Öne Çıkanlar GİRAY DUDA Prof. Dr. Abdurrahman Satman Türkonfed ÇOSB Mesleki ve Teknik Lisesi rol model oldu Ali Yerlikaya

Koçak Farma, Kovid-19’a karşı ilk yerli jenerik ilacın üretimine başladı

Türkiye’nin ve ÇOSB’nin köklü ilaç firmalarından Koçak Farma İlaç ve Kimya Sanayi A.Ş. Kovid-19 ile mücadelede ilk yerli jenerik hidroksiklorokin sülfat içeren ürünü üretti.

Koçak Farma CEO’su ve Genel Müdürü Uzm. Dr. Hakan Koçak yaptığı açıklamada, “Kovid-19 pandemisi tedavi algoritmasında yer alan, ülkemizin ilk jenerik yerli üretim hidroksiklorokin sülfat etken maddeli “Korokin 200 mg Tablet” ruhsatını alarak üretimine başladık. “Korokin 200 mg Tablet” in ilk üretimini Türk tıbbının kullanımına sunacağız. Ayrıca 300 bin doz “Korokin 200 mg Tablet” Kovid19 tedavisinde kullanılmak üzere Sağlık Bakanlığı’na bağışlanacak.

Kovid-19 tedavi algoritmasında yer alan ve halen kullanımda olan “Azitromisin” etken maddeli tabletten 245 bin kutu üretip Sağlık Bakanlığı’na sunduk. 10 bin kutu da bağışladık. Hammadde teminine bağlı olarak üretim 1 milyon kutuyu bulacak” dedi.

,

Koçak açıklamasında şunları söyledi: “Kuruluşundan itibaren 49 yıldır yenilikçi ve stratejik öneme sahip ilaçlarla halk sağlığına hizmet eden Koçak Farma, ülkemizin Kovid-19 pandemisiyle mücadelesinde ilaç ve serum ihtiyacını dünyanın en önemli ilaç üretim yatırımlarından biri olan ve tamamen yerli sermayeli Çerkezköy OSB’deki tesisleri ve İstanbul serum üretim tesislerinde üreterek karşılayacaktır. Kovid-19 salgınıyla mücadelede kılavuzların önerdiği ve hastaların ihtiyacı olan diğer hayati öneme sahip ilaçların ve serumların üretimini kesintisiz olarak sürdürüyoruz. Halen 100’e yakın çeşitte kanser ilacı üretiyoruz. Türkiye’de kullanılan her iki kutu kanser ilacından biri Çerkezköy tesislerimizde üretilmektedir. Biyoteknolojik ilaçların yanı sıra 600’ü aşkın ilaç üreten Koçak Farma, dışa bağımlılığı azaltarak halkın ilaca ulaşımını artırmıştır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selma evci 4 yıl önce

Korokin ilaçlı kullanıyorum.cok karın ağrısı baş dönmesi halsizlik yapıyor

Avatar
Doğan TANYELi MUHTAR 4 yıl önce

ALLAH sizden razı olsun inşAllah şuanda bende kullanıyorum faydaverdi

Avatar
Tekin 4 yıl önce

Nasıl kullanıyor günde kaç kez

banner114

banner113

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner107

banner106