1-Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) ve Çerkezköy İlçe Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliğiyle katılımcılara, çalışanlara ve öğrencilere eğitim verildi.
2-İşyeri olarak Bölge Müdürlüğü içerisindeki tüm alanlar, belirlenen periyodlarda Sisleme Yöntemi ile dezenfekte edildi. Dezenfektasyon çalışmaları aralıksız sürdürülüyor.
3-Ortak kullanım alanları (Kapı kolları, asansör vb.) sık sık dezenfekte ediliyor.
4-Tüm çalışanlara yönelik Afiş/Broşürlerle duyurumlar yapıldı, yapılmaya devam ediliyor.
5-Tüm lavabolara ellerin nasıl yıkanacağı ile ilgili afişler asıldı.
6-Giriş takip cihazlarındaki parmak izi kullanımı engellendi.
7-Tüm lavabolara, ofis ve iş alanlarına el dezenfektanları ve kolonya konuldu.
8-Yemekhanelerde dilim ekmek uygulamasından vazgeçildi, sadece poşetli ekmek kullanılmaya başlandı. Çatal-bıçak poşet içinde verilmeye başlandı. Hamur işi tatlılar yerine vitamin değeri yüksek meyve verilmeye başlandı.
9-Sahada çalışanların da özel kıyafet ve maske kullanması sağlandı.
10-Çalışanların vücut ısısı ölçülüyor, ateşi 37.5 oC üzerinde olanlar sağlık kuruluşlarına yönlendiriliyor.
11-Ofislerde fiziksel teması azaltmak için ofis kapıları açık tutuluyor.
12-Çalışanların görevli olarak yurtdışına gönderilmesi geçici olarak durduruldu.