Kategoriler

GLOBAL SANAYİCİ

Ulkar Kimya yeni coğrafyalara açılıyor

Ulkar Kimya, Brezilya Sağlık Otoritesi ANVISA’dan GMP sertifikasını alarak büyük bir başarıya imza atmış oldu.

Brezilya Sağlık Düzenleme Kurumu (ANVISA), Ulkar Kimya Sanayii ve Ticaret A.Ş. tesislerinde “Etodolak” isimli ağrı kesici ilaç etkin maddesi için GMP denetimi gerçekleştirdi. Denetim sonucunda Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin (ÇOSB) köklü kuruluşlarından Ulkar Kimya, Brezilya Sağlık Otoritesi ANVISA’dan GMP sertifikasını alarak büyük bir başarıya imza atmış oldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ulkar Kimya San. Tic. A.Ş. Genel Müdürü Berkant Köseoğlu şunları söyledi: “Ulkar Kimya’nın farklı coğrafyalara açılma stratejisi içinde bulunan aday ülkelerden biri Brezilya’dır. Bu bağlamda Haziran 2022’de ANVISA’ya yapılan dosya başvurusuna istinaden, denetim iki denetçi tarafından gerçekleştirilmiştir. Konusunda yetkin ve uzman eczacı denetçiler tarafından yapılan ‘İyi Üretim Uygulamaları’ (Good Manufacturing Practices -GMP-) denetimi 5 gün sürmüştür. ANVISA’dan gelen denetim raporu sonucuna göre Ulkar Kimya, denetimde hiçbir olumsuz bulgu almadan “hemen sertifikalandırılacak” kuruluş olarak sınıflandırılmıştır. Sıfır hata ile GMP sertifikasının alınması, konularında oldukça tecrübeli, işine sevgiyle bağlı, özverili ve farklı düşünebilen personelimizin çalışmalarının eseridir. Ulkar Kimya önümüzdeki dönemlerde Türkiye dışındaki ilaç etkin maddesi pazarlarında büyümesine devam edecektir.”

BREZİLYA İLAÇ PAZARININ BÜYÜKLÜĞÜ

Köseoğlu, Brezilya ilaç pazarıyla ilgili de şu görüşlere yer verdi: “Latin Amerika’nın en büyük ilaç pazarı olan Brezilya, dünya genelinde 7. sırada bulunmaktadır. Dünya pazarından aldığı yüzde 2.2’lik oran ile 2023 yılında 23 milyar dolar büyüklüğe ulaşmıştır. Brezilya ilaç pazarında ürünlerin satılabilmesi ANVISA onayına tabidir. Söz konusu ürünlerin, tescil, bildirim, kayıt ve izinleri ANVISA’nın ilgili sağlık makamı tarafından düzenlenmektedir. Bu çerçevede, Brezilya pazarına girmeden önce firmaların, Brezilya’daki düzenleyici kurumlar tarafından verilen belirli yetkileri alması gerekmektedir. Ayrıca, bazı ürün sınıfları için üreticilerin ANVISA tarafından sertifikalandırılması ve bu işlem için menşe ülkede ANVISA tarafından denetim yapılması gerekebilmektedir. ANVISA, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunun (TİTCK) da üye olduğu Farmasötik Denetim İş Birliği Konvansiyonu (PIC/S) üyesidir.”

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GEZİ
167 Kez Görüntülendi.
Avrupa Birliği’nin ‘Eşbaşkenti’: STRAZBURG
SEKTÖR
109 Kez Görüntülendi.
“Herkes 2 sene yerli ayakkabı giysin”
FUTBOL EKONOMİSİ
64 Kez Görüntülendi.
Bonservislerdeki astronomik yükseliş işimize yarayabilir
GÜNCEL HABER
68 Kez Görüntülendi.
Aktivist ruhlu Z Kuşağı boykotu sahiplendi
SÖYLEŞİ
461 Kez Görüntülendi.
Metaverse ile fabrikanızı bir gözlüğe sığdırabiliyorsunuz
SÖYLEŞİ
44 Kez Görüntülendi.
Bilimsel ihracatın temelinde pazar araştırma raporları var
SÖYLEŞİ
92 Kez Görüntülendi.
“Artık yeryüzünü ısıtmak değil soğutmak için enerji harcanacak”
SÖYLEŞİ
94 Kez Görüntülendi.
Doç. Dr. Ata Özkaya: Yüksek borçlanma ve vergiler bizi bekliyor
SÖYLEŞİ
202 Kez Görüntülendi.
Hasan Özçelik: Sürdürülebilirlik Raporlaması yapmayı ihmal etmeyin
İÇİMİZDEN BİRİ
72 Kez Görüntülendi.
“İkiz dönüşüm için kararlı adımlar atıyoruz”