Öne Çıkanlar Prof. Dr. Abdurrahman Satman GİRAY DUDA Türkonfed ÇOSB Mesleki ve Teknik Lisesi rol model oldu Ali Yerlikaya

İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy anıldı

Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Konferans Salonunda düzenlenen 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programına Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Temiroğlu, ÇOSB Bölge Müdürü F. Çiğdem Baykal, ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Behçet Yazıcıoğlu’nun yanı sıra okul öğretmenleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

MEHMET AKİF ERSOY’U ANDI

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törenin açılış konuşmasında Okul Müdürü Behçet Yazıcıoğlu, İstiklal Marşı’nın çok zor şartlarda yazıldığına dikkat çekerek; “Bu zor şartlarda ‘İstiklal Marşı’nı yazarak ülkemizin birliği ve bütünlüğüne katkı sağlayan Mehmet Akif Ersoy’u saygı ve minnetle anıyorum.” dedi.

MİRASIMIZA SAHİP ÇIKMALIYIZ

Kürsüye gelen Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Temiroğlu, İstiklal Marşı’nın önemine vurgu yaparak: “Mehmet Akif Ersoy ülkemize çok büyük bir miras bıraktı. Bu mirasa sahip çıkmalı, daha da ilerilere taşımalıyız.” dedi. Temiroğlu, “Allah bu millete bir daha ‘İstiklal Marşı’ yazdırmasın.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

VİDEO VE ORATORYO GÖSTERİMİ YAPILDI

Konuşmaların ardından İstiklal Marşı’nın yazılış hikayesini içeren bir video gösterimi yapıldı. Okul öğrencilerinin hazırlamış olduğu “Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı’nın kabulü” adlı oratoryo büyük beğeni topladı. Uzun süre ayakta alkışlanan oratoryonun ardından program sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner114

banner113

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner107

banner106