Öne Çıkanlar Uğurteks Ece Kamar Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu ÇOSB Dijital Dönüşüm Atölyesi KPMG şirket ortağı Emrah Akın

Sözdinler: İkiz dönüşümü çok önemsiyoruz

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) önemli bir panele ev sahipliği yaptı. Birbirinden değerli konuşmacıların katıldığı “Sürdürülebilir Şirketler Paneline” katılım oldukça yoğundu. ÇOSB Konferans Salonu Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleşen panele, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler ve ÇOSB Yönetim Kurulu Üyelerinin yanı sıra çok sayıda firma temsilcisi katıldı.

SIFIR EMİSYON HEDEFİNE KATKI YAPIYORUZ
 

Panelin açılış konuşmasını yapan ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler şunları söyledi: “Çerkezköy OSB olarak, iklim değişikliği ekseninde, sürdürülebilir üretim ve yeşil dönüşüm alanındaki yürüttüğümüz çalışmaları taçlandırmak açısından düzenlediğimiz Sürdürülebilir Şirketler Panelinde sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyoruz. Ülkemizin 2053 net sıfır emisyonuna ulaşmasında önemli rol oynayacağına inandığımız yeşil dönüşüm çalışmalarında bölgemiz sanayicilerinin yürüttüğü veya önümüzdeki günlerde atacağı adımlar açısından bugünkü panelimizin ışık tutmasını ve faydalı olmasını diliyorum. Çerkezköy OSB olarak 295 firmamız, 80.000’i aşkın çalışanımız ve yaklaşık 4 milyar dolarlık ihracatımızla ülkemizin dijitalleşme, yeşil dönüşüm ve sürdürülebilirlik çalışmalarını gönülden destekliyoruz. İçinde yaşadığımız dünyamızda aklın ve bilimin ışığında gelinen noktada, Dijital Dönüşümü ve Yeşil Dönüşümü çok önemsiyoruz. Bu ikiz dönüşüm hem verimliliği ve hem de sürdürülebilirliği artıracak olup, bu dönüşümleri toplumsal refah artışını sağlayacak şekilde bir ekosistemle birleştirmek gerekiyor. Bu bakışla uyum kabiliyeti ve yenilik kapasitesi yüksek insan kaynağı ile yüksek teknolojiye dayalı üretimin yapılabilmesinin önemi açıktır.”

KEMAL SAY MODERATÖRLÜK YAPTI

Sözdinler’in konuşmasından sonra panele geçildi. Fibertex Nonwovens Tekstil Sanayi ve İhracat A.Ş. Genel Müdürü Kemal Say’ın Moderatörlüğünde gerçekleşen panele katılan konuşmacılar ve konu başlıkları şunlardan oluştu:

-Yıldız Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bestami Özkaya, AB Yeşil Mutabakatı, İklim Değişikliği hakkında sunum yaptı.

-İstanbul Bilgi Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Acar, Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetimi- Sürdürülebilirlik İlişkisi

-Bahçeşehir Üniversitesi Lojistik Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yavuz Günalay, Sürdürülebilirlik Raporlaması hakkında sunum yaptı.

-Kamu Gözetim Kurumu Sürdürülebilirlik Standartları Dairesi Başkanı Gülşah Günay, Türkiye'de Sürdürülebilirlik Standartları Mevzuatı hakkında sunum yaptı.

-TSKB Türkiye Sınai Kalkınma Bankası Sürdürülebilirlik Koordinatörü Ayşe Nazlıca, Sürdürülebilirliğin Finansmanı hakkında sunum yaptı.

-Arçelik A.Ş. Enerji Yöneticisi Fatih Memiş Sürdürülebilir Şirketler hakkında sunum yaptı.

Panele katılan panelistler sanayide yeşil dönüşümün anlamı ve önemi, sürdürülebilirlik raporlaması, finansal sürdürülebilirlik, tedarik zinciri ve lojistik yönetiminde sürdürülebilirlik konularında sunum yaptılar. Kamu Gözetim Kurumu Yetkilileri de yürürlüğe yeni giren Türkiye Sürdürülebilirlik Raporlama Standartları ve örünüzdeki günlerde uygulamaları hakkında bilgiler aktardılar.

Panelin ardından panelistlere ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler tarafından plaket takdim edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106