Kategoriler

GLOBAL SANAYİCİ

TEKİRDAĞ’DA SANAYİ ODASI OLMAMASI ŞAŞIRTICI

"Onuncu Beş Yıllık Kalkınma Planı Çerçevesinde Büyüyen Türkiye" panelindeki konuşmacılar, Tekirdağ'ın sanayi odasını hakettiğini söylediler.

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Çok Amaçlı Konferans Salonu'nda düzenlenen ve  Dr. Levent Yılmaz’ın moderatörlüğünü yaptığı "Onuncu  Beş Yıllık Kalkınma Planı Çerçevesinde Büyüyen Türkiye” konulu  panelde İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dündar Murat Demiröz, ve THK Üniversitesi öğretim görevlisi ve SDE Ekonomi Koordinatörü Dr. Cemil Ertem birer sunum yaptılar.

Tekirdağ’ın gelişmiş bir sanayi kenti olduğunu belirten Dr. Yılmaz, “Böyle büyük bir sanayi kentinde Sanayi Odası olmaması bir eksiklik” dedi.

Dr. Yılmaz'ın açıklamalarının ardından sözü
İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dündar Murat Demiröz’e verdi. Sözlerine Tekirdağ’ın Sanayi Odası’nı hak ettiğini belirterek başlayan Demiröz şunları söyledi: “Cumhuriyet dönemi Osmanlı’nın bir devamıdır. Osmanlı tarih öncesi bir dönem değildir. Kalkınma hamleleri Osmanlı döneminde başlamıştır. Cumhuriyet tarihinde Atatürk dönemi hızlı kalınma dönemidir. Atatürk’ün vefatı ve 1946 arası İkinci Dünya Savaşı dönemidir. 1950-1960 dönemi gelir ve refahın dağıtıldığı bir dönemdir. Taşra gelir ve refahtan bu dönemde önemli pay almıştır. Demirel dönemi yeniden hızlı kalkınma dönemidir. 12 Eylül sonrası Özal dönemi Türkiye’yi dünyaya entegre etti. Arada koalisyonlar dönemi yaşandı. AKP dönemi 2001 krizi sonrası ciddi bir restorasyon dönemi oldu. Bu dönemde gelir ve refah yeniden dağıtılmaya başlandı. Önümüzdeki dönemde yeni bir kalkınma hamlesinin başlamasını bekliyorum.”
 

TÜRKİYE ÖNEMLİ BİR ENERJİ DAĞITIM MERKEZİ OALACAK

THK Üniversitesi öğretim görevlisi ve SDE Ekonomi Koordinatörü Dr. Cemil Ertem, kendisinin de Trakyalı olduğunu belirterek, “Ergene Havzası Koruma Eylem Planı’nı çok önemsiyorum. Tekirdağ Türkiye’nin önemli bir sanayi kenti. Tekirdağ’da Sanayi Odası’nın olmaması çok şaşırtıcı. Türkiye’nin ne kadar geliştiğini bu bölgeden anlayabiliriz” dedi. ‘Yatağını Bulan Nehir’ kitabında Erdoğan ekonomisini anlattığını belirten Dr. Ertem şu değerlendirmelerde bulundu: “Bundan 10 yıl önce bir kamyon şoförüne frene basmadan İstanbul’dan Gülek Boğazı’nı geçerek Adana’ya varırsın deseydik dayak yerdik. Ama bugün ferne basmadan bu yolu alabiliyor. Türkiye’de 2008 yılı bir milattır. İlki 19. Standby bitti, Türkiye IMF ile yeni bir anlaşma yapmadı. Diğeri GAP Eylem Planı. Türkiye kamu ekonomisinde piyasacı yeni bir döneme giriyor. Petrolde piyasa ve fiyat belirlemede ABD ve Brent petrolü dediğimiz Akdeniz çanağı merkezi şu anda belirleyici. Yeni petrol hatlarıyla Ceyhan üçüncü önemli piyasa ve fiyat belirleme merkezi olacaktır. Yine doğalgaz boru hatları ve Rusya’nın yeni hamleleriyle Trakya’da Hamitabat dünyanın doğalgaz değerleme ve fiyatlandırma merkezi olmaya adaydır. Bu hatlara Türkmenistan doğalgazının da eklenerek Batı’ya ulaştırılması gerekiyor. Türkiye’nin önemli bir enerji dağıtım merkezi olmasını diliyorum” dedi.


Yorumlar

Daha Fazla Haber
GEZİ
166 Kez Görüntülendi.
Avrupa Birliği’nin ‘Eşbaşkenti’: STRAZBURG
SEKTÖR
108 Kez Görüntülendi.
“Herkes 2 sene yerli ayakkabı giysin”
FUTBOL EKONOMİSİ
63 Kez Görüntülendi.
Bonservislerdeki astronomik yükseliş işimize yarayabilir
GÜNCEL HABER
68 Kez Görüntülendi.
Aktivist ruhlu Z Kuşağı boykotu sahiplendi
SÖYLEŞİ
460 Kez Görüntülendi.
Metaverse ile fabrikanızı bir gözlüğe sığdırabiliyorsunuz
SÖYLEŞİ
43 Kez Görüntülendi.
Bilimsel ihracatın temelinde pazar araştırma raporları var
SÖYLEŞİ
89 Kez Görüntülendi.
“Artık yeryüzünü ısıtmak değil soğutmak için enerji harcanacak”
SÖYLEŞİ
93 Kez Görüntülendi.
Doç. Dr. Ata Özkaya: Yüksek borçlanma ve vergiler bizi bekliyor
SÖYLEŞİ
201 Kez Görüntülendi.
Hasan Özçelik: Sürdürülebilirlik Raporlaması yapmayı ihmal etmeyin
İÇİMİZDEN BİRİ
49 Kez Görüntülendi.
“İkiz dönüşüm için kararlı adımlar atıyoruz”