Öne Çıkanlar Asaf Savaş Akat Global Sanayici GİRAY DUDA İKV BAŞKANI AYHAN ZEYTİNOĞLU Av. Ferhan Arıkan Proje bazlı teşvikler

Üniversite-sanayi buluşması ÇOSB çatısı altında gerçekleşiyor…

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı. Toplantı Tekirdağ Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü organizasyonuyla gerçekleştirildi. Üniversite ile sanayicileri buluşturma toplantıları çerçevesinde üniversiteden öğretim üyeleriyle, firmaların temsilcileri bir araya geldi. ÇOSB Bölge Müdürlüğü Eğitim Salonunda, firmaların Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri temsilcileriyle, üniversite öğretim üyeleri bir araya gelerek sorunlarını konuştu, çözüm yollarını aradı.

Katılımın oldukça yoğun olduğu toplantıya Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin Akçal, KOSGEB Tekirdağ Müdürü Esin Sayın, KOSGEB Çorlu Müdürü Tolga Erkan, Namık Kemal Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü’nden; Prof. Dr. Özer Göktepe, Prof. Dr. Fatma Göktepe, Prof. Dr. Ziya Özek, Prof. Dr. Rıza Atav ve Öğretim Görevlisi Özlem Güney Karadişoğulları’nın yanı sıra firmaların Ar-Ge ile Tasarım Merkezleri yöneticileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin Akçal şunları söyledi: “Türkiye geneli 796 Ar-ge ve Tasarım merkezi var. Bunların da 40 tanesi Tekirdağ’da bulunuyor. Bu bizim için çok önemli bir gelişme. Bu sayının her geçen gün artacağına inanıyoruz. Ülkedeki ihracatı ve yüksek teknoloji ihtiva eden ürünlerin artırılması için Ar-Ge yapmak lazım. Ar-Ge’yi de üniversiteler, teknoparklar ve firmaların ilgili bölümleri yapmaktadır. Bundan sonraki amacımız nitelikli ürünler üretmek. Bugüne kadar Ar-Ge merkezi sayılarını artırmak istiyorduk bu hedefi ulaştık. Bundan sonra buralarda nitelikli ürünler üretmemiz gerekiyor. Bizim bunlara destek olmamız lazım. Tecrübeli Ar-Ge merkezleriyle yeni başlayan firmaları bir araya getirerek daha güzel işler çıkartmalıyız. Kalıcı çalışmalar yaparak bu çalışmaları sürekli devam ettirmeliyiz” dedi.

TEKNİK TEKSTİLİN ÖNEMİ

Akçal’ın konuşmasının ardından sunumlara geçildi. Toplantıda ilk olarak Namık Kemal Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü’nden; Prof. Dr. Özer Göktepe, teknik tekstil ile ilgili bilgiler verdi. Göktepe şunları söyledi: Teknik tekstiller, AB tekstil cirosunun %30’unu (yaklaşık 30 milyar EUR) teşkil etmektedir Bu oran Almanya (%50), Avusturya (%45) ve Fransa (%40) gibi ülkeler için daha yüksektir. Hazır giyim, kord bezi ve yol ve binalarda kullanılan jeo-tekstil benzeri teknik tekstil ürünleri dahil edildiğinde Pazar büyüklüğü 50 milyar EUR’e ulaşmaktadır. Teknik tekstillerin özellikleri şunlardır: “Kritik öneme sahip malzeme ve ürünler, Yüksek katma değer, Daha yüksek kâr marjları, Moda ve sezondan bağımsız rutin üretim, Büyük partiler halinde rahat çalışma, Ekonomik krizlerden daha az etkilenme, Yüksek pazar istikrarı.” Göktepe’nin ardından Namık Kemal Üniversitesi Çorlu meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Özlem Güney Karadişoğulları da, endüstriyel ürün tasarımı hakkında sunum yaptı.

Sunumların ardından firmalarda karşılaşılan sorunlar dile getirilerek, daha önceden bu soruları yaşayan firmaların tecrübeleri paylaşıldı. Oldukça verimli geçen toplantının ardından üniversite öğretim üyeleriyle, Ar-Ge merkezi temsilcileri bire bir de görüşerek bilgi alışverişinde bulundular,

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner116

banner115

banner114

banner111

banner110