Öne Çıkanlar ÇOSB Girişimcilik Paneli ÇOSB Başkanı Eyüp Sözdinler ÇOSB Mesleki ve Teknik Eğitim AB Rüştü Bozkurt

‘Türkiye Yeşil Sanayi Projesi’ ÇOSB’ye tanıtıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde, KOSGEB ve TUBİTAK iş birliği ile, Dünya Bankası destekli Türkiye Yeşil Sanayi Projesi’nin tanıtım ve bilgilendirme toplantısı ÇOSB’de düzenlendi.

ÇOSB Eğitim Salonunda düzenlenen toplantıya Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Vekili Natan Yakuppur, ÇOSB Yönetim Kurulu Üyesi M. Gürdal Adal, ÇOSB Denetim Kurulu Üyesi Saim Buyruk, ÇOSB Bölge Müdürü F. Çiğdem Baykal, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin Akçal ile Tekirdağ KOSGEB İl Müdürlüğü yetkilileri ve çok sayıda ÇOSB katılımcı firması katıldı.

ÇOSB OLARAK YEŞİL SANAYİYİ DESTEKLİYORUZ
 

Ülkemizin 2053 net sıfır emisyon hedefine ulaşmasında önemli rol oynayacak olan projenin tanıtım ve bilgilendirme toplantısının açılış konuşmasını ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler yaptı. Sözdinler şunları söyledi: “KOSGEB ve TUBİTAK bünyesinde yeşil dönüşüm alanında açılan destek ve programlar hakkında bilgi edineceğimiz bugünkü çalışmaya emek veren Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza, KOSGEB ve TUBİTAK yetkililerimize çok teşekkür ediyoruz. Sanayide Yeşil Dönüşüm çalışmalarının ekonomik olduğu gibi sosyal sonuçlarının olacağını biliyoruz. Bu anlamda AB Yeşil Mutabakatına uyuma yönelik bu dönüşüm çalışmalarının 12,5 Milyar Dolar ihracatıyla ülkemizin 5. sırada ihracatını yapan Tekirdağ açısından çok önemli olduğunu görüyoruz.

İhracatımızda en büyük ortağımız Avrupa Birliği ülkelerine ihracatımızın önümüzdeki günlerde de sürmesinin bu dönüşümle beraber yürüyeceği açıktır. ÇOSB olarak 295 firmamız, 80.000’i aşkın çalışanımız ve yaklaşık 4 milyar dolarlık ihracatımızla biz de Türkiye Yeşil Sanayi Projesini gönülden destekliyoruz. İklim değişikliği ekseninde sürdürülebilir üretim ve yeşil dönüşüm alanındaki bu çalışmaların bölgemiz ve ülkemiz açısından faydalar üretmesini temenni ediyorum.”

UZMANLAR DETAYLARI ANLATTI

Sözdinler’in konuşmasının ardından KOSGEB Başkan Yardımcısı Fatih Gökyurt ve TUBİTAK TEYDEB Başkanı Mehmet Aslan, birer konuşma yaparak proje hakkında görüş beyan ettiler. Daha sonra sırasıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Uzmanı Ali Can Toksoy, KOSGEB-KOBİ Uzmanı Volkan Kaya ve TUBİTAK Bilimsel Programlar Başuzmanı Dilek Şahin sunumlarını gerçekleştirerek projenin detayları hakkında bilgiler verdi. Uzmanların sunumlarının ardından toplantı soru-cevap kısmıyla tamamlandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106