Öne Çıkanlar ÇOSB Dijital Dönüşüm Atölyesi Çerkezköy OSB CEVAHİR UZKURT KPMG Dijital korsanlığın maliyeti 400 milyar dolar

ÇOSB’nin ve 100 firmanın dijital olgunluk düzeyi araştırılacak

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) ve Trakya Kalkınma Ajansı’nın işbirliğiyle sürdürülen, Sanayide Dijital Dönüşüm Eğitim ve Danışmanlık Merkezi projesinin alt uygulamalarından olan ÇOSB Dijitalleşme Olgunluk Düzeyi Araştırması kapsamında araştırmayı üstlenen Yıldız Teknoloji Transfer Ofisi yetkilileri ÇOSB’yi ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında ÇOSB firmaları özelinde yapılacak araştırmanın detayları ele alındı. Yıldız Teknoloji Transfer Ofisi yetkilileri araştırma sonuçlarının ardından katılımcı firmalarının dijitalleşme olgunluk düzeyinin ortaya çıkacağını belirterek, araştırma yapılan firmaların dijitalleşme seviyesini bağlı olarak belirlenen yol haritasının da firmalara öneri olarak sunulacağı ifade edildi.

ARAŞTIRMANIN İÇERİĞİ

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) ile Trakya Kalkınma Ajansı’nın işbirliğiyle sürdürülen TR21/19/GPD/0001 referans nolu Sanayide Dijital Dönüşüm Eğitim ve Danışmanlık Merkezi projesinin alt uygulamalarından olan ÇOSB Dijitalleşme Olgunluk Düzeyi Araştırması Hizmet Alımı İhalesi geçtiğimiz aylarda yapılmıştı. İhaleye teklif veren kurumlar arasında yapılan değerlendirme sonucunda, hizmet alımı ihalesi Yıldız Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş.’nin uhdesinde kalmıştı. ÇOSB’de bulunan farklı sektörlerden 100 firmaya ilişkin ve ÇOSB’nin kendi kurumsal yapısı için Dijitalleşme Olgunluk Düzeyi’nin belirleneceği çalışma ülkemizde sahaya dönük olarak yapılan ilk çalışmalardan biri olacak.

100 FİRMANIN ENDÜSTRİ 4.O DÜZEYİ SAPTANACAK

ÇOSB Dijitalleşme Olgunluk Düzeyi Araştırması kapsamında, bölgede bulunan 100 firmaya yöneltilecek sorularla, firmanın dijitalleşme olgunluk düzeyinin tespiti yapılacak ve dijital dönüşüm açısından önerileri kapsayan bir rapor haline getirilerek firma yetkililerine ulaştırılacak. Bölge firmalarının Endüstri 4.0 teknolojileri açısından farklı düzeylerde olduğunun bilindiğini belirten ÇOSB yetkilileri, yapılacak araştırma ile Bölge firmalarının Endüstri 4.0 düzeyinin sayısal olarak tespitinin yapılacağını ve bu çalışmanın diğer OSB’lere örneklik teşkil edeceğine inandıklarını söylediler.

Yürütülen proje kapsamında halen Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde bir Endüstri 4.0 Laboratuvarının kurulduğu, Dijitalleşme Olgunluk Düzeyi Araştırmasının ardından bu laboratuvarda firmaların Endüstri 4.0 teknolojileri hakkında bilgilenmesini sağlayıcı yeni çalışmaların ve eğitimlerin yapılmasının planlandığı da belirtildi. Kurulan Endüstri 4.0 Laboratuvarından Trakya bölgesinin bütün firmalarının da dijital dönüşüm anlamında faydalanabilmesi için çalışmaların öngörüldüğü, bu şekilde ülkemizin dijitalleşme çalışmalarına katkı sağlanacağı ifade edildi. ÇOSB’nin bu örnek proje ve uygulamalarının aynı kararlılıkla devam ettiği, teknoloji temelli benzer projelerin de geliştirilmesi için çalışmaların sürdürüldüğü kaydedildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106