Kategoriler

GLOBAL SANAYİCİ

Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri hakkında ilk ağızdan bilgilendirme

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Daire Başkanı Fatih Kemal Öztürk, Ar-Ge ve Tasarım Merkezleriyle ilgili bilgiler verdi

Çerkezköy Organize Sanayi Bölge (ÇOSB) Müdürlüğü önemli bir toplantıya daha ev sahipliği yaptı. Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Tanıtım ve Bilgilendirme toplantısı, ÇOSB Bölge Müdürlüğü Eğitim Salonunda gerçekleşti.

Toplantıya; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Daire Başkanı Fatih Kemal Öztürk, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Edirne İl Müdürü Salih Akbulut, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Tekirdağ İl Müdürü Fahrettin Akçal, KOSGEB Çorlu Müdürü Tolga Erkan ve Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Tekirdağ İl Temsilcisi Prof. Dr. Bülent Eker’in yanı sıra Tekirdağ genelinde Ar-Ge ve Tasarım Merkezi bulunan ve kurulması devam eden firmaların temsilcileri katıldı.

SORUNLAR VE ÇÖZÜM YOLLARI

Toplantıda bir konuşma yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Daire Başkanı Fatih Kemal Öztürk, Ar-Ge ve Tasarım Merkezleriyle ilgili bilgiler verdi. Reform Paketiyle birlikte Ar-Ge Merkezlerinde bir yılda yüzde 255’lik bir artışın olduğunu kaydeden Öztürk, Türkiye’de şu anda 850 Ar-Ge Merkezi ve 187 de Tasarım Merkezi olduğunu söyledi. Öztürk, 850 Ar-Ge Merkezinin 35’inin Tekirdağ’da, bunun da 16’sının ÇOSB’de olduğunu belirtti. 187 Tasarım Merkezinden de 5 tanesinin Tekirdağ’da bunlardan da 2’sinin ÇOSB’de olduğunun altını çizen Öztürk bu rakamların çok sevindirici olduğunu kaydetti.

AR-GE FAALİYETLERİ VE PROJELERİNİN ÖNEMİ

Öztürk konuşmasında şu görüşlere yer verdi: “Ar-Ge Merkezleriyle ilgili kanun, teknolojik bilgi üretilmesini, üründe ve üretim süreçlerinde yenilik yapılmasını, ürün kalitesi ve standardının yükseltilmesini, teknolojik bilginin ticarileştirilmesini, Ar-Ge’ye ve yeniliğe yönelik doğrudan yabancı sermaye yatırımlarının ülkeye girişinin hızlandırılmasını, Ar-Ge personeli ve nitelikli işgücü istihdamının artırılmasını sağlamak ve teşvik etmektedir. Ar-Ge projeleri, Ar-Ge faaliyetlerinin her safhasını belirleyecek mahiyette ve bilimsel esaslar çerçevesinde gerçekleştirilen ve araştırmacı tarafından yürütülen projelerdir. Ar-Ge faaliyetleri de, sistematik bir temelde yürütülen yaratıcı çalışmalar, çevre uyumlu ürün tasarımı veya yazılım faaliyetler ile alanında bilimsel ve teknolojik gelişme sağlayan, bilimsel ve teknolojik bir belirsizliğe odaklanan, çıktıları özgün, deneysel, bilimsel ve teknik içerik taşıyan faaliyetlerdir.”

Öztürk’ün konuşmasının sonunda soru-cevap kısmına geçildi. Burada katılımcılar karşılaştıkları sorunları dile getirerek birinci ağızdan cevap alabilme imkanı buldular. Öztürk de firmalara neler yapmaları gerektiği konusunda açıklayıcı bilgiler verdi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
SÖYLEŞİ
29 Kez Görüntülendi.
Kesikbaş: Afetler ve iklim değişikliği tehditlerine karşı hazırlanıyoruz
SÖYLEŞİ
102 Kez Görüntülendi.
“Satışlarımız değişmedi cirolarımız düştü”
SÖYLEŞİ
133 Kez Görüntülendi.
'2025 yılı hem zorluklar hem de fırsatlar yılı olabilir'
KAPAK HABER
152 Kez Görüntülendi.
“Yapay zekanın endüstrideki geleceği parlak gözüküyor”
GÜNCEL HABER
25 Kez Görüntülendi.
"Milli Teknolojilerle Geleceği Şekillendiriyoruz"
KAPAK HABER
59 Kez Görüntülendi.
“Avrupa’nın yeşil hidrojen tedarikçisi olabiliriz"
İÇİMİZDEN BİRİ
672 Kez Görüntülendi.
İnan Makina YKB Tijen Alkan : Mottomuz - Dünyanın kırıcı gücüyüz
ÇOSB HABERLERİ
39 Kez Görüntülendi.
Oliver Twist ÇOSB'de Minik Kalpleri Isıttı
ÇOSB HABERLERİ
25 Kez Görüntülendi.
Sanatın büyülü atmosferine ÇOSB ev sahipliği yaptı
ÇOSB HABERLERİ
23 Kez Görüntülendi.
ÇOSB'de Tiyatro Şöleni: Annem Hep Derdi Ki!