Öne Çıkanlar Prof. Dr. Abdurrahman Satman GİRAY DUDA Türkonfed ÇOSB Mesleki ve Teknik Lisesi rol model oldu Ali Yerlikaya

Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde mezuniyet heyecanı

Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı mezuniyet töreni yoğun bir katılımla gerçekleşti. Okulun Konferans Salonunda gerçekleşen törene Kapaklı ilçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, ÇOSB Yönetim Kurulu Üyesi Mete Han Pekol, ÇOSB Denetim Kurulu Üyesi Saim Buyruk, ÇOSB Bölge Müdürü F. Çiğdem Baykal’ın yanı sıra Okul Müdürü B. Behçet Yazıcıoğlu, sanayiciler, veliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

► SÖZDİNLER: SEVİNCİNİZE ORTAK OLMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, “2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılının sonuna geldiğimiz bugünde çocuklarımızın mutluluğunu onlarla birlikte paylaşmanın ve onların sevincine ortak olmanın kıvancını duyuyoruz. Yıl sonu kapanış programımıza hepiniz hoş geldiniz” dedi.

Sözdinler konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Sevgili öğrenciler, sizler okulumuzda geçirdiğiniz dört sene boyunca bizim göz bebeğimiz oldunuz. Aileleriniz, sizleri iyi bir gelecek ve mutlu bir yaşama kavuşmak üzere bizlere emanet etti. Bizler iş dünyasının yöneticileri Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde mezuniyet heyecanı ÇOSB Yönetim Kurulu olarak, milletimizin her konuda gelişimi ve ilerlemesi için desteklerimizi hiçbir zaman esirgemedik. Kendimizi sadece iş dünyası ile sınırlandırmadık. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Eğitim, kültür ve bilgi aydınlığına açılan en geniş penceredir’ sözünden yola çıktık ve biz ÇOSB olarak sizlerin en iyi şekilde iş hayatına hazırlanmanız için yüreğimizi koyduk.

► HAYATA BİR ADIM ÖNDE BAŞLIYORSUNUZ

Ülkemizde mesleki ve teknik eğitim, son yıllarda önemi vurgulanan bir konu olarak karşımıza çıkmaktadır. Özel sektör kuruluşlarının destekleri ile ekonomik ve sosyal kalkınma yolunda eğitimin, özellikle mesleki ve teknik eğitimin geliştirilmesine çalışılmaktadır.

Bu çerçevede yarınlarımızın umudu olan siz gençlerin iyi bir eğitim almasını sağlamak düşüncesiyle okulumuzu hizmete açtık. Bölgemiz, Türkiye’nin en önde gelen sanayi bölgelerinden olup, sürekli olarak büyüyen ve gelişimini devam ettiren dinamik bir yapıya sahiptir. Ülkemiz ve Bölgemiz her zaman nitelikli eleman gereksinimi içerisindedir. Okulumuz eğitim süresince uygulamaya önem vererek, mezun olan gençlerimize işbaşı yaptığı gün, “Neyi-nasıl-ne zaman-nerede” yapacağını çok iyi bilmesini öğretmeyi hedeflemektedir. Meslek eğitimi alan öğrencilerimiz, gören, dokunan ve uygulayan elemanlar olarak yetişmekte ve hayata yaşıtlarından daha erken ve onlardan bir adım önde başlamaktadırlar. Nitekim bu süreç onların hayatlarını düzene koyma yolunda büyük şans tanımaktadır. İş insanları olarak bizler, pırlanta gibi yetişen bu gençlere kapılarımızı sonuna kadar açarak onların adımlarını geleceğe güvenle atmalarını istiyoruz. Değerli veliler, bizler, zaman zaman karşılaştığımız zorluklara ve olumsuzluklara rağmen öğrencilerimizden bir kişiyi bile kaybetmeyi göze almadık, almıyoruz da. Bizim için en büyük başarı budur. Evlatlarınızı önce kazanmak, sonra da kaybetmemek. Bundan sonraki süreçte de her daim onların en büyük destekçisi olduğumuzu bilmenizi isteriz.

Mezun olan gençlerimiz, bugünden itibaren sizin için yeni bir hayat başlamaktadır. Sizleri bugün yeni hayatlarınıza yolcu ediyoruz. Bu bağlamda şunu söylemek istiyorum: “Dün yaptığınız şey, size hala çok iyi görünüyorsa, bugün yeterli değilsiniz demektir’.

Bundan dolayı her gün kendinize yeni bir bilgi edinmeyi ve kendinizi geliştirmeyi ilke haline getirmelisiniz. Mezuniyetinizi tebrik ediyorum. Sizleri sevgiyle kucaklıyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.”

Törende konuşan Okul Müdürü B. Behçet Yazıcıoğlu da öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi. Konuşmaların ardından, öğrenciler arasında bayrak ve flama devir teslimi yapıldı.

8. Dönem Mezunlarının verildiği Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında, Anadolu Teknik Lise Programından Feride Baki, Anadolu Meslek Lise Programından Esma Nur Yolcu birinci olarak mezun oldu. ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Mezuniyet Kütüğüne ismini çakan öğrencileri tebrikederek, çeşitli hediyeler verdi. Tören öğrencilerin hazırladıkları halk oyunları gösterileri ile son buldu

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner114

banner113

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner107

banner106