Öne Çıkanlar GİRAY DUDA Ali Yerlikaya Türkonfed ÇOSB Mesleki ve Teknik Lisesi rol model oldu Prof. Dr. Abdurrahman Satman

ÇOSB çalışanlarına ilk yardım eğitimi

Çerkezköy Organize Sanayi Bölge (ÇOSB) Müdürlüğü çalışanlarına, iş kazalarında erken ve bilinçli müdahale ile ilgili ilk yardım eğitimi verildi. ÇOSB Bölge Müdürlüğü Eğitim Salonunda iki ayrı grup halinde gerçekleştirilen eğitimlere, çok sayıda ÇOSB çalışanı katılım sağladı. Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan sınavda başarı gösteren ÇOSB çalışanları, sertifikalı ilkyardımcı olmaya hak kazandı.

Eğitim kapsamında, temel ilk yardım konularında genel bilgiler verildi. Ayrıca hasta ve yaralının, olay yerinin değerlendirilmesi, temel yaşam desteği, kanama, yaralanma, yanık, donma ve sıcak çarpması, kırık, çıkık ve burkulmalarda ilk yardım teknikleri anlatıldı.

KREŞ PERSONELİNE İLK YARDIM EĞİTİMİ

Eğitimlere ÇOSB Bölge Müdürlüğü çalışanlarının yanı sıra Özel ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi çalışanları da katılım sağladı. Kreş çalışanlarına karşılaşabilecekleri kazalarda ya da yaşamı tehlikeye düşüren herhangi bir durumda yapılması gerekenler anlatıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan ÇOSB Bölge Müdürlüğü yetkilileri şu görüşlere yer verdi: “Kreşteki öğretmenlerimizin ve personelin ilk yardım biliyor olması bizim için çok önemli. Çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerimizin ilk yardımcı olmaları, karşılaşabilecekleri kazalarda ya da yaşamı tehlikeye düşüren durumlarda son derece önem arz etmektedir. İlk yardım eğitimi almış öğretmenlerimiz, bilinçli ve yerinde müdahale ile mevcut durumun daha da kötüye gitmesini engelleyebilir, sağlık personeli gelinceye kadar ilk müdahaleyi gerçekleştirmiş olur. En büyük temennimiz hiçbir zaman böyle durumlarla karşılaşmamak. Bu nedenle hem öğretmenlerimize hem de personelimize ilk yardım eğitimleri vererek, ilk yardımcı olmaları için elimizden gelen desteği veriyoruz. Eğitimlere katılan tüm çalışanlarımız da bu konuda çok istekli ve çok duyarlı.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner114

banner113

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner107

banner106