Kategoriler

GLOBAL SANAYİCİ

İstanbul Devlet Tiyatrosu ‘Profesyonel’i ÇOSB Konferans Salonu’nda sahneledi

Oyun, Yugoslavya’daki büyük dönüşümden önceki ve sonraki toplumsal-politik yaşamı, bir entelektüelin yaşam öyküsü içinde, kara komedi türünde ve ironik bir üslupla anlatıyor.

Dünyaca ünlü Sırp yazar Duşan Kovaçevic’in Yugoslavya’da zaman perdesini aralayarak toplumsal dönüşümü kaleme aldığı “Profesyonel” oyunu, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Konferans Salonunda izleyiciyle buluştu.

İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun usta oyuncuları tarafından sahnelenen oyunu Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Vize Kaymakamı Soner Zeybek, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Cemal Bahadır Murat, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Elay ile ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan’ın yanı sıra yüzlerce tiyatrosever izledi.

Yugoslavya’daki büyük dönüşümden önceki ve sonraki toplumsal-politik yaşamı, bir entelektüelin yaşam öyküsü içinde, kara komedi türünde ve ironik bir üslupla anlatan oyun, 40 yaşlarında bir edebiyat adamı, bir sekreter ve bir gizli polisin sürprizlerle dolu soluk soluğa izlenecek hikayesini konu alıyor.
 

Türkiye’nin en başarılı tiyatro yönetmenlerinden Işıl Kasapoğlu’nun imzasını taşıyan “Profesyonel”, politik sistem eleştirisini toplumun uç karakterleri üzerinden yazılan ustaca bir metinle seyirciye sunuyor. Yıllardır İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda kapalı gişe oynayan “Profesyonel”, ÇOSB Konferans Salonunda da seyirciden tam not aldı. Usta oyuncular performanslarıyla seyirciyi büyüledi.

Oyunun tamamlanmasıyla birlikte oyuncular dakikalarca ayakta alkışlandı. Oyunun sonunda protokol tarafından oyunculara çiçek takdim edildi.

OYUNUN KÜNYESİ

Yazan: Duşan Kovaçevic, Yöneten: Işıl Kasapoğlu Oyuncular: Bülent Emin Yarar, Yetkin Dikinciler, Gülen Çehreli, Cenap Oğuz.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GEZİ
161 Kez Görüntülendi.
Avrupa Birliği’nin ‘Eşbaşkenti’: STRAZBURG
SEKTÖR
104 Kez Görüntülendi.
“Herkes 2 sene yerli ayakkabı giysin”
FUTBOL EKONOMİSİ
62 Kez Görüntülendi.
Bonservislerdeki astronomik yükseliş işimize yarayabilir
GÜNCEL HABER
66 Kez Görüntülendi.
Aktivist ruhlu Z Kuşağı boykotu sahiplendi
SÖYLEŞİ
458 Kez Görüntülendi.
Metaverse ile fabrikanızı bir gözlüğe sığdırabiliyorsunuz
SÖYLEŞİ
41 Kez Görüntülendi.
Bilimsel ihracatın temelinde pazar araştırma raporları var
SÖYLEŞİ
81 Kez Görüntülendi.
“Artık yeryüzünü ısıtmak değil soğutmak için enerji harcanacak”
SÖYLEŞİ
89 Kez Görüntülendi.
Doç. Dr. Ata Özkaya: Yüksek borçlanma ve vergiler bizi bekliyor
SÖYLEŞİ
199 Kez Görüntülendi.
Hasan Özçelik: Sürdürülebilirlik Raporlaması yapmayı ihmal etmeyin
İÇİMİZDEN BİRİ
47 Kez Görüntülendi.
“İkiz dönüşüm için kararlı adımlar atıyoruz”