Kategoriler

GLOBAL SANAYİCİ

ÇOSB İtfaiyesi’nden üniversite öğrencilerine teorik ve pratik eğitim…

NKÜ Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı Öğretim Görevlileri ve ÇOSB İtfaiyesi yetkilileri tarafından sınavlara da tabi tutulan öğrencilerin performansı göz dolduruyor.

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) ile Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) arasında imzalanan “Eğitim ve Öğretim İşbirliği Protokolü” çerçevesinde NKÜ Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı 2. Sınıf öğrencileri teorik ve uygulama dersleriyle işyeri uygulamalı eğitimlerini ÇOSB Bölge Müdürlüğü İtfaiyesinde yapıyorlar.

Protokol çerçevesinde yaklaşık 3 ay pratik eğitim alan öğrenciler, tam motivasyonla eğitimlerini tamamlıyorlar. Konuyla ilgili konuşan ÇOSB İtfaiyesi yetkilileri; “Öğrenciler bu eğitimlerle, mezun olduktan sonra, çalışacakları kuruma hızlı adaptasyon sağlayabilmektedirler. Ayrıca öğrencilik dönemindeki, teorik derslerin uygulamalı tekrarını da yapmış oluyorlar” ifadelerini kullandı.

NKÜ Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı Öğretim Görevlileri ve ÇOSB İtfaiyesi yetkilileri tarafından sınavlara da tabi tutulan öğrencilerin performansı ise göz dolduruyor. Birçok zorlu sınavı başarıyla geçen genç itfaiyeciler büyük takdir topluyor.

ANLATILAN KONULAR

3 ay süren eğitimlerde öğrencilere anlatılan konu başlıkları şu şekilde: “İtfaiye iş bilinci, İtfaiye personeli çalışma emniyet tedbirleri, Kişisel koruyucu kıyafet kullanımı, Araç gereç kullanımı, Merdivenli aracı kullanma teknikleri, Yangın müdahale malzemelerinin kullanımı, Trafik kazası müdahale ve kaza kırım teknikleri, Psikolojik etkenler, Olay mahallinde fiziki performansın arttırılması, Helikopter emniyet ve kaza kırım çalışmaları, Kimyasal döküntü, sızıntıda emniyet ve müdahale teknikleri.”

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GEZİ
156 Kez Görüntülendi.
Avrupa Birliği’nin ‘Eşbaşkenti’: STRAZBURG
SEKTÖR
100 Kez Görüntülendi.
“Herkes 2 sene yerli ayakkabı giysin”
FUTBOL EKONOMİSİ
60 Kez Görüntülendi.
Bonservislerdeki astronomik yükseliş işimize yarayabilir
GÜNCEL HABER
63 Kez Görüntülendi.
Aktivist ruhlu Z Kuşağı boykotu sahiplendi
SÖYLEŞİ
452 Kez Görüntülendi.
Metaverse ile fabrikanızı bir gözlüğe sığdırabiliyorsunuz
SÖYLEŞİ
39 Kez Görüntülendi.
Bilimsel ihracatın temelinde pazar araştırma raporları var
SÖYLEŞİ
74 Kez Görüntülendi.
“Artık yeryüzünü ısıtmak değil soğutmak için enerji harcanacak”
SÖYLEŞİ
81 Kez Görüntülendi.
Doç. Dr. Ata Özkaya: Yüksek borçlanma ve vergiler bizi bekliyor
SÖYLEŞİ
195 Kez Görüntülendi.
Hasan Özçelik: Sürdürülebilirlik Raporlaması yapmayı ihmal etmeyin
İÇİMİZDEN BİRİ
44 Kez Görüntülendi.
“İkiz dönüşüm için kararlı adımlar atıyoruz”