Başrolde oynadığı ‘Plastik Aşklar’ tiyatro oyunu için Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’ne (ÇOSB) gelen ünlü oyuncu Oya Başar ve Ebru Kural, ÇOSB ZEKA’yı (Zihinsel Engelliler Korumalı İşyeri Atölye ve Yaşam Merkezi) ziyaret ederek burada çalışanlarla sohbet etti.
ÇOSB tarafından hayata geçirilen ve hafif zihinsel engellilerin istihdam edildiği ÇOSB ZEKA’da çalışanların alkışlarıyla karşılanan Oya Başar memnuniyetini dile getirdi.
ÇOSB ZEKA’da bulunan atölyeleri ziyaret ederek çalışanlarla ilgilenen ve sohbet eden Başar, ÇOSB yönetimine yaptığı bu yatırımdan dolayı teşekkür ederek şunları söyledi: “İlk defa geliyorum buraya. Hafif zihinsel engellilerin istihdam edilmesi çok güzel olmuş. Onur duydum. Ülkemiz açısından da örneklik teşkil eden bu çalışmada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”
SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTI
Ziyaret sonrasında ZEKA binasında çalışanlarla toplu fotoğraf çektirerek kendi sosyal medya hesabında yayınlayan Oya Başar, “Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi içinde zihinsel engelliler için çok güzel atölyeler açıp, onları hayata kazandırıyorsunuz, insana verilen değer her zaman karşılığını bulur” ifadeleriyle duygularını ifade etti.
ÇOSB ZEKA, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) tarafından özel eğitim almış ve çalışabilecek durumdaki hafif zihinsel engellilere iş imkanı kazandırmak amacıyla kuruldu.
Kısa adı ZEKA olan, Zihinsel Engelliler Korumalı İşyeri Atölye ve Yaşam Merkezi, Türkiye’de örnek ve alanındaki ilklerden biridir. ÇOSB ZEKA’da, 4 atölye tam kapasiteyle çalışmaya başladı. Bunun yanı sıra yeni atölyelerin de açılacağı belirtiliyor. Bölgenin katılımcı firmalarından büyük ilgi gören ÇOSB ZEKA, özellikle yakın yerleşim alanları olan Kapaklı ve Çerkezköy ilçelerinde yaşayan hafif zihinsel engellileri çalışma hayatına kazandırıyor. ZEKA’nın temel amacı; ÇOSB katılımcı firmalarının engelli istihdamına olanak sağlamak, bunu yaparken de zihinsel engelli bireylere fırsat eşitliği sunarak çalışma hayatına kazandırmak. ZEKA binası içinde bulunan 12 adet atölye, çok amaçlı salon, revir, yemekhane gibi sosyal alanlarda kullanılan malzemeler, hafif zihinsel engelli bireylerin günlük yaşantısını ve çalışma şeklini kolaylaştıracak şekilde tasarlanarak uygulamaya alınmıştır.