Öne Çıkanlar GİRAY DUDA Prof. Dr. Abdurrahman Satman Türkonfed ÇOSB Mesleki ve Teknik Lisesi rol model oldu Ali Yerlikaya

Sanayide Nitelikli Ara Eleman Temini Paneli ÇOSB’de gerçekleşti…

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) önemli bir panele ev sahipliği yaptı. Her platformda dile getirilen nitelikli ara eleman temininde farklı bakış açılarını ortaya koymak ve yapılabilecek çalışmalar konusunda görüşleri dinlemek amacıyla yapılan panele katılım oldukça yoğundu.

Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve ÇOSB Bölge Müdürlüğü iş birliğinde ÇOSB Konferans Salonunda gerçekleşen; “Sanayide Nitelikli Ara Eleman Temini Paneli’ne”;

Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, Kapaklı Kaymakamı Mustafa Gürdal, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin ve ÇOSB Bölge Müdürü F. Çiğdem Baykal’ın yanı sıra çok sayıda firma temsilcisi katıldı.

Moderatörlüğünü Özen Mensucat Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ahmet Temiroğlu’nun yaptığı panele konuşmacı olarak şu isimler katıldı: “Pamaş A.Ş. Yön. Kur. Bşk. Barış Öztuzcu, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü B. Behçet Yazıcıoğlu, Arçelik A.Ş. İK Yöneticisi Taner Özbabacan, Arçelik A.Ş. Eğitim Uzmanı Onur Karamanoğlu, Özel ÇOSB MTAL Stajyer Öğrenci Onurkan Yaman, Özel ÇOSB MTAL Mezun Öğrenci Cengiz Göçmez.”

AÇILIŞ KONUŞMASINI SÖZDİNLER YAPTI
 

Panelin açılış konuşmasını yapan ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler konuşmasında şu sözlere yer verdi: “ÇOSB olarak çok önem verdiğimiz ancak çözümünün de çok kolay olmadığını düşündüğümüz nitelikli ara eleman temini konusunda bugünkü panelimizde milli eğitim, sanayici, okul ve çalışan perspektifinden görüşleri dinleyeceğiz. Bu vesileyle, panelimize gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ediyoruz. ÇOSB olarak 2012 yılında açtığımız ve ağırlıklı olarak bölgemiz sanayisine nitelikli ara eleman yetiştiren Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bölgemiz açısından önemli bir eksikliği giderme gayretlerinin olduğunu pek çoğunuz gözlemlemektesiniz. Ancak gerek bu nitelikli personelin yetiştirilmesinde ve gerekse istihdamında aşılması, geliştirilmesi gereken konular olduğunu da biliyoruz. Bugün bu konuların değerlendirilecek olmasından dolayı memnuniyetlerimizi de özellikle ifade etmek isterim. Panelimizin sonuçlarının bölgemiz ve ülkemiz açısından hayırlı olması dileklerimle tüm katılımcılara teşekkür ediyor, panelimizin başarılı olmasını diliyorum.”

PANELDE ÖNE ÇIKAN KONU BAŞLIKLARI
 

Nitelikli ara eleman konusunun tüm boyutlarıyla ele alındığı panelde öne çıkan konu başlıkları ise şunlardan oluştu:

- İşletmelerde işe başlayacak kişi seçiminde kendini geliştirmeye açık çalışanlar tercih edilmeli.
- Sanayide çalışmak amacıyla meslek liselerinde eğitim alan kişilerin bütünüyle üniversite eğitimine yönelimleri doğru bir yaklaşım değil.
- Meslek liselerinden mezun kişilerin işletmelerde işe başlangıçta doğrudan asgari ücretle değil bir teknisyene uygun daha yüksek bir maaşla başlatılmasının motivasyonu yükseltici bir etkendir.

- Meslek lisesi öğrencilerinin okul ve bölüm seçiminde daha kapsamlı daha teknik testlerden geçmeleri ve yönlendirilmeleri önemlidir.
- Meslek liselerinin eğitim verdiği bölümlerin bölge ihtiyaçlarına göre açılması ve bu yönde takibi yapılmalıdır.
- Meslek liselerinden mezun olacak öğrencilerle işletmeleri bir araya getirerek istihdam konusunda kariyer günleri vb. etkinlikler yapılmalıdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner114

banner113

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner107

banner106