Ogan, Kapaklı Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın’ın yanı sıra çok sayıda sanayici ve fabrika çalışanıyla kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri katıldı.

 

Genç yazar Fehime Seven'in 16 yaşındayken kaleme aldığı Türkiye Kayası adlı tiyatro oyununu Şükrü Türen yönetti. Oyunculuklarını E. Sevtap Çapan, Hakan Yavaş, Hikmet Körmükçü, Kubilay Penbeklioğlu, Nevzat Çankara ve Selim Can Yalçın'ın üstlendiği Türkiye Kayası, Bulgaristan'dan Türkiye'ye göç etmek zorunda kalan bir ailenin öyküsünü anlatıyor. Geçmişlerini, anılarını ve hayallerini yaşadıkları yerde bırakıp yeni ümitlerle yola çıkan ailenin, Türkiye sınırında karşılaştıkları şanssızlıklar komedi ve dram unsurları ile çok güzel bir şekilde sahnelendi. Oyunun sonunda oyuncular uzun süre ayakta alkışlandı.

 

Tiyatronun sonunda oyunculara çiçek takdim eden ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, “Bizleri bugün yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ederiz. ÇOSB olarak gerçekleştirdiğimiz sosyal ve kültürel etkinliklerimiz sürekli devam edecektir” dedi.

 

  
Yorumlar

Daha Fazla Haber
SÖYLEŞİ
29 Kez Görüntülendi.
Kesikbaş: Afetler ve iklim değişikliği tehditlerine karşı hazırlanıyoruz
SÖYLEŞİ
102 Kez Görüntülendi.
“Satışlarımız değişmedi cirolarımız düştü”
SÖYLEŞİ
133 Kez Görüntülendi.
'2025 yılı hem zorluklar hem de fırsatlar yılı olabilir'
KAPAK HABER
152 Kez Görüntülendi.
“Yapay zekanın endüstrideki geleceği parlak gözüküyor”
GÜNCEL HABER
25 Kez Görüntülendi.
"Milli Teknolojilerle Geleceği Şekillendiriyoruz"
KAPAK HABER
59 Kez Görüntülendi.
“Avrupa’nın yeşil hidrojen tedarikçisi olabiliriz"
İÇİMİZDEN BİRİ
672 Kez Görüntülendi.
İnan Makina YKB Tijen Alkan : Mottomuz - Dünyanın kırıcı gücüyüz
ÇOSB HABERLERİ
39 Kez Görüntülendi.
Oliver Twist ÇOSB'de Minik Kalpleri Isıttı
ÇOSB HABERLERİ
25 Kez Görüntülendi.
Sanatın büyülü atmosferine ÇOSB ev sahipliği yaptı
ÇOSB HABERLERİ
23 Kez Görüntülendi.
ÇOSB'de Tiyatro Şöleni: Annem Hep Derdi Ki!