Öne Çıkanlar Peryön Trakya İnsan Yönetim Kongresi Global Sanayici dergisi TEKİRDAĞ İSTİHDAM FUARI 2018 GİRAY DUDA KPMG TÜRKİYE Sinem Cantürk

ÇOSB Sürdürülebilirlik Raporu hazırladı

Her konuda örnek ve öncü olan Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) adından söz ettirmeye devam ediyor. Aylardır süren titiz çalışmanın sonunda hazırlanan ÇOSB Sürdürülebilirlik Raporu - 2018 düzenlenen panelde tanıtıldı.

ÇOSB, TÜBİTAK, SKD-İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği ve WWF-Doğal Hayatı Koruma Vakfı işbirliğiyle, ÇOSB Bölge Müdürlüğü 4. Kat Toplantı Salonunda düzenlenen “Sürdürülebilirlik ve Temiz Üretim” konulu panele katılım ise oldukça yoğundu. Panele ÇOSB Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Elay ve ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan’ın yanı sıra firma temsilcileri katıldı.

ÇOSB SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK YÖNETİMİ

Rapor, ÇOSB Bölge Müdürlüğü Kurumsal İletişim Müdürü Gökhan İnce tarafından yapılan bir sunumla tanıtıldı. Bir süre önce ÇOSB’nin Stratejik Planı’nı açıkladıklarına vurgu yapan İnce, şimdi de ÇOSB Sürdürülebilirlik Raporu’nu kamuoyuyla paylaştıklarını söyledi. İnce, ÇOSB Sürdürülebilirlik Raporu’nu şu sözlerle anlattı: “Sürdürülebilirlik; ekonomik, çevresel ve toplumsal gereksinimlerin gelecek kuşakların yaşam koşullarına zarar vermeden karşılanmasını hedefleyen bir dünya görüşüdür. ÇOSB olarak, elektrik, su ve doğalgaz gibi önemli kaynakların kullanıldığı bölgemizde sürdürülebilirlik yönetimini ele alarak, gerek kurumsal gelişim ve gerekse paydaşlarımız açısından çalışmalar yapmanın gerekliliği ortaya çıkmıştır. Bu kapsamda dünyada ve ülkemizde Yeşil OSB, Eko-Endüstriyel Park kavramlarının kullanılmasına da başlandığını görüyoruz.

ÇOSB fabrikalarında istihdam edilen 77.000 kişilik çalışan sayısı, Tekirdağ’da imalat sanayindeki tüm sigortalı sayısı içerisinde çok önemli bir paya sahiptir. Bu kapsamda bölgemizdeki fabrika sayısı ve çalışan sayısının birlikte doğrusal olarak arttığı görülmektedir. ÇOSB sınırları içinde mevcut bulunan 250’yi aşan fabrika ve bu fabrikalarda çalışan sayısı (77.000 kişi ) ve yakın yerleşim alanlarının sürekli artan toplam nüfusu dikkate alındığında, ÇOSB’nin sürdürülebilirlik alanında yapacağı çalışmaların önemi ortaya çıkmaktadır.”

PANELDE TEMİZ ÜRETİM ANLATILDI

ÇOSB Sürdürülebilirlik Raporunun sunumunun ardından “Sürdürülebilirlik ve Temiz Üretim” konulu panele geçildi. ÇOSB firmalarının Temiz Üretim Uygulamalarının geliştirilmesine yönelik düzenlenen panelin moderatörlüğünü ÇOSB katılımcılarından Schnee Gruppe Genel Müdürü Mehmet Savaş yaptı.

Panelde, TÜBİTAK-MAM Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü Uzman Araştırmacı Tuba Budak Duhbacı, SKD-İş Hayatı ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği Genel Sekreteri Konca Çalkıvik, SKD-İş Hayatı ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği Teknik Danışman Ferda Ulutaş İşevi ve WWF-Doğal Hayatı Koruma Vakfı Doğa Koruma Yönetmeni Eren Atak birer konuşma yaparak Sürdürülebilir Temiz Üretim hakkında bilgiler verdiler.

Panelde şu başlıklarda bilgiler verildi:

- Kaynak Verimliliği Kavramı ve Türkiye'nin İmalat Sanayindeki Kaynak Verimliliği Potansiyeli

- Temiz Üretim Kavramı ve Yaklaşımı

- Temiz Üretimin Faydaları

- Temiz Üretim ile Sürdürülebilirlik Arasındaki İlişki

- Temiz Üretim Denetimleri

- Temiz Üretim Yaklaşımı İle İlgili Sektörel Örnekler

- SKD Türkiye hakkında kısa bilgilendirme

- Türkiye Materials Marketplace tanıtımı

- Projenin mevcut durumu & önümüzdeki dönem planları

- Güncel mevzuat ile projenin ilişkilendirilmesi

- The Circular Vouchers Hibe Programı Tanıtımı

- İyi uygulamalar

- Üyelik hakkında bilgilendirme

- Neden Temiz Üretim?/Temiz üretim neden önemli

- Su riski nedir? Tekstil sektörü hangi risklerle karşı karşıya?

- Denizli tekstiline yönelik çalışmalarımız ve çıktıları

- Ergene Havzası’nda Tekstil sektöründe neler yapılabilir?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner115

banner114

banner113

banner112

banner111

banner110