Öne Çıkanlar ÇOSB Girişimcilik Paneli ÇOSB Başkanı Eyüp Sözdinler ÇOSB Mesleki ve Teknik Eğitim AB Rüştü Bozkurt

Mısırlı heyet ÇOSB İnovasyon Merkezi’ni ziyaret etti

Türkiye’nin önde gelen Organize Sanayi Bölgelerinden biri olan Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Dünyaya da örnek oluyor. Tecrübesi, hayata geçirdiği projeleri ve bünyesindeki sanayicilere verdiği hizmetlerle adından söz ettiren ÇOSB’nin önemli misafirleri vardı.

Uluslararası iş birliği çalışmaları kapsamında GIZ (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit – Alman Uluslararası İş birliği Kurumu) GmbH liderliğinde Mısır Sanayi ve Ticaret Bakanlığı himayesinde, Mısırlı çok sayıda sanayici ve üniversite hocası ÇOSB’yi ziyaret etti. “Özel Sektörün İnovasyonu” projesi kapsamında yapılan ziyarete, Mısır Sanayi Bakanlığı yetkilileri, İskenderiye Ticaret Birliği, Sadat Şehri Yatırımcılar Birliği, Mısır-Japonya Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Nil Üniversitesi ve Zewail Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nden katılımcılar yer aldı.

Mısırlı heyeti ÇOSB Bölge Müdürü F. Çiğdem Baykal, ÇOSB İnovasyon Merkezi Koordinatörü Uğur Yolak ile ÇOSB Bölge Müdürlüğü ve ÇOSB İnovasyon Merkezi yetkilileri karşıladı.

ÇOSB İNOVASYON MERKEZİ’NİN ÇALIŞMALARI

Ziyaretin ana odağının T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iş birliğinde ÇOSB bünyesinde kurulan ÇOSB İnovasyon Merkezi'nin faaliyetlerinin detayları ve metodolojisi olduğu belirtildi. ÇOSB İnovasyon Merkezi’nin çalışmaları hakkında Koordinatör Uğur Yolak tarafından sunum yapılarak bilgi verildi.

Ziyarette konuşan ÇOSB Bölge Müdürü F. Çiğdem Baykal da ÇOSB ve Türkiye genelindeki organize sanayi bölgelerinin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Oldukça verimli geçen toplantıda karşılıklı soru-cevaplarla da bilgi alışverişinde bulunuldu.

ÇOSB’deki ziyaretin ardından Bölge firmaları da gezilerek, firmaların yaptıkları çalışmalar anlatıldı. Mısırlı heyetin ziyaretinin ardından ÇOSB yetkilileri tarafından şu görüşler paylaşıldı: “Bölge müdürlüğümüz, İnovasyon Merkezimiz ve bölge firmaları adına 2024 yılında yapılacak olası iş birliklerinin temelinin atıldığı verimli bir görüşme gerçekleştirildi. Değerli Mısır heyeti ziyaretinin, Mısır ve ülkemiz arasındaki iş birliklerinin geliştirilmesi konusunda katkıda bulunacağına inanıyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106