Öne Çıkanlar Ali Yerlikaya GİRAY DUDA ÇOSB Mesleki ve Teknik Lisesi rol model oldu Prof. Dr. Abdurrahman Satman Türkonfed

ÇOSB sanayicilerinin barınma konteyner kurulumları devam ediyor

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ilimizi etkileyen depremlerde zarar gören vatandaşlarımız için depremin ilk gününden bu yana yardım çalışmalarını sürdüren Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB), bünyesindeki katılımcıların desteğiyle acil barınma ihtiyacına yönelik olarak kurulan yaşam alanlarına 278 barınma konteyner ile katkı sağlamıştı.

ÇOSB sanayicileri tarafından alınan konteynerlerin kurulumu Hatay, Malatya ve Kahramanmaraş’ta hızla devam ediyor. Konteyner alanlarının kurulduğu yerlerde teknik ekibiyle destek olan ÇOSB Bölge Müdürlüğü, gruplar halinde gelen konteynerlerin elektrik ve su bağlantılarını yapıyor.

AMAÇ İSTİHDAM YAPISINI KORUMAK

Konuyla ilgili açıklama yapan ÇOSB yetkilileri şunları söyledi: “Deprem bölgesinde hayatın normale dönmesi için ‘kalıcı konutlar yapılana kadar’ çadırdan ziyade konteyner konutlara ihtiyaç var. Tuvaleti, banyosu, su, kanalizasyon ve elektriği olan ‘mini ev’ modelinde, halkımızın hayatlarını devam ettirebilecekleri konteynerlere ihtiyaç var. Biz de bu ihtiyaç dahilinde, bölgemiz sanayicilerinin de desteğiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bölgemiz, 278 yaşam konteynerini gruplar halinde gönderiyor. Bunun yanı sıra 34 adet de mobil duş ve WC kabinlerini bölgeye gönderiyor. Depremzedelerimizin yüzünde biraz tebessüm olabilirsek, yaraları biraz sarabilirsek ne mutlu bize. Deprem bölgelerine gönderilen konteynerlerin bir kısmı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ve OSBÜK koordinasyonu ile Kahramanmaraş’taki Organize Sanayi Bölgeleri sanayicilerinin ihtiyaçları doğrultusunda, fabrikaların bahçelerine kuruluyor. Bu konteynerlerde fabrika çalışanlarının aileleriyle birlikte barınmasına ve üretimin devamlılığına destek sağlanacaktır. Uygulamanın deprem bölgesindeki sanayicilere destek olması yanında, bölgenin istihdam yapısının korunması açısından da önemli olduğunu düşünüyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner114

banner113

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner107

banner106