Eroğlu, 14 tesisin temelini attı

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ergene Havzası Koruma Eylem Planı ve  Trakya Gelişim Projesi (TRAGEP) kapsamında Tekirdağ’da yapılacak 14 tesisin temelini attı.

ÇOSB adına Yönetim Kurulu Başkan Vekili Gürdal Adal ve ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan’ın da katıldığı törene, İTHİB Başkanı İsmail Gülle, Devlet Su İşleri Genel Müdürü Ali Rıza Dinız, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Yaşar Öztürk, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Lütfi Akça, Tekirdağ Milletvekili T. Ziyaeddin Akbulut ve Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu da katıldı. Çorlu Belediye Meydanı’nda yapılan ve 14 tesisin temelinin atıldığı törende 3 adet ileri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi, 1 adet İçme Suyu İsale Hattı, 1 adet İçme Suyu Arıtma Tesisi, 1 adet Gölet Sulaması, 5 adet OSB Atıksu Arıtma Tesisi ve 3 adet İletim Hattının temeli atıldı. Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu toplu temel atma töreninde yaptığı konuşmada, “Temeli atılan tesislerin maliyeti 500 milyon liradır. Barajlar, göletler yapılacak. Erozyon kontrol çalışmaları, zirai mücadele ilaçlarının kontrolü, gübrelerle ilgili tahliller yapılarak en uygun gübrenin kullanılması, online kirliliğin izlenmesi gibi ileri teknolojilerin planlamasını yaptık. Ergene Havzası’nı ve nehrini kurtarmanın maliyeti 4 milyar lira” dedi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106