Öne Çıkanlar Proje bazlı teşvikler Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu GİRAY DUDA İKV BAŞKANI AYHAN ZEYTİNOĞLU ÇOSB Mesleki ve Teknik Lisesi rol model oldu

ÇOSB'den 280 konteyner ile deprem bölgesine destek

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ilimizi etkileyen depremlerde zarar gören vatandaşlarımız için depremin ilk gününden bu yana yardım çalışmalarını sürdüren Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB), bünyesindeki katılımcıların desteğiyle acil barınma ihtiyacına yönelik olarak kurulan yaşam alanlarına 280 konteyner ile katkı sağlıyor.

ÇOSB TEKNİK EKİBİ DEPREM BÖLGESİNDE

ÇOSB, sanayicilerinin desteğiyle deprem bölgelerinde oluşturulacak yaşam alanları için ilk etapta 280 konteynerlik organizasyonu tamamladı ve konteynerleri gruplar halinde deprem bölgesine göndermeye başladı. 280 yaşam konteynerinin yanı sıra 34 adet mobil duş ve WC kabinlerinin de gönderildiği çalışmada, konteynerlerin kurulumu için ÇOSB Bölge Müdürlüğünden bir teknik ekip de deprem bölgesine gönderildi.

ÜRETİMİN DEVAMLILIĞINA DESTEK

Deprem bölgelerine gönderilen konteynerlerin bir kısmı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve OSBÜK koordinasyonu ile Kahramanmaraş’taki Organize Sanayi Bölgeleri sanayicilerinin ihtiyaçları doğrultusunda, fabrikaların bahçelerine kurulacak olup, bu konteynerlerde fabrika çalışanlarının aileleriyle birlikte barınmasına ve üretimin devamlılığına destek sağlanacak.

Uygulamanın deprem bölgesindeki sanayicilere destek olması yanında, bölgenin istihdam yapısının korunması açısından da önemli olduğu vurgusu yapıldı. Diğer taraftan, konteynerlerin büyük kısmının AFAD koordinasyonunda, deprem bölgesinde tespit edilen alanlara toplu olarak kurulması planlandı.

DEPREMZEDELERİ İSTİHDAM EDECEĞİZ

Konuyla ilgili konuşan ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, “Yapacağımız konteyner yaşam alanlarının yanı sıra, deprem bölgesinden gelen vatandaşlarımızın da istihdamı için çalışıyoruz. Depremzede vatandaşlarımızın barınmalarının yanı sıra istihdamları için de sanayicilerimiz ellerinden geleni yapacaklardır. Fakat bununla birlikte bölgenin istihdam yapısını da korumamız lazım. Bunun için de bölge sanayicisine elimizden gelen desteği sağlayacağız” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner114

banner113

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner107

banner106