Öne Çıkanlar Endüstri 4.0 Av. Ferhan Arıkan Halil Aksu Hababam Sınıfı ÇOSB ÇOSB Habertürk Bakış programı

İKMİB İhracatın Yıldızları Ödül Töreni'ne ÇOSB damgası…

Ülke ekonomisine büyük bir katkı sağlayan ve Türkiye'nin en çok ihracat yapan ikinci sektörü olan kimya sektöründe 2020 yılının ihracat yıldızları belli oldu. İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin (İKMİB) her yıl düzenlediği ‘İKMİB İhracatın Yıldızları Ödül Töreni’, bu yıl hibrit olarak gerçekleşti, 35 kategoride 125 firma ödül aldı.

Pandemi sürecinde hayati önemi bir kez daha anlaşılan kimya sektörü, 27 sektöre girdi sağlayarak ülke ekonomisi için büyük bir katma değer oluşturuyor. 2020 yılında dünya ekonomisi ve küresel ticaret pandemi gölgesinde zorlu bir süreç geçirirken, Türk kimya sektörü 18.3 milyar dolarlık ihracatla Türkiye'nin en fazla ihracat gerçekleştiren ikinci sektörü oldu. Pandemi etkisiyle 2020 yılında küresel kimya sektör ihracatı yüzde 12 daralırken, Türk kimya sektör ihracatı ise yüzde 11 dolayında daraldı. Sektör ihracatı dünyadaki yüzde 0.6'lık payını ise korudu. Plastikten kozmetiğe, ilaçtan kauçuğa, medikalden boyaya kadar pek çok farklı alt sektörden 7 bin üzerinde aktif ihracatçı firmayı temsil eden İKMİB, Türkiye'nin toplam kimya ihracatının yüzde 59'dan fazlasını gerçekleştirdi.
 

İKMİB'in üye firmalarını başarılı ihracatlarından dolayı onurlandırmak ve teşvik etmek amacıyla bu yıl altıncısı düzenlenen 2020 İKMİB İhracatın Yıldızları Ödül Töreni, 18 Haziran 2021 tarihinde hibrit olarak gerçekleştirildi. İKMİB'in youtube kanalından da canlı olarak yayınlandı. Ödül Töreni'nde kimyanın alt sektör ve ürün gruplarında toplam 35 kategoride ilk 5'e giren 175 firma ödül almaya hak kazandı.

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, “Mayıs ayında toplam ihracat rakamları içinde sektörel bazda kimya sektörümüz, en çok ihracat yapan sektör olarak 1'inci sıraya yükseldi. Açıklanan rakamlara göre geçen yılın aynı ayına oranla, kimya sektörü olarak ihracatımızı yüzde 80 oranında artırarak, 2 milyar 130 milyon dolar ihracat gerçekleştirdik. Yine geçen senenin ilk 5 ayına oranla, 2021 yılının aynı döneminde yüzde 35'lik bir ihracat artış oranı kaydederek, kimya sektör ihracatımız, 9.6 milyar dolara ulaştı. Bu seneyi 21 milyar doların çok üstüne çıkarak bitireceğimizi düşünüyoruz. Buna göre de üretmeye ve ihracat yapmaya var gücümüzle devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

2020 İHRACAT GURUR TABLOSU

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin (İKMİB) 2020 yılı ihracat listesine Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nden de (ÇOSB) çok sayıda firma yer almayı başardı. İKMİB’in ihracatçı listesinde yer alıp ödül almaya hak kazanan ÇOSB firmaları şu isimlerden oluştu:

İLAÇ İHRACATI

World Medicine İlaç San. ve Tic. A.Ş.

Nobel İlaç San. ve Tic. A.Ş. (Ulkar)

PLASTİKTEN MAMUL FİLMLER VE LEVHALAR İHRACATI

Korozo Dış Tic. A.Ş. (Sareks)

ESNEK PLASTİK AMBALAJ İHRACATI

Korozo Dış Tic. A.Ş. (Sareks)

KAUÇUK HORTUMLAR İHRACATI

Polimer Kauçuk San. ve Paz. A.Ş. (Eaton)

Tristone Flowtech İstanbul Otomotiv San. ve Tic. Ltd. Şti.

DİĞER KAUÇUK EŞYALAR İHRACATI

Vibracoustic Çerkezköy Oto Parçaları Dış Tic. A.Ş.

BOYA, VERNİK, MÜREKKEPLER İHRACATI

Jotun Boya San. ve Tic. A.Ş.

ODA KOKULARI İHRACATI

Atak Farma Kozmetik ve Kimya San. Tic. A.Ş.

TEKSTİL KİMYASALLARI İHRACATI

Setaş Kimya San. A.Ş.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106