Öne Çıkanlar Çerkezköy OSB Türkonfed TEKİRDAĞ İSTİHDAM FUARI 2018 KPMG TÜRKİYE Sinem Cantürk Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu

Arçelik, ‘Atık Yönetimi’ dalında birincilik ödülü aldı
Arçelik A.Ş., Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından gerçekleştirilen 'Sürdürülebilir İş Ödülleri'nde, 'Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyalar (AEEE) Yönetiminde Lider Şirket' projesiyle,’ Atık Yönetimi Kategorisi’nde birinciliğe layık görüldü. İlki 2014 yılında verilen ve yılın başarılı sürdürülebilir iş modellerini ödüllendirerek iş dünyasına örnek oluşturmayı hedefleyen Sürdürülebilir İş Ödülleri'nde, Arçelik A.Ş., 'Atık Yönetimi' kategorisinde ödüle layık görüldü.

'Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyalar (AEEE) Yönetiminde Lider Şirket' projesiyle birinci seçilen Arçelik A.Ş. adına ödülü Arçelik A.Ş. Tedarik Zinciri, Satınalma ve Tüketici Hizmetleri'nden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Oğuzhan Öztürk aldı.
Arçelik A.Ş.'nin kaynakların verimliliği ve sürdürülebilirliği konusuna en üst seviyede hassasiyet gösterdiğini, aldıkları ödülün bu hassasiyetin bir sonucu olduğunu söyleyen Öztürk şöyle konuştu: "2014 yılında 'Doğaya Dönüş Başlasın' sloganıyla Türkiye'nin en büyük yenileme hareketini başlatmıştık. Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların (AEEE) Kontrolü Yönetmeliği kapsamında hayata geçirdiğimiz bu projeye benzer bir yenileme kampanyasını bu yıl Eylül ayında yeniden uygulamaya koyduk. Satış kampanyalarımızla da geri dönüşümü teşvik ediyor, sürdürülebilir iş modelleri üretiyoruz."

AEEE değiştirme kampanyasında, Arçelik ve Beko bayileri ile yetkili servisler tarafından müşterilerden toplanan ürünlerin geri dönüştürülmek üzere lisanslı tesislere gönderiliyor. Bolu ve Eskişehir'de 2014 yılında iki geri dönüşüm tesisi kuran Arçelik A.Ş. bu alandaki çalışmalar ile sektöre öncülük ederken, sektöründe hem üretici olan hem de bu alanda tesis kuran tek şirket konumunda. Eskişehir tesisi eski buzdolaplarında var olan, ozon tabakasına zararlı CFC'li (kloroflorokarbon) gazları da kapalı sistemle toplayabilen Türkiye'deki ilk geri dönüşüm tesisi olma özelliği taşıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106