Öne Çıkanlar Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu Uğurteks ÇOSB Endüstri 4.0 laboratuarı ÇOSB Mesleki ve Teknik Eğitim Orhan Turan

İTHİB İhracata Değer Katanlar Ödül Töreninde ÇOSB firmalarından büyük başarı…

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB), 2022 yılında gerçekleştirilen 13 milyar dolarlık ihracata katkı sağlayan başarılı tekstil ihracatçılarını ödüllendirdi. 'İTHİB İhracata Değer Katanlar' ödül töreninde, 5 yıldız, 28 platin, 28 altın, 9 dış ticaret sermaye şirketi, 100 gümüş, 300 bronz, 186 başarı ödülü sahiplerini buldu.

Dünyanın en büyük beşinci tekstil ihracatçısı, AB'nin de en büyük ikinci tedarikçisi konumunda olan tekstil sektörünün, dünyada saygın bir yere sahip olduğunu ifade eden İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz, “Ülke ihracatına katkı sunan ve ödül kazanan tüm firmaları tebrik ediyorum. Ülkemizin ekonomisinin yapı taşı olan ihracatımızı artırmak için var gücüyle çalışan tüm ihracatçılarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Ülkemiz, 6 Şubat tarihinde yer kürede yaşanan en büyük afetlerden biri olan deprem felaketi ile karşı karşıya kaldı. Bu felaketten en olumsuz etkiyi ise tekstil sektörümüz aldı. Sektörümüzün yeniden ayağı kalkması için korunma önlemlerine duyduğu ihtiyaç her geçen gün daha da artıyor. Türkiye'nin tekstil kentlerinden başta Kahramanmaraş olmak üzere, Gaziantep ve Adana gibi güzide şehirlerimizdeki fabrikaları yeniden üretime kazandırmaya çalışırken bir yandan da küresel talep daralmasının sonucu olarak rekabetçiliğimizi korumaya çalışıyoruz. Her zaman olduğu gibi bu zor dönemleri de bakanlığımızla yoğun iş birliği içerisinde atlatacağız. Dünyanın içinden geçtiği böyle bir dönemde; küresel talep daralmasının olduğu, ekonomik şartların ağırlaştığı, rekabetin yoğunlaştığı bu şartlar altında dahi dünyanın dört bir tarafına Türk ürünlerini, Türk tasarımlarını götüren ihracatçılarımızla birlikte dünyanın en büyük üçüncü tekstil ihracatçısı olma hedefimize doğru emin adımlarla ilerliyoruz.” diye konuştu.

‘TÜRKİYE DOKUMA ATLASI’ PROJEMİZ

Türk tekstil sektörünün modern üretim altyapısı ve entegre üretim gücüyle dünyada sayılı ülkeler arasında yer aldığının altını çizen Ahmet Öksüz, “Tekstil sektörümüzün hikayesinin başladığı yer olan bu toprakları ve Anadolu'nun geleneksel dokumalarını, modern tasarımlar ile dünyaya tanıtmayı amaçlıyoruz. Bu kapsamda, Cumhurbaşkanlığımız himayelerinde yürütülen 'Türkiye Dokuma Atlası' projemiz ile 100 yıllar önce bu coğrafyada yoğrulan sektörümüzün hikayesini, ihracatçılarımız sayesinde dünyaya yaymayı hedefliyoruz. Bugün bu proje sayesinde dünyanın en büyük markalarından biri geleneksel kumaşlarımıza özel koleksiyonlar çıkarıyor. Geçmiş yüzyıla, Türk tekstili nasıl damga vurduysa, Türkiye Yüzyılı'nda da tarih yazacak.” ifadelerini kullandı.

ÜRETİM AĞININ MERKEZİNDEYİZ
 

Tekstil sektörünün üretim ağının merkezinde konumlandığına dikkat çeken Ahmet Öksüz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tekstil sektörümüz entegre üretim yapısıyla birçok sektörle faaliyetlerini iç içe gerçekleştiriyor. Tekstil sektörü olarak, kimya sektöründen inşaata, otomotivden tarım sektörüne kadar birçok sektörün ihtiyaç duyduğu ham madde ve ara mamul maddeleri üretiyoruz. Bu kapsamda tekstil sektörümüzün de bu dönemdeki sanayi politikaları ile önceliklendirilmesi tüm tedarik zincirini koruyucu bir adım olacaktır. Türkiye'nin lokomotif sektörlerinden olan tekstil sektörü, geçmişteki deneyimlerinde de olduğu gibi üretmeye ve katma değerli ihracata devam edecek.”

2022 ÖDÜL ALAN FİRMALAR

Çok sayıda firmanın ödül aldığı İhracata Değer Katanlar Ödül Töreninde ÇOSB’nin gururu olan firmalar şu isimlerden oluştu:

İTHİB PLATİN ÖDÜLÜ ALANLAR

Dinarsu İmalat ve Ticaret Türk A.Ş.

Hyosung İstanbul Teks. Ltd. Şti.

Yünsa Yünlü San. ve Tic. A.Ş.

İTHİB ALTIN ÖDÜLÜ ALANLAR

Altınyıldız Tekstil ve Konfeksiyon A.Ş.

Fibertex Nonwovens Tekstil Sa. ve İhracat A.Ş.

Fil Man Made Teknik Teks. San. ve Tic. A.Ş.

Hassan Dış Tic. A.Ş.

İTHİB GÜMÜŞ ÖDÜLÜ ALANLAR

Almodo Altunlar Dış Tic. A.Ş.

Nurteks Tekstil ve Medikal San. Dış Tic. A.Ş.

Özen Mens. Boya Terbiye İşletmeleri A.Ş.

Pisa Teks. ve Boya Fab. A.Ş.

Tübaş Teks. Ürünl. Boyama San. ve Tic. A.Ş.

Türkmen Grup İth. İhr. Dış Tic. A.Ş.

Uğurteks Teks. Ürün. Tic. ve San. A.Ş.

İTHİB BRONZ ÖDÜLÜ ALANLAR

Arı Tekstil Tic. ve San. Ltd. Şti.

Artesa Kumaş San.ve Dış Tic. A.Ş.

Buyruk Teks. ve Konf. Tic. Ltd. Şti.

Dakron Dış Tic. A.Ş.

Enesler Örme Teks. San. ve Tic. A.Ş.

Gökçağ Kumaşçılık San. ve Tic. A.Ş.

Gülçek Teks. Boya Apre Örme İnş. San. ve Tic. A.Ş.

Örnek Teks. Tic. ve San. A.Ş.

Özcanlar Teks. San.ve Tic. A.Ş.

Uzunlar İplik Kumaş Çam. İml. Tic. San. Ltd. Şti.

İTHİB BAŞARI ÖDÜLÜ ALANLAR

Bondi Tekstil San. ve Tic. A.Ş.

Elvan Tekstil San. ve Dış Tic. A.Ş.

Emateks Boya Kimya Teks. İnş. San. Tic. Ltd. Şti.

Evla Tekstil Kumaş San. Dış Tic. Ltd. Şti.

Mussan İplik San. ve Tic. A.Ş.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106