Kategoriler

GLOBAL SANAYİCİ

‘Söz ve desteklerden sonuç bekliyoruz’

Tekirdağ Sanayiciler Derneği’nin ilk genel kurul toplantısı yapıldı. Kurucu Başkan Ömer Sarıoğlu, TEKSANDER Yönetim Kurulu Başkanlığı’na yeniden seçilen Kurucu Başkan Ömer Sarıoğlu, “Tekirdağ Sanayi Odası için siyasilerin söz ve desteklerinden sonuç bekliyoruz” dedi.

Kurulma çalışmaları yürütülen Tekirdağ Sanayi Odası’nın altyapısını hazırlamak amacıyla 22 Ocak 2014 tarihinde faaliyete geçen Tekirdağ Sanayiciler Derneği (TEKSANDER), ilk Olağan Genel Kurul Toplantısını yaptı. 18 Haziran 2014 tarihinde dernek merkezinde yapılan kongrede yeni Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üyeleri seçildi.

Genel Kurul Toplantısının açılış konuşmasını yapan Başkan Ömer Sarıoğlu şunları söyledi:

“Yaklaşık 2 yıl önce yola çıktığımız Tekirdağ Sanayi Odası’nı kurma girişimlerimizde sona yaklaştık. Yola çıkarken Tekirdağ’ın tüm Organize Sanayi Bölgelerinin (OSB) yönetimleriyle, OSB’lerin olmadığı ilçelerimizdeki sanayicilerimizle birlikte karar alarak öncelikle bir Müteşebbis Heyeti oluşturup çalışmaları başlattık. 

Bu çalışmalar neticesinde Tekirdağ’da faaliyet gösteren 1.040 sanayicimizden Tekirdağ Sanayi Odası’nın kurulması için imza topladık ve bu imzalarla mevzuat gereği Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu’na başvuruda bulunduk. Ancak, yasal süreç içerisinde TOBB’dan olumlu ya da olumsuz herhangi bir cevap alamadık. Yine de ümidimizi yitirmeden, her platformda, yaklaşık 1.700 sanayicisi olan ve  büyükşehir olmuş Tekirdağ’ın artık Sanayi Odası’na da kavuşması gerektiğini anlatmaya devam ettik. Mevzuat gereği TOBB tarafından verilmesi gereken olur yazısı gelir mi acaba diyerek dava açma konusunda yasal sürecin son gününe kadar bekledik; TOBB, ülkemizin 8. büyük sanayi kentinin Sanayi Odasını kurabilmesi için ilgili görüşü son gün de olsa verecektir diye… Ama maalesef bir ses çıkmayınca yasal sürecin son gününde TOBB’a karşı dava açmak zorunda kaldık, şu an yasal süreç işlemeye devam ediyor. 

Diğer yandan ilimize gelen tüm bürokratlara, bakanlara, Başbakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza da konuyu arz ettik ve kendilerinden destek istedik. Kime derdimizi anlattıysak herkes Tekirdağ gibi bir sanayi ilimizde Sanayi Odası’nın olmamasına şaşırdıklarını belirterek, konuyu değerlendireceklerini belirttiler. Hatta Sayın Başbakanımızın Ocak ayındaki ziyaretinde sanayicilerimizle yenilen yemekte kendilerinden bu konuda söz almıştık. Tabii araya seçim süreçleri girdi. Siyasilerin Tekirdağ Sanayi Odası söz ve desteklerinden sonuç bekliyoruz” 



Müteşebbis Heyet olarak, alınan söz ve desteklerden yola çıkarak, 22 Ocak 2014 tarihinde TEKSANDER’i kurduklarını belirten Sarıoğlu, önümüzdeki dönemin  çalışma programını ve gerçekleştirilen faaliyetleri şöyle anlattı : 

“İlk olarak ilimizde faaliyet gösteren 1.700 civarındaki sanayicimizin hepsini  derneğimize üye yaparak, alacağımız bilgiler doğrultusunda TOBB mevzuatına göre sektör guruplarını oluşturmayı hedefliyoruz. Tabii bir yandan üye çalışmaları devam ederken, yeni büyükşehir olmuş Tekirdağ’ımızın marka bilinirliğini arttırma, sanayicilerimizin hali hazırdaki sorunlarına yönelik ilgili mercilerle temas kurarak çözüm arayışlarında bulunma, ilimiz sanayicilerinin ülkemizde ve dünyada gelişen yeni alanlara yönlendirilmesi gibi bazı faaliyetlerimiz de devam edecek. Bu faaliyetleri ortaya koyarken, Valiliğimiz, OSB’lerimiz, Üniversitemiz, kamu kurum ve kuruluşlarımızla sürekli birlik, beraberlik içerisinde hareket etmeye özen göstereceğiz.

Örneğin geçtiğimiz Mayıs ayında 2 önemli faaliyet gerçekleştirdik:

1. İlimiz sanayicilerini Savunma Sanayiine teşvik etmek için ülkemizde bu konuda söz sahibi şirketleri bünyesinde bulunduran Savunma ve Havacılık Sanayii İmalatçılar Derneği (SaSaD) Genel Sekreteri’ni davet ederek sektöre girebilmek için sanayicilerimizin neler yapması gerektiği konusunda bir bilgilendirme toplantısı yaptık. Toplantıdan sonra bazı sanayicilerimizi SASAD’a yönlendirdik. SASAD ile birlikte önümüzdeki Eylül-Ekim ayı içerisinde ikinci bir toplantı daha yapmayı planlıyoruz. Bu toplantıda SASAD bünyesindeki ana tedarikçi firmaların yetkililerini Tekirdağlı sanayicilerimizle buluşturmayı, ikili iş görüşmeleri organize etmeyi planlıyoruz.

2. Ülkemizde ilk kez yapılacak olan Nükleer Enerji Santralı için ilimizdeki sanayicileri bilgilendirmek ve de bu konuya teşvik etmek için Valimizin ev sahipliğinde yaptığımız toplantıda, Nükleer Enerji Santralları konusunda bir bilgilendirme toplantısı yaptık. Bu toplantı neticesinde derneğimiz bünyesinde Nükleer Enerji Komisyonu kuruldu. Bu komisyon hem Enerji Bakanlığı’nın ilgili birimleri ile hem de Mersin’de Santralı kuracak Mersin Akkuyu NGS A.Ş. ile irtibata geçerek santralda kullanılacak ekipmanlar konusunda Tekirdağlı sanayicilerin potansiyelini tanıtarak bazı işlerin alınması konusunda çalışmalar yapmayı hedefliyoruz.

Tüm bu çalışmaları yaparken ana gayemiz olan Tekirdağ Sanayi Odası kuruluş çalışmalarına devam ederken bugün derneğimizin yeni Yönetim Kurulu üyeleri ve Denetim Kurulu üyelerini belirleyeceğiz. Burada şunu açıkça söylemek istiyorum hem Yönetim Kurulumuzun hem de Denetim Kurulumuzun asil ve yedek tüm üyelerinin her biri bir başkan gibi söz sahibidir. Biz toplantılarımıza asil yedek ayrımı yapmadan herkesi davet etmeye devam edeceğiz. Çünkü bugüne kadar birlik ve beraberlik içinde nasıl hareket ettiysek bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz.”

Sarıoğlu’nun konuşmasının ardından Divan Heyeti Başkanlığı’na Hamdi Arabacı, Başkan Yardımcılığı’na Doğan Çağdaş ve Katip üyeliğe  Murat Dilmen seçildi. 

Divan heyetinin yönetiminde yapılan toplantı sonucunda Tekirdağ Sanayiciler Derneği’nin Yönetim ve Denetim Kurulu’na aşağıda isimleri yer alan sanayiciler seçildi.



Yönetim Kurulu’nun yaptığı görev dağılımı sonucunda Ömer Sarıoğlu yeniden TEKSANDER Yönetim Kurulu Başkanı seçilirken, Bülent Duman, Doğan Ünal, Erdim Noyan ve Eşref Akın Başkan Yardımcılıklarına getirildiler. Devrim Demir’in de Sayman Üye olarak görev yapması kararlaştırıldı.
 
Yorumlar

Daha Fazla Haber
GEZİ
157 Kez Görüntülendi.
Avrupa Birliği’nin ‘Eşbaşkenti’: STRAZBURG
SEKTÖR
101 Kez Görüntülendi.
“Herkes 2 sene yerli ayakkabı giysin”
FUTBOL EKONOMİSİ
61 Kez Görüntülendi.
Bonservislerdeki astronomik yükseliş işimize yarayabilir
GÜNCEL HABER
64 Kez Görüntülendi.
Aktivist ruhlu Z Kuşağı boykotu sahiplendi
SÖYLEŞİ
456 Kez Görüntülendi.
Metaverse ile fabrikanızı bir gözlüğe sığdırabiliyorsunuz
SÖYLEŞİ
40 Kez Görüntülendi.
Bilimsel ihracatın temelinde pazar araştırma raporları var
SÖYLEŞİ
76 Kez Görüntülendi.
“Artık yeryüzünü ısıtmak değil soğutmak için enerji harcanacak”
SÖYLEŞİ
87 Kez Görüntülendi.
Doç. Dr. Ata Özkaya: Yüksek borçlanma ve vergiler bizi bekliyor
SÖYLEŞİ
196 Kez Görüntülendi.
Hasan Özçelik: Sürdürülebilirlik Raporlaması yapmayı ihmal etmeyin
İÇİMİZDEN BİRİ
46 Kez Görüntülendi.
“İkiz dönüşüm için kararlı adımlar atıyoruz”