Öne Çıkanlar Dijital korsanlığın maliyeti 400 milyar dolar ÇOSB Dijital Dönüşüm Atölyesi Çerkezköy OSB CEVAHİR UZKURT KPMG

Hema Endüstri’ye 235 milyon Euro sendikasyon kredisi
Hema Endüstri A.Ş. ile Credit Suisse arasında 250 milyon euroya kadar uzun vadeli sendikasyon kredisi anlaşması imzalandı. Kredi anlaşmasının imzalanması nedeniyle düzenlenen basın toplantısında konuşan Credit Suisse Türkiye CEO’su Uğur Bayar, “Böyle bir zamanda Türkiye’ye bu miktarda bir kredinin verilmiş olması çok önemlidir” dedi. HEMA Endüstri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Hattat da yaptığı konuşmada, “Bu anlaşma sadece HEMA’nın değil Türkiye’nin başarısıdır.” diye konuştu. Credit Suisse tarafından yapılan açıklamaya göre, sendikasyona yoğun ilgi gösteren kreditörlerin taleplerinin karşılanması amacıyla kredi miktarı, 200 milyon Euro’dan, ileride 250 milyon Euro’ya kadar çıkarılma opsiyonuyla birlikte, 235 milyon Euro olarak kararlaştırıldı.

Kredi, Hema Endüstri A.Ş.'nin mevcut borçlarını daha düşük maliyetle finanse etmesinin yanında, ilave finansmanla büyümesini de finanse etmektedir. Credit Suisse, “Şirketin son yıllarda gösterdiği güçlü büyümeyi de yansıtan bu başarılı sendikasyon işlemi, şirketin uygulamakta olduğu iş stratejisine duyulan güvenin de bir göstergesidir” değerlendirmesinde bulundu. 

Hema’dan yapılan açıklamada, “Kredi ile şirketlerimiz otomotiv ve endüstri grubunun Çerkezköy‘deki fabrikalarında verimliliğin artırılmasına yönelik çalışmalar yapılacak ve teknolojinin sağladığı optimum çözümler ile modernizasyon çalışmaları tamamlanacak. Global bir oyuncu olan şirketimiz, konumunu daha da ileriye götürüp, dünya piyasalarında rakiplerine karşı kalitesi ve rekabetçiliğiyle aranan bir konuma ilerleyecek. Hattat Holding ile Credit Suisse, Hattat Holding’in diğer projeleriyle ilgili görüşmelerini de devam ettirmektedir” bilgisine yer verildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106