Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) İnovasyon Atölyesi Çalışması yoğun bir katılımla başladı. Çalışmalarda İnovasyon Atölye uygulamaları, Fikri Mülkiyet Hakları Yönetimi ile Hukuk İşlemleri ve Ar-Ge ile İnovasyonun getirdiği çözümler konuları işlenecek.
İstanbul Kültür Üniversitesi Öğretim Üyesi Salih Keskin’in İnovasyon Atölye uygulamaları konusunda yaptığı ilk sunuma ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) Genel Sekreteri Mahmut Şahin, TRAKYAKA Planlama, Programlama Koordinasyon Birimi Başkanı Mehmet Karaman’ın yanı sıra eğitim alacak olan ve ÇOSB’de faaliyet gösteren firmaların temsilcileri katıldı.
Eğitimlere geçilmeden önce bir konuşan yapan ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, sanayileşmede ülke hedeflerinin konulmasının temelinde inovasyonun olduğunu kaydederek, “İnovasyon tüm sektörler için geçerli. Dolayısıyla bu konunun kendi bölgemizde masaya yatırılması bizim için önem arz ediyor. Trakya Kalkınma Ajansımızın da buna destek vermesi bizi ziyadesiyle mutlu etti. Kalkınma Ajansımıza ve Genel Sekreterimize teşekkür ediyorum. Sizlere de hem şahsınız hem de temsil ettiğiniz kurumlar açısından büyük görevler düşüyor. Çünkü uygulamayı yerine getiremezsek, kendi sektörümüzü global dünyada bir adım öne çıkaramazsak bizim 500 milyar dolarlık ihracatları yerine getirmemiz çok zor. Dolayısıyla ben, toplamda 5 günlük olan bu eğitimin sizlere, temsil ettiğiniz kurumlara fayda sağlaması temennisiyle hepinize hoş geldiniz diyor, teşekkür ediyorum” dedi.
OTURMUŞ YAPISIYLA ÇOSB’Yİ SEÇTİK
TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin ise şunları söyledi, “Öncelikle Çerkezköy’de böyle bir eğitimin içinde olduğumuz için Bölge Müdürümüze, Bölgemize teşekkür ediyorum. İnovasyondur, Ar-Ge’dir, gelişimcilik ruhudur Trakya’nın bu tip alanlara bir an önce yatırım yapıp yol alması gerekiyor. Zaten çoğu ülke yol almış ilerliyor vaziyette. Biz de bu yolda bu trene neresinden binebiliriz diye koşturmaya çalışıyoruz. Bu anlamda bu bölgede en oturmuş OSB’de bu çalışmaları başlattık. ÇOSB oturmuş, kurumsallaşmış, Ar-Ge’ye önem veren firmaların ağırlıkta olduğu bir sanayi merkezi. Bu eğitimler burada kalmasın devamını getirelim.” .
30 kişilik katılımcı grubu ile yapılan eğitim çalışmaları 2-3 Nisan 2015’te, İstanbul Kültür Üniversitesi, Öğretim Üyesi Salih Keskin’in İnovasyon ve Atölye Uygulamaları anlatımıyla başladı.
İnovasyon Atölyesi Çalışması programı şöyle: 7 Nisan 2015,Mülkiyet Hakları, Patent Hakları ve Patent Araştırması, Hakan BAYRAM (Türk Patent Enstitüsü, Patent Uzmanı); 15-16 Nisan 2015, Ar-Ge, İnovasyon ve Getirdiği Çözümler, Selçuk KARAATA (İzmir Yaşar Üniversitesi-Öğretim Üyesi).
ÇOSB ve Trakya Kalkınma Ajansı işbirliğiyle gerçekleştirilen İnovasyon Atölyesi çalışması, eğitime katılmak isteyenlerin çok olması halinde önümüzdeki aylarda yeniden yapılacak.