Öne Çıkanlar GİRAY DUDA Prof. Dr. Abdurrahman Satman Türkonfed ÇOSB Mesleki ve Teknik Lisesi rol model oldu Ali Yerlikaya

Özel ÇOSB MTAL Tekstil Teknolojileri Bölümü öğrencilerinden teknik gezi

Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Tekstil Teknolojileri Bölümü öğrencileri önemli bir teknik gezi gerçekleştirdi. Okulun Tekstil Teknolojisi Alanı 11. sınıf öğrencileri ve bölüm öğretmenleri Bursa’da yapılan gezi çerçevesinde sırasıyla; Bursa Uludağ Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü, TUBİTAK Bursa Test ve Analiz Laboratuvarı ve Merinos Tekstil Sanayi Müzesi ziyaret etti.

Bursa Uludağ Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü ziyaretinde, Tekstil Mühendisliği Bölümü tanıtıldıktan sonra öğrenciler mevcut atölyelerde ve laboratuvarlarda kullanılan cihazları, makineleri inceleme imkanı buldu. Yapılan uygulamalar hakkında öğrencilere bilgiler aktarıldı. Okul öğrencilerinin üretim yaptığı örme kumaştan Atatürk Portre çalışmaları, Bursa Uludağ Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Y. Dilek Toprakkaya Kut’a ve ve TUBİTAK BUTAL Müdürü Sedat Aktaş’ a takdim edildi.

Ardından TUBİTAK bünyesinde bulunan Bursa Test ve Analiz Laboratuvarı ziyaret edildi. Bu ziyarette, öğrenci ve öğretmenler Malzeme–Tekstil Laboratuvarında yapılan testleri, kullanılan cihazları inceleyip gözlemleme fırsatı buldular. Öğrenciler böylelikle akredite laboratuvar ortamında yapılan çalışmalar hakkında bilgi edinmiş oldu. Ziyaret kapsamında son olarak Merinos Tekstil Fabrikası’nda üretim hattında kullanılan makinelerin ve cihazların sergilendiği Merinos Tekstil Sanayi Müzesi ziyaret edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner114

banner113

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner107

banner106