Kategoriler

GLOBAL SANAYİCİ

ÇOSB'de çevre dostu elektrikli tırpan

Benzinli tırpanlar yerine elektrikli tırpanlar kullanılmaya başlandı…

Ülkemizin en önemli üretim üslerinden biri olan Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) tüm çalışmalarında olduğu gibi çevre konusunda da önemli işlere imza atıyor. Geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirilen karbon ayak izi projesi kapsamında bölgenin karbon salınımını dengeleyebilmek için ilk etapta 100 bin ağaç dikimini gerçekleştiren ÇOSB, çevre konusundaki çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

ÇOSB, organize sanayi bölgeleri başta olmak üzere Türkiye’de ilklerden sayılabilecek bir hizmeti daha hayata geçirdi. ÇOSB Bölge Müdürlüğü, bugüne kadar bölge içerisindeki yeşil alanların bakımlarında kullanılan ve benzinle çalışan ot biçme tırpanlarının yerine çevre dostu, emisyonu sıfır olan şarj edilebilen elektrikli tırpanları kullanmaya başladı.

İlk etapta 4 kişilik bir ekip kurup çalışmalara başlayan ÇOSB Bölge Müdürlüğü Bahçe ve Ziraat Şefliği ekipleri hem çevre hem de çalışanların iş sağlığı ve güvenliği açısından çok daha verimli olan elektrikli tırpan kullanımı daha da yaygınlaştırmayı hedefliyor.

Amaçlarının çevreye sıfır emisyon veren ekipmanlarla çalışmak olduğunu belirten ÇOSB Bölge Müdürlüğü yetkilileri şunları söyledi: “Benzinli tırpan kullanan çalışanlar sürekli olarak egzozdan çıkan gaz ile aynı ortamda bulunmak zorundadır. Bizim kullanmaya başladığımız elektrikli ot biçme tırpanlarıyla artık böyle bir sorun kalmamaktadır. Hem işçi sağlığı, hem de çevre sağlığı için son derece önemli bu çalışmamızı tüm bölgede kullanmayı hedefliyoruz. Sürdürülebilir çevre bilinci için bu tür çalışmaları çok önemsiyoruz.”

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GEZİ
165 Kez Görüntülendi.
Avrupa Birliği’nin ‘Eşbaşkenti’: STRAZBURG
SEKTÖR
108 Kez Görüntülendi.
“Herkes 2 sene yerli ayakkabı giysin”
FUTBOL EKONOMİSİ
63 Kez Görüntülendi.
Bonservislerdeki astronomik yükseliş işimize yarayabilir
GÜNCEL HABER
68 Kez Görüntülendi.
Aktivist ruhlu Z Kuşağı boykotu sahiplendi
SÖYLEŞİ
460 Kez Görüntülendi.
Metaverse ile fabrikanızı bir gözlüğe sığdırabiliyorsunuz
SÖYLEŞİ
43 Kez Görüntülendi.
Bilimsel ihracatın temelinde pazar araştırma raporları var
SÖYLEŞİ
88 Kez Görüntülendi.
“Artık yeryüzünü ısıtmak değil soğutmak için enerji harcanacak”
SÖYLEŞİ
93 Kez Görüntülendi.
Doç. Dr. Ata Özkaya: Yüksek borçlanma ve vergiler bizi bekliyor
SÖYLEŞİ
201 Kez Görüntülendi.
Hasan Özçelik: Sürdürülebilirlik Raporlaması yapmayı ihmal etmeyin
İÇİMİZDEN BİRİ
49 Kez Görüntülendi.
“İkiz dönüşüm için kararlı adımlar atıyoruz”