Öne Çıkanlar Dijital korsanlığın maliyeti 400 milyar dolar ÇOSB Dijital Dönüşüm Atölyesi Çerkezköy OSB CEVAHİR UZKURT KPMG

Sarbak Metal Cumhuriyet Anadolu Lisesi açıldı

Çerkezköy ve Kapaklı’nın eğitim-öğretim hayatına sürekli katkılar yapıp, yeni eğitim yuvaları kazandıran Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) bu çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor. ÇOSB’nin eğitim gönüllüsü sanayicileri tarafından yapılan okulların arasına bir yenisi daha eklendi. ÇOSB’nin köklü kuruluşlarından Sarbak Metal Tic. ve San. A.Ş. tarafından yaptırılan 21 derslikli okulun açılışı törenle yapıldı.

Açılış öncesi bir konuşma gerçekleştiren Sarbak Metal Tic. ve San. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı eğitim gönüllüsü Andon Arakelyan; “İnşallah bundan sonraki yaşamımda daha iyi şeyler yapacağım. Eşimle birlikte ilk, okul yatırımımız olarak bu okulumuzu yaptık, inşallah bundan sonra daha iyi işler yapacağız” dedi. Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’ın okulun temel atımından itibaren sürekli olarak kendilerine destek olduğunu ifade eden Arakelyan, Kaymakam Abban’a da teşekkür etti.

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım konuşmasında, hayırsever yatırımlarıyla bir okul daha kazandırıldığını ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti. Yarının güçlü Türkiyesini birlikte inşa edeceklerini söyleyen Yıldırım; “Burada bizim çocuklarımız yetişecek. Yarının Türkiyesini, yarının Tekirdağını, yarının Çerkezköyünü, yarının işletmelerini, yarının resmi kurumlarını, yarının belediyesini, bunları artırabilirsiniz, teslim edeceğimiz gençlerimiz burada yetişecek. Buna bütün kalbimle inanıyorum ve ümitle bakıyorum. Bütün okullarımızı gördüğümde bu ümitle yaşıyorum. İnşallah yarınlarımız bugünlerde çok daha güzel olacak diye hem ümit ediyorum hem dua ediyorum” dedi.

SÖZDİNLER: EĞİTİME SÜREKLİ DESTEK OLACAĞIZ

Törende bir konuşma yapan ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler de, sanayiciler olarak her zaman eğitime destek olmaya devam edeceklerini söyledi. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da hayırsever Andon Arakelyan’a teşekkür ederken “Son 5 yılda Çerkezköy, kaymakamımızın büyük emekleriyle, hayırseverlerimizin yatırımları ve devlet yatırımlarıyla buluştu. 5 yıl evvel sınıflardaki yoğunluk nedeniyle üçlü eğitim sistemine doğru giden Çerkezköy, bugün eğitim gönüllülerinin destekleriyle, devlet yatırımlarıyla çok önemli bir noktaya geldi. Andon Bey ve bugüne kadar eğitime katkı sunan tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Bu emeklerin mimarı kaymakamımıza da ayrıca teşekkür ediyorum” dedi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş de bu okulun kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

“BU BİR EKİP ÇALIŞMASIDIR”

Açılışta konuşan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ise “Hayırlı olsun. Hayırseverlerimize çok teşekkür ediyorum. Ben yaklaşık 4 buçuk yıldır buradayım. Bu süre zarfında bu, açtığımız 28’inci okul. Ben geldiğimde burada 32 okul vardı. Fakat 7’si yıkım, 14’ü güçlendirmeydi bu 32 okulun. 18’ini biz yaptık. 10 tanesi devlet yatırımlarıyla yapıldı. Hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Hayırseverlerimizin çoğunu bir ekip çalışmasıyla ÇOSB Başkanımız Eyüp Sözdinler ile birlikte bulduk ve. Belediyemize de teşekkür ediyorum. Valimiz devamlı arkamızda durarak bize destek oldu. İl Milli Eğitime ve tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından okul açılışı yapıldı. Açılışa, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ÇOSB Yönetin Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Sarbak Metal Yönetim Kurulu Başkanı Andon Arakelyan, eşi Alev Arakelyan, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ve ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan ile çok sayıda sanayici katıldı.

BİZİM TEK ÇİMENTOMUZ ATATÜRK VE ONUN FELSEFESİDİR

Sarbak Metal Yönetim Kurulu Başkanı Andon Arakelyan, “Bu okul benim hayalimdi. Daha yapacağım çok okullar olacak. Kadın evleri kuracağız. Kreşler kuracağız. Öğrencilerin yatacağı yurtlar açacağız. Ben 11 yaşında okuldan ayrıldım. 20 yaşına kadar bir ustanın yanında çıraklık yaptım. 6 yıl okudum, 3’üncü sınıftan kovuldum. Kovulduktan sonra da işimi çok sevdim. 1963 yılında askerden geldim ve bir sene sonra işimi kurdum. Adım adım bugünleri Allah bize gösterdi. Türkiye’nin her yerindeki hayır sahibi sanayicilerimiz çok var. Herkes eğitime destek versin ve katkıda bulunsun. Ve bilhassa Cumhuriyeti, Atatürk ilke ve inkılaplarını yüceltsinler. Bizim tek çimentomuz Atatürk ve O’nun felsefesidir. Yoksa şu anda 32 millet var, Misak-ı Milli sınırlarımız içinde. 32 milleti bir arada tutan Atatürk’tür. ‘Ne mutlu Türk’üm diyene’ sözüyle. Onun için Atatürk’e sahip çıkalım. Cumhuriyet hepimize yeter. İnanan her türlü inancını yaşasın. Kişi genlerinden, atalarından aldığı şeyleriyle yaşasın. Herkes ‘bu vatan benimdir’ diye yaşasın” dedi.

Okulun açılışında duygulu anlar yaşayan Andon Arakelyan’ın eşi Alev Arakelyan ise “Bu hayat mücadelesinde Andon’la varız. Her zaman mücadelemiz devam edecek. Atatürk’ün izinde yürüyeceğiz. Cumhuriyet Anadolu Lisesi’ni severek ve isteyerek yaptık. Ülkemiz için bu okulda çok güzel çocuklarımız yetişecek” dedi. Açılışın ardından protokol üyeleri okulda incelemeler yaptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106