Öne Çıkanlar ÇOSB Dijital Dönüşüm Atölyesi Çerkezköy OSB CEVAHİR UZKURT KPMG Dijital korsanlığın maliyeti 400 milyar dolar

Bosch Türkiye Temsilcisi Steven Young: Sanayi devriminin öncüleri arasındayız
Almanya, özellikle üretimde geleneksel yapıda varlığını sürdüren sektörleri bilgisayarlaşma ve ileri teknoloji kullanımı yönünde teşvik etmek amacıyla Sanayi 4.0 stratejisini hayata geçiriyor. Su ve buhar gücüyle gerçekleşen ilk, elektrik enerjisi kullanılan ikinci ve dijitalleşme tabanlı olarak gerçekleşen üçüncü sanayi devriminin ardından, dördüncü sanayi devrimi olarak tanımlanan Sanayi 4.0, nesnelerin birbirine bağlanması prensibi üzerine kurulu.

YENİ İŞ MODELLERİ

İnternet bazlı servislerle yeni iş modelleri geliştiren Bosch’un 2025 vizyonunda, günlük hayatta, yaşamın bir parçası olan tüm nesnelerin birbirleriyle iletişim halinde olarak hayatımıza daha fazla kolaylık ve kalite katması bulunuyor. Sanayi 4.0 ise, bu vizyonun endüstriyel hayata yansıması olarak görülüyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Bosch Türkiye Temsilcisi Steven Young “Yapılan araştırmalara göre, günümüzde 200 milyar adet internete bağlanabilen cihaz, 14 milyar da hâlihazırda internete bağlı cihaz bulunuyor. 2020 yılında internete bağlı cihaz sayısının 32 milyara ulaşacağı tahmin ediliyor. İnternetin hayatın her alanına olduğu gibi iş yaşamına da farklılık getirmesi kaçınılmaz” dedi. Young sözlerine şöyle devam etti “Bosch, yazılım ve sistem entegrasyonundaki tecrübesini nesneler ve hizmetlerin internetine taşıyor. Bosch’ta her dört AR-GE çalışanında biri yazılım uzmanı. Sistem ve cihazların üreticisi olmayı sürdürürken bu sistem ve cihazların hassas ve iletişime açık olmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Sanayi 4.0 devrimine hazır nadir şirketlerden birisiyiz.” dedi

50’DEN ÇOK PİLOT PROJE

Şu an Bosch’ta Sanayi 4.0 ile ilgili 50’den fazla pilot proje son hızla devam ediyor. Homburg’ta bulunan Bosch Rexroth Fabrikası’nda uygulanan pilot proje buna çok güzel bir örnek oluşturuyor. Bu fabrikada insanlar, makineler ve ürünler birbirlerine bağlı olarak çalışarak yarının üretiminin nasıl olacağının en canlı örneğini sergiliyorlar. Birinci sınıf üretim yapmak amacıyla, aynı hatta birçok farklı ürün üretilebiliyor. Makinelere sıradaki ürünün yuvarlak mı, köşeli mi ne şekilde olduğu, hangi şekilde üretilmesi gerektiği söyleniyor, makineler de bunu algılayarak üretimlerini bu şekilde gerçekleştiriyor. Yani eskiden bir hatta bir ürün ailesi işlemden geçerken, artık 8 ürün ailesi aynı hatta işlem görebiliyor.

ÇALIŞANLARA YARDIMCI CİHAZLAR

RFID teknolojisiyle gerçekleşen otomatik algılama sayesinde ürünlerin ve taşıma kaplarının durumu her an için görülebiliyor. Çalışanlar yardımcı cihazlar sayesinde iş yapış şekillerini kolaylaştırıyorlar. Örneğin, siparişler depo çalışanlarının gözlük camlarına geliyor ya da teknisyenler kullanma kılavuzlarını gözlüklerinde görerek elleri serbest bir şekilde çalışabiliyorlar. Robotlar çalışanları tehlikeli, zorlu ya da tek düze işlerden kurtarırken, akıllı üretim hatları kendi performanslarını kendileri test ediyor, arızalandıkları durumda kendi arızalarını servise kendileri bildiriyor. Tüm bu teknoloji ürün testleri esnasında da kullanılabiliyor.

Bosch’un amaçlarından biri, ileride uluslararası üretim ağının tamamını birbirine bağlamak. Aynı zamanda ürünlerin birer “hafızası” olacak, yani ürünler, temel özelliklerini her zaman yanlarında taşıyacaklar.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sinan.türkarslan 3 yıl önce

Bulaşık.mak.ön.panelin.iç.
Kısmına.neden.köpüğünü.
Koymuyorsunuz.saç.esniyor

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106