Kategoriler

GLOBAL SANAYİCİ

OSBDER, Bakan Özlü’ye taleplerini iletti

Toplantıda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ramazan Yıldırım ile Genel Müdür Yaşar Öztürk de bulundular.

Organize Sanayi Bölgeleri Derneği (OSBDER) Yönetim Kurulu Başkanı ve Gebze OSB Başkanı Vahit Yıldırım, Yönetim Kurulu üyesi ve Çerkezköy OSB Başkanı  Eyüp Sözdinler, Yönetim Kurulu üyesi ve İstanbul Birlik OSB Başkanı Şenol Telli, Yönetim Kurulu üyesi ve Düzce OSB Başkanı Selim Yirmibeşoğlu, Yönetim Kurulu üyesi ve Anadolu OSB Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'yü makamında ziyaret etti.  Ziyarette, Üretim Reform Paketi ile ilgili son düzenlemelere ilişkin görüşler paylaşıldı. Toplantıda ayrıca Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ramazan Yıldırım ile Genel Müdür Yaşar Öztürk de bulundular. 

Yıldırım yeniden OSBDER başkanı

Organize Sanayi Bölgeleri Derneği (OSBDER) 9. Olağan Genel Kurulu İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nin ev sahipliğinde Çeşme’de gerçekleştirildi. Vahit Yıldırım’ın üçüncü kez OSBDER Başkanlığı’na seçildiği derneğin Yönetim Kurulu; İzmir Atatürk OSB Başkanı Hilmi Uğurtaş, Ankara Anadolu OSB Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, İstanbul Birlik OSB Başkanı Şenol Telli, İstanbul Dudullu OSB Başkanı B. Murat Önay, Çerkezköy OSB Başkanı Eyüp Sözdinler ve Düzce OSB Başkanı Selim Yirmibeşoğlu’dan oluştu.

 

Genel Kurulun açılış konuşmasını yapan OSBDER ve Kocaeli Gebze OSB Yönetim Kurulu Başkanı Vahit Yıldırım; gerek global gerekse de ulusal ekonomide hızla değişen ve ne yazık ki daha da zorlaşan şartlarda üretim yapmanın ve istihdam yaratmanın kaynak ve cesaret istediği bir dönem yaşandığını, bu dönemde Organize Sanayi Bölgelerinin üreten ve istihdam yaratan ekonomik modelin dinamiklerinin en iyi çalışabildiği alanlar olduğunu, şartlar zorlaştıkça OSB’lerin varlığının ve öneminin daha da anlaşılır ve kabul edilir hale geldiğinin altını çizdi.

 

Yıldırım şunları kaydetti: “OSBDER olarak çalışmalarımıza baktığımızda ise, etkinliği ve gücü sürekli artan, DEİK’te temsil edilen, başta dergi yayını olmak üzere gelir getirici faaliyetler üzerinde çalışıyoruz. OSB’lerin bazı temel gereksinimlerinin ortak temini konusunda görüşmelerimiz sürüyor. Enerji konusunda başta kaya gazı gibi yeni enerji kaynakların kullanıma sokulması, derneğimizin ilk defa dile getirdiği ve vizyon ortaya koyduğu üye OSB’lerimizin yurt dışında OSB’ler oluşturması, kurması, işletmesi ve yönetmesi gibi hususlarda Yönetim Kurulu olarak çalışmalarımız sürüyor. Bu dönemdeki hedeflerimizden biri de OSBDER’e katılımların arttırılarak, derneğin hem maddi gücünü hem de temsil ve lobi gücünü arttırmaktır. Yönetim Kurulu olarak başta üye OSB’lerimiz olmak üzere tüm OSB’lere bir mesaj vermek istiyoruz. Ne sorununuz olur ise olsun, bireysel olarak uğraşarak zaman ve para kaybına uğramadan lütfen OSBDER’i de bilgilendirin. Bir sivil toplum örgütü olarak sizlerin sorunlarının çözümü, işlerinin takibi hususunda sizlerle bir bütün olarak hareket etmeye hazırız.

 

Burada, bir noktaya daha açıklık getirmek istiyorum. OSB’lerimizin arasında yayılan “OSBDER ile OSBÜK rekabeti vardır” sözüne lütfen kimse itibar etmesin. Her iki kuruluş, kuruluş yapılarından tutunda, vizyonlarına kadar kendine özgü değerler taşımaktadır. Bu kuruluşlar birbirinin alternatifi değildir. OSBDER her OSB’nin özgür iradesi ile katılabileceği, istediği zaman ayrılabileceği, herkesin söz hakkı olan, ortak çıkarların korunması ve ortak sorunlarla mücadele edilmesi için kurulan bir platformun Sivil Toplum Örgütü olarak dernekleşmiş halidir. Vahit Yıldırım OSBDER 9. Olağan Genel Kurulu’nun derneğimiz ve Ülkemiz için hayırlı olsun diyerek konuşmasını sonlandırdı.”

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GEZİ
161 Kez Görüntülendi.
Avrupa Birliği’nin ‘Eşbaşkenti’: STRAZBURG
SEKTÖR
104 Kez Görüntülendi.
“Herkes 2 sene yerli ayakkabı giysin”
FUTBOL EKONOMİSİ
62 Kez Görüntülendi.
Bonservislerdeki astronomik yükseliş işimize yarayabilir
GÜNCEL HABER
66 Kez Görüntülendi.
Aktivist ruhlu Z Kuşağı boykotu sahiplendi
SÖYLEŞİ
458 Kez Görüntülendi.
Metaverse ile fabrikanızı bir gözlüğe sığdırabiliyorsunuz
SÖYLEŞİ
41 Kez Görüntülendi.
Bilimsel ihracatın temelinde pazar araştırma raporları var
SÖYLEŞİ
81 Kez Görüntülendi.
“Artık yeryüzünü ısıtmak değil soğutmak için enerji harcanacak”
SÖYLEŞİ
89 Kez Görüntülendi.
Doç. Dr. Ata Özkaya: Yüksek borçlanma ve vergiler bizi bekliyor
SÖYLEŞİ
199 Kez Görüntülendi.
Hasan Özçelik: Sürdürülebilirlik Raporlaması yapmayı ihmal etmeyin
İÇİMİZDEN BİRİ
47 Kez Görüntülendi.
“İkiz dönüşüm için kararlı adımlar atıyoruz”