Öne Çıkanlar Konkordato Emeritus Profesör İlter Turan AB Türkonfed Mustafa Varank

100. Yılda Büyük Cumhuriyet Coşkusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet’in ilanının 100’üncü yıldönümü, Türkiye’nin her köşesinde, milyonlarca kişinin katıldığı coşkulu gösteriler ve devlet erkanının katıldığı yoğun programlarla gösterişli biçimde kutlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in ilanının 100'üncü yıl dönümü dolayısıyla sabah erken saatlerde Anıtkabir'i ziyaret etti.

Erdoğan'ın Aslanlı Yol'un başındaki yerini almasının ardından başlayan törende, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, yüksek yargı organlarının başkanları, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ve kuvvet komutanları da Aslanlı Yol'dan geçerek mozoleye çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üzerinde ay yıldız bulunan çelengi Atatürk'ün mozolesine bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

CUMHURİYETİMİZ GÜVENDE, EMİN ELLERDEDİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, özel deftere şunları yazdı:

"Aziz Atatürk, milletçe 'en büyük eserim' dediğiniz Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümüne ulaşmanın gururunu ve sevincini yaşıyoruz.

Tarihimizin bu önemli dönüm noktasında zatıâlinizi, silah arkadaşlarınızı, gözlerini kırpmadan şehadete koşan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmetle yâd ediyoruz. Her bir anı ülkemize ve milletimize hizmetle geçen 21 yıllık iktidarlarımız döneminde emanetinize hakkıyla sahip çıkmaya çalıştık.

Türkiye'yi tarihinin en büyük yatırım hamleleriyle buluşturmuş bir yönetim olarak, ittifak ortaklarımız ve milletimizle birlikte Cumhuriyetimizin ikinci asrını 'Türkiye Yüzyılı' ile taçlandırmakta kararlıyız.

Cumhuriyetimiz hiç olmadığı kadar güvendedir, emin ve ehil ellerdedir. Ruhun şad olsun. Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun."

İSTANBUL BOĞAZINDAKİ KUTLAMALAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha sonra İstanbul Boğazı'nda düzenlenen Cumhuriyet Bayramı Kutlama Etkinliklerine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü dolayısıyla Türk donanmasının İstanbul Boğazı’nda gerçekleştirdiği, tarihinin en büyük resmigeçidini ile Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK gösterilerini Vahdettin Köşkü’nden takip etti.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu'nun TCG Anadolu’dan sevk ve komuta ettiği boğaz geçişi öncesinde Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın akrobasi timleri Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK gösteri yaptı.

MİLYONLAR SOKAKLARDA

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in 100. yılı tüm yurtta ve yurtdışı temsilciliklerde düzenlenen yoğun katılımlı, gösterişli, coşkulu etkinliklerle kutlandı. 81 ilde ve ilçelerde, belediyeler ve mülki idareler tarafından, sokaklarda geçit törenleri ve meydanlarda kutlamalar, halk konserleri, fener alayları, havai fişek gösterileri düzenlendi.

Ankara’da gün boyu en yoğun olan yer Anıtkabir’di. Günün ilk saatlerinden akşama kadar tıklım tıklım olan Anıtkabir’in üzerinde SoloTürk uçuş ekibi de bir gösteri düzenledi. Anıtkabir'e gün boyu süren ilgi akşam saatlerinde de devam etti

ANITKABİR’DE ZİYARETÇİ REKORU KIRILDI

Milli Savunma Bakanlığı, Twitter hesabında, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'e akın eden ve yeni ziyaretçi rekorunu kıran 1 milyon 182 bin 425 ziyaretçimiz ile yoğun kalabalıktan dolayı ziyaret gerçekleştiremeyen tüm halkımıza şükranlarımızı sunuyoruz.” açıklamasını yaptı.

BANDIRMA VAPURU DOLDU TAŞTI

Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadeleyi başlatmak için 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıktığı Bandırma vapurunun, kentte bulunan birebir aynısı olan gemi müze, vatandaşların ilgi odağı oldu. Mustafa Kemal Atatürk ve Samsun'a çıktığı 18 arkadaşının balmumu heykellerinin bulunduğu gemi müze Bandırma Vapuru'nu ziyaret edenler, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106