Kategoriler

GLOBAL SANAYİCİ

ÇOSB Enerji Komisyonu enerji verimliliğini değerlendirdi

Enerji Komisyonu üyeleri Tübaş Tekstil'i ziyaret etti

Çerkezköy OSB’nin katılımcı yönetim anlayışının bir ürünü olan komisyonlar çalışmalarını sürdürüyor. Eylül ayında kurulan Çevre, Eğitim, Enerji ve Kalite Komisyonları kendi alanlarında belirledikleri gündemlerini uygulamaya başladılar. 

Enerji Komisyonu, çalışmalarında öncelikle komisyon üyelerinin kendi firmalarında tatbik etmekte oldukları iyi uygulamaları yerinde ziyaretlerle görerek deneyim paylaşmaya başaldı. Ziyaretlerde firmaların birbirlerinin yetilerini daha iyi kavramaları hedefleniyor. Bu bağlamda Enerji Komisyonu ilk olarak üyelerden Mustafa Taşkıran’ın firması Tübaş Tekstil Ürünleri Boyama San. ve Tic. A.Ş. ‘yi ziyaret etti. Ziyarette Mustafa Taşkıran komisyon üyelerine firmada enerji verimliliği üzerine yapmış oldukları çalışmaları sunum eşliğinde anlatarak, komisyon üyelerinin sorularını yanıtladı. İşletme gezilerek yapılan çalışmalar yerinde görüldü. Ardından Komisyon üyeleri yemekte karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Ziyaretlere Komisyon üyelerine ÇOSB Teknik Gruplardan sorumlu Bölge Müdür Yardımcısı Kadir Karakaya, Makine Enerji Müdürü Oğuz Koray Erzurum ve Halkla İlişkiler Şefi Soner Şaşmaz da katıldı. Bir sonraki firma ziyaretinin Komisyon Başkanı Behçet Güven’in firması Özen Mensucat Boya Terbiye İşletmeleri A.Ş.’ye yapılmasına karar verildi. 



ÇOSB Enerji Komisyonu, Deneyim paylaşım ziyaretlerinin ardından bölgede faaliyet gösteren diğer katılımcı firmalara yönelik, enerji verimliliği ve kalitesi konusunda paylaşımda ve aktarımlarda bulunmayı hedefliyor. 

* Kalite Komisyonu, ÇOSB katılımcı firmalarının kalite çemberlerinden hangilerine talepleri olduğunu belirleyebilmek için bir anket çalışması yapmaya hazırlanıyor. Bu anket çalışmasında firmaların talepleri doğrultusunda eğitim, kongre ve teknik geziler düzenlemeyi planlıyor. Anket yapılıncaya kadar beklememek için Komisyon üyelerinden Fatma Aytuna Oto’nun firması BSH’ta ‘Üretim Alan Yönetimi Uygulamaları’nı gözlemlemek için Çamaşır Fabrikası’na 29 Ocak 2014 tarihinde teknik bir gezi düzenliyor.

* Çevre Komisyonu, ÇOSB katılımcı firmalarında çıkan atıkların sınıflandırılması için bir anket çalışması yapmaya hazırlanıyor. Ayrıca öncelikle Komisyon üyelerinin işletmeleri başta olmak üzere firmalara teknik geziler düzenlemeyi hedefliyor.

* Eğitim Komisyonu, ÇOSB katılımcı firmalarına komisyonu tanıtmak ve komisyondan beklentileri belirleyebilmek, Özel ÇOSB Anadolu Teknik Lisesi’nin öğrencilere vermekte olduğu eğitim kalitesini arttırabilmek için görüş alışverişinde bulunmak üzere firmaların Müdürleri ve İnsan Kaynakları Sorumlulularını ziyaret etmeye başladı.
 
 
Yorumlar

Daha Fazla Haber
GEZİ
162 Kez Görüntülendi.
Avrupa Birliği’nin ‘Eşbaşkenti’: STRAZBURG
SEKTÖR
106 Kez Görüntülendi.
“Herkes 2 sene yerli ayakkabı giysin”
FUTBOL EKONOMİSİ
62 Kez Görüntülendi.
Bonservislerdeki astronomik yükseliş işimize yarayabilir
GÜNCEL HABER
67 Kez Görüntülendi.
Aktivist ruhlu Z Kuşağı boykotu sahiplendi
SÖYLEŞİ
459 Kez Görüntülendi.
Metaverse ile fabrikanızı bir gözlüğe sığdırabiliyorsunuz
SÖYLEŞİ
42 Kez Görüntülendi.
Bilimsel ihracatın temelinde pazar araştırma raporları var
SÖYLEŞİ
82 Kez Görüntülendi.
“Artık yeryüzünü ısıtmak değil soğutmak için enerji harcanacak”
SÖYLEŞİ
92 Kez Görüntülendi.
Doç. Dr. Ata Özkaya: Yüksek borçlanma ve vergiler bizi bekliyor
SÖYLEŞİ
200 Kez Görüntülendi.
Hasan Özçelik: Sürdürülebilirlik Raporlaması yapmayı ihmal etmeyin
İÇİMİZDEN BİRİ
48 Kez Görüntülendi.
“İkiz dönüşüm için kararlı adımlar atıyoruz”