Öne Çıkanlar ömer nart Ece Kamar Uğurteks ÇOSB Dijital Dönüşüm Atölyesi İKV BAŞKANI AYHAN ZEYTİNOĞLU

11 yılda 100. sayı

Global Sanayici dergisi 1 Mart 2010’da yayımlanan ilk sayısından itibaren ekonominin çarklarının daha sağlıklı dönmesini amaçlayan bir yayın politikası izledi. Uzman değerlendirmeleri ve analizleri eşliğinde mevzuattaki düzenlemeleri haberleştirirken, ekonomik verilerin, rakamların fotoğrafını çekip arka planını ele almaya çalıştı. Mikro ve makro verileri, ekonomik hayatın her alanındaki gelişmeleri ele alıp okurlarına iletti. Üretimdeki, ihracattaki, istihdamdaki gelişmeleri anlaşılır bir dille aktardı.

100. sayıya ilişkin bir değerlendirme yapan Global Sanayici Genel Yayın Müdürü Arif Esen, “İlk sayımızda şöyle yazmışım: ‘Global Sanayici dergisi yerelden evrensele uzanan yolda yayın yaparak, Çerkezköy’den Türkiye’ye, Türkiye’den dünyaya projeksiyon tutacak.’ Bu anlayışı hayata geçiren bir yayın çizgisi izleyerek 100. sayıya ulaştık. Bakalım yukarıda çizdiğimiz yelpazeyi hayata geçirebilmiş miyiz?”

Siyasetçiler, iş insanları, gazeteciler, profesyonel yöneticiler, ekonomistler ve akademisyenler Global Sanayici için ne dediler?

Global Sanayici dergisi ISTAC için Trakya sanayicisine uzanan köprü oldu

Prof. Dr. Ziya Akıncı – ISTAC Başkanı

İstanbul Tahkim Merkezi (ISTAC) henüz birkaç aydır faaliyette olan genç bir tahkim kurumu olarak yola çıktığında, Global Sanayici Dergisi tahkim konusunu yakın takibe alan ve kurumumuzla sürekli iletişime geçen ilk ekonomi yayınlarından biriydi. Öncelikle bu farkındalık ve anlayışa sahip bir dergi yayıncılığı için, Genel Yayın Müdürü Sayın Arif Esen ve Yazı İşleri Müdürü Sayın Giray Duda nezdinde, emek veren tüm ekibi kutlarım.

Kuruluşundan itibaren Türkiye'nin tahkim merkezi ISTAC için öncelikli hedeflerden biri iş dünyası ile iletişimdir. Çünkü tahkim, ticari hayatın ve ekonomi dünyasının iş hukuku ve çalışma huzuru açısından vazgeçilmez bir unsurdur. Tahkim kurumları iş dünyasının, sanayicinin her türlü uyuşmazlık sorunlarına çözüm için vardır. Dolayısıyla ISTAC, iş dünyasını temsil eden sivil toplum kuruluşları, sanayi-ticaret odaları, birlikler ve derneklerle iletişime geçerek tahkim farkındalığını geliştirmeye yönelik çalışmalar yürütürken, Global Sanayici Dergisi gibi bölgesel anlamda etkin ekonomi yayınlarında yer almamızın kıymeti yadsınamaz.

Bu bakımdan ISTAC'ın ticari uyuşmazlıklar için sunduğu çözüm fırsatlarına haber ve röportajlarıyla sayfalarında yer veren Global Sanayici Dergisini, Trakya bölgemizin üretim üssü Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi ile iletişimimizde önemli bir köprü olarak gördüğümüzü vurgulamak isterim. İstanbul Tahkim Merkezi, derginizin yarattığı iletişim zeminini bir adım daha ileriye taşıyarak, Çerkezköy sanayicilerine yönelik konferans, seminer gibi etkinliklerde buluşmaya, sanayicimizin uyuşmazlık sorunlarına çözüm adresi olmaya hazırdır. 10 yılı geride bırakan istikrarlı bir yayıncılıkla 100. sayıya ulaşan Global Sanayici Dergisi ekibini ve Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Eyüp Sözdinler nezdinde Çerkezköy OSB yönetimini tebrik eder, uzun soluklu bir yolculukla nice başarılı yayınlar dilerim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106