Öne Çıkanlar GİRAY DUDA Ali Yerlikaya Türkonfed ÇOSB Mesleki ve Teknik Lisesi rol model oldu Prof. Dr. Abdurrahman Satman

MTN’nin 2. Etap Fabrika Açılışını Bakan Varank yaptı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, global markalara kalıp ve parça üreten, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin (ÇOSB) köklü kuruluşlarından MTN Plastik San. ve Tic. Ltd. Şti.’nin 2.etap fabrika açılışını yaptı.

Açılış törenine Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel ve Çiğdem Koncagül, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Fatih Turan, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler ve ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan’ın yanı sıra MTN Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Metin Güler ile kamu kurum ve kuruluşları temsilcileriyle çok sayıda davetli katıldı.

Bakan Varank, Çerkezköy OSB'de MTN Plastik Fabrikası'nın yeni yatırımının açılış töreninde yaptığı konuşmada, firmanın hem kalıpçılık hem de katma değerli plastik parçalar alanında çok önemli işlere imza attığını söyledi. Firmaların katma değerlerinin önemine işaret eden Varank, şöyle konuştu: “Bu firmanın katma değerini şöyle ölçebiliriz. Türkiye'nin kilogram başına ihracat değeri 1 avrolar civarında ama bu firmamızın kalıptaki ihracat değeri kilogram başına 58 dolar, plastik parçalarda 5.8 dolar. Dolayısıyla katma değer nasıl oluşturulur bunu görmek isteyen gelsin bu firmamızı, MTN firmasını ziyaret etsin diyoruz.”

Bakan Varank, “Ülkemizi katma değerli üretimle katma değer oluşturarak gelişen büyüyen, refahını da tüm milletiyle paylaşan bir ülke haline getirmek için büyük bir gayretle çalışıyoruz. Buradaki en büyük destekçilerimiz de müteşebbislerimiz ve onların fedakar çalışma arkadaşları oluyor. Ben kendilerine teşekkür ediyorum. Bu yeni yatırımın şehrimize, ülkemize, ekonomimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi. Bakan Varank, açılışın ardından fabrikayı gezerek firma yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner114

banner113

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner107

banner106