Kategoriler

GLOBAL SANAYİCİ

‘Demir İpek Yolu’nda tarihi adım

Çerkezköy-Kapıkule demiryolu hattına AB’den 275 milyon Euro hibe

Avrupa Birliği’nin 275 milyon Euro hibesiyle yapılacak 'Halkalı- Kapıkule Demiryolu Hattı Projesi Çerkezköy-Kapıkule Kesimi Yapım Sözleşmesi İmza Töreni' Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı'nda yapıldı. Anlaşma Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ile AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger arasında imzalandı.

Bakan Turhan, 231 kilometrelik Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı Projesi'nin Halkalı-Ispartakule, Ispartakule-Çerkezköy ve Çerkezköy-Kapıkule olmak üzere 3 kısımdan oluştuğunu kaydederek, "Projenin 155 kilometrelik Çerkezköy-Kapıkule kesiminde 275 milyon euroluk AB fonu kullanılacak, 76 kilometrelik diğer kısımlar ise eş zamanlı olarak TCDD kendi bütçesinden inşa edecek. Proje tamamlandığında Halkalı-Kapıkule arasında çift hatlı, saatte 200 kilometre hızda, yolcu ve yük taşıma amaçlı bir hızlı tren hattı inşa edilmiş olacak. Böylece; İstanbul'dan başlayıp Bulgaristan sınırında son bulan güzergahıyla Halkalı-Kapıkule Projesi, ülkemizin AB ülkelerine yüksek standartlı bir demiryolu ile doğrudan bağlantısı sağlamış olacaktır” dedi.

'YÜK TAŞIMA KAPASİTESİ ÖNEMLİ ORANDA ARTACAK'

Bakan Turhan, yurt içinde ulaşım alanında çok modlu bağlantı sağlamaya çalışırken, diğer yandan kıtalar arasında kesintisiz ve kaliteli altyapılar tesis ettiklerini belirterek şunları söyledi: "Bu kapsamda Londra'dan Pekin'e uzanan Demir İpek Yolu'nu başından beri önemsedik ve sorumluluklarımızın gereğini yerine getirdik. Yine bu hatta taşımacılık faaliyetlerinin en etkin şekilde gerçekleştirilmesini de oldukça önemsiyoruz. Bu dev proje açısından Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı'nın 30 Ekim 2017'de hizmete açılmasının çok anlamlı bir dönüm noktası olduğunu, özellikle hatırlatmak isterim. İmzasını atacağımız, Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı Çerkezköy-Kapıkule Kesimiyle hattın yük taşıma kapasitesi önemli oranda artacaktır."

İmza törenine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger’in yanı sıra UAB Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Erdem Direkler, TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun, TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Erol Arıkan, Kolin İnşaat Yönetim Kurulu üyesi Celal Koloğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
KAPAK HABER
81 Kez Görüntülendi.
Bülent Şenver: “Yapay zekada hiçbir zaman vicdan olmayacak”
KAPAK HABER
107 Kez Görüntülendi.
Kerem Köfteoğlu: Çin’in yeni hedefi nitelikli üretimin geliştirilmesi
KAPAK HABER
83 Kez Görüntülendi.
Dr. Ahmet Temiroğlu: İhracat müşterin hazır değilse Mısır’a gitme
KAPAK HABER
228 Kez Görüntülendi.
A. Burak Dağlıoğlu: Türkiye, uluslararası yatırımcılar için güvenli bir liman
İÇİMİZDEN BİRİ
155 Kez Görüntülendi.
Alp Karahasanoğlu: Türkiye’den yapılan ihracatın çoğu WAT Motor imzasını taşıyor
ÇOSB HABERLERİ
31 Kez Görüntülendi.
MTAL’de Cumhuriyet’in 102. Yılı coşkulu törenle kutlandı
ÇOSB HABERLERİ
67 Kez Görüntülendi.
Devlet teşvikleri sanayicilere anlatıldı
ÇOSB HABERLERİ
76 Kez Görüntülendi.
Sürdürülebilirlik Platformu'nda ‘İyi Uygulamalar’ paylaşıldı
ÇOSB HABERLERİ
34 Kez Görüntülendi.
ÇOSB çalışanları su verimliliği için eğitim aldı
ÇOSB HABERLERİ
55 Kez Görüntülendi.
'Temel İş Güvenliği' eğitimleri gerçekleştirildi