Kategoriler

GLOBAL SANAYİCİ

Covid-19 Aşısı ve PCR Testi Sonuçlarına İlişkin İdari Uygulamalar Semineri

‘Covid-19 Aşı Bilgileri ve PCR Testi Sonuçlarının İşverenler Tarafından Talep Edilebilmesine İlişkin İdari Uygulamaların Değerlendirilmesi’ seminerinde işveren ve çalışan açısından birçok önemli noktaya dikkat çekildi

Çerkezköy Organize Sanayi Bölge (ÇOSB) Müdürlüğü çok önemli bir online seminere daha imza attı. Pandemi sürecinde de birçok online seminer düzenleyerek katılımcılarından büyük takdir alan ÇOSB Bölge Müdürlüğü’nün düzenlediği son seminere de oldukça yoğun katılım oldu.

Konuşmacı olarak Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdem Özdemir’in katıldığı, ‘Covid-19 Aşı Bilgileri ve PCR Testi Sonuçlarının İşverenler Tarafından Talep Edilebilmesine İlişkin İdari Uygulamaların Değerlendirilmesi’ seminerinde işveren ve çalışan açısından birçok önemli noktaya dikkat çekildi. Katılımcıların da sorularıyla katıldığı online seminerin oldukça verimli geçtiği belirtildi. Seminerin videosu daha sonradan ÇOSB Bölge Müdürlüğünün YouTube kanalına da yüklenerek daha fazla izleyiciye ulaşması sağlandı.

Öte yenden Kişisel Verileri Koruma Kurulu şu açıklamayı yaptı: “Covid-19’un sebebiyet verdiği salgın hastalığın kamu güvenliği ve kamu düzenini tehdit etmesi sebebiyle hastalığın yayılımını engellemek amacıyla Covid-19 aşı bilgisi ve/veya negatif sonuçlu PCR test bilgisinin, kamu kurum ve kuruluşlarınca yürütülen önleyici ve koruyucu faaliyetler kapsamında işlenmesinin önünde bir engel bulunmadığı, dolayısıyla söz konusu kişisel veri işleme faaliyetlerinin Kanunun 28 inci maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendi kapsamında gerçekleştirilebileceği, bununla birlikte, Covid-19 salgını kapsamında yürütülen kamu güvenliğini ve kamu düzenini koruma amacına yönelik faaliyetler dışında kalan ya da bu amacı aşan nitelikteki kişisel veri işleme faaliyetlerinin Kanun kapsamında yer alacağı değerlendirilmektedir.”

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GEZİ
161 Kez Görüntülendi.
Avrupa Birliği’nin ‘Eşbaşkenti’: STRAZBURG
SEKTÖR
104 Kez Görüntülendi.
“Herkes 2 sene yerli ayakkabı giysin”
FUTBOL EKONOMİSİ
62 Kez Görüntülendi.
Bonservislerdeki astronomik yükseliş işimize yarayabilir
GÜNCEL HABER
66 Kez Görüntülendi.
Aktivist ruhlu Z Kuşağı boykotu sahiplendi
SÖYLEŞİ
458 Kez Görüntülendi.
Metaverse ile fabrikanızı bir gözlüğe sığdırabiliyorsunuz
SÖYLEŞİ
41 Kez Görüntülendi.
Bilimsel ihracatın temelinde pazar araştırma raporları var
SÖYLEŞİ
81 Kez Görüntülendi.
“Artık yeryüzünü ısıtmak değil soğutmak için enerji harcanacak”
SÖYLEŞİ
89 Kez Görüntülendi.
Doç. Dr. Ata Özkaya: Yüksek borçlanma ve vergiler bizi bekliyor
SÖYLEŞİ
199 Kez Görüntülendi.
Hasan Özçelik: Sürdürülebilirlik Raporlaması yapmayı ihmal etmeyin
İÇİMİZDEN BİRİ
47 Kez Görüntülendi.
“İkiz dönüşüm için kararlı adımlar atıyoruz”