Öne Çıkanlar KPMG şirket ortağı Emrah Akın Uğurteks CEVAHİR UZKURT ÇOSB Mesleki ve Teknik Lisesi rol model oldu TEKİRDAĞ İSTİHDAM FUARI 2018

3M Türkiye, solunum koruyucu maske üretimine başladı

Koronavirüs’ün (COVID-19) görülmeye başladığı ilk günden itibaren koruyucu ekipman ve tıbbi malzeme üretimiyle talebe cevap verebilmek için tüm imkanlarını kullanan 3M, bu alandaki üretim kapasitelerini tüm dünyada artırdı. 3M, Türkiye sağlık sektörünün maske talebini karşılayabilmek adına, Nisan 2020 itibarıyla FFP1 ve FFP2 solunum koruma maskelerin üretimine başladı. 3M Türkiye bu kapsamda ayda ürettiği 1 milyon 200 bin maskeyi, öncelikle sağlık sektöründe kullanılmak üzere Türkiye iç pazarına sunacak.

Dünya çapında Ocak 2020 itibarıyla ABD’de N95 olarak bilinen FFP2 maskelerinin maksimum üretim seviyesine ulaşan şirket küresel üretimini iki katına çıkararak yılda 1.1 milyar ve ayda 100 milyon üretim adedi rakamına ulaştı. 3M, 12 aylık süre içinde dünya genelinde kapasitesini bir kez daha ikiye katlayıp 2 milyara çıkarmayı mümkün kılacak ilave yatırımlar ve aksiyonları hayata geçirdi. 3M Türkiye’nin Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (ÇOSB) fabrikasındaki FFP1 ve FFP2 solunum koruyucu maske üretim kapasitesi aylık 1 milyon 200 bin adet olarak belirtildi. Türkiye aynı zamanda 3M’in EMEA (Avrupa-Ortadoğu ve Afrika) bölgesinde maske üretimine başladığı 4. ülke konumunda yer alıyor.

3M Türkiye Genel Müdürü Mert Büyükyazgan solunum koruma maskeleri üretimi konusunda şunları söyledi: “FFP1 ve FFP2 solunum koruma maskelerini ihraç etmeyeceğiz. Tüm üretimimizi sağlık sektöründe kullanılmak üzere Türkiye iç pazarına sunacağız. Üreteceğimiz solunum koruma maskeleri, cerrahi maskelerle üretim prosesleri bakımından epey farklılaşıyorlar. Solunum koruma maskeleri yüksek teknoloji ürünü oldukları için üretim aşamasında da cerrahi maskelerden çok daha fazla prosedür ve işlemden geçerek üretiliyor. Dolayısıyla üretim süreçleri daha uzun oluyor. Ayrıca N95 maskelerinin yüksek kullanım oranı göz önüne alındığında, dünya çapında 3M mühendislerimiz şu anda hastanelerde bu maskelerin güvenli bir şekilde temizlenmesi, yeniden kullanılması ve ömrünün uzatılması için bir yol bulmak amacıyla çeşitli sterilizasyon şirketleriyle işbirliği yapıyor. Dünya çapında 96.000 3M çalışanımız tüm bu süreleri kısaltmak adına yorulmak bilmeden çalışıyor.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner115

banner114

banner113

banner112

banner111

banner110