Öne Çıkanlar GİRAY DUDA Ali Yerlikaya Türkonfed ÇOSB Mesleki ve Teknik Lisesi rol model oldu Prof. Dr. Abdurrahman Satman

Yangın Tesisatı Proje Hazırlama Seminerine yoğun katılım

Çerkezköy Organize Sanayi Bölge (ÇOSB) Müdürlüğü ve TMMOB Makina Mühendisleri Odası Edirne Şubesi işbirliğinde düzenlenen, ‘Yangın Tesisatı Proje Hazırlama Semineri’ ÇOSB Bölge Müdürlüğü Eğitim Salonunda gerçekleşti. Katılımın oldukça yoğun olduğu ve oda üyelerine yönelik düzenlenen seminere konuşmacı olarak, ÇOSB Bölge Müdürlüğü İtfaiye Şefi Kemal Terzioğlu katıldı.

YANGIN TESİSATININ ÖNEMİ

Yangın Tesisatı Proje Hazırlama süreçlerinin yangın tehlikesinin önlenmesi adına çok önemli olduğuna değinen İtfaiye Şefi Kemal Terzioğlu; “Yangın tehlikesini mümkün olduğu kadar minimuma indirmek ve yangına çabuk müdahale etmek için daha binaların tasarımında mimari proje ve yangın sistemleri projelerinin hazırlık döneminde bir dizi tedbirler düşünülmelidir. Bu tedbirler, inşaat döneminde uygulanmalı ve işletme döneminde işlerliği sağlanmalıdır” dedi.

Yangın önlemlerinin aktif ve pasif önlemler olmak üzere iki gruba ayrıldığına değinen Terzioğlu şunları söyledi: “İşletmelerin can güvenliği ve mal kaybının önüne geçmek veya en aza indirebilmek için proje kapsamında bina kompartıman alanlarının oluşturulması, kompartıman duvarlarının yangın yüküne uygun projelendirilmesi gerekir. Ayrıca, makine ekipmanlarının yerleşimine göre acil kaçış yollarının “Sürekli ve Engelsiz” oluşturulması, yangın algılama, duman tahliye, söndürme sistemlerinin yönetmelik ve standartlara uygun hidrolik hesaplarının yapılması gerekir. Mekanik yangın söndürme projelerine uygun uygulama yapılması önem arz ediyor. Yapılar karmaşıklaştıkça yangına karşı koruyucu ve önleyici önlemlerin alınması gereği daha da önem kazanmıştır.”

Proje hazırlama süreçleri ve dikkat edilmesi gereken başlıkların da anlatıldığı seminer daha sonra soru cevap kısmıyla tamamlandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner114

banner113

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner107

banner106