Öne Çıkanlar ÇOSB Dijital Dönüşüm Atölyesi Çerkezköy OSB CEVAHİR UZKURT KPMG Dijital korsanlığın maliyeti 400 milyar dolar

Çerkezköy’ün sanayideki rolü lojistik süreçlerin optimizasyonu ile daha da güçlenecek

EKO Fuarcılık Fuarlar Müdürü Altınay Bekar, lojistikte Türkiye ve Çerkezköy hakkında değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin lojistik üs olma iddialarını yaptığı yatırımlarla güçlendirdiğini belirten Bekar şunları söyledi: “Türkiye’nin ulaştırma alanındaki 2023 hedefleri doğrultusunda altyapı yatırımlarına hız vermesi, bütün dünyanın dikkatini üç kıtanın kesiştiği ülkemize çeviriyor. Uluslararası mal akışını doğrudan ilgilendiren; Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Marmaray hattı, Osmangazi Köprüsü, İstanbul Havalimanı gibi kara, demir ve havayolunda dev projelerin birbiri ardına hizmete sunulduğu Türkiye, lojistik üs olma iddialarını sağlam bir zemine ve sebeplere oturtuyor.”

ÇOSB, BİR AVRUPA ÜLKESİ ÜRETİM MERKEZİ KONUMUNDA

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin (ÇOSB) Avrupa ülkelerindeki üretim merkezleri konumunda olduğunu belirten EKO Fuarcılık Fuarlar Müdürü Bekar, “Türkiye’nin seçkin sanayicilerinin yatırım bölgesi konumundaki Çerkezköy ve çevresi, ülkemizin temel ihracat pazarlarına olan yakınlığı ile özel bir öneme sahiptir. Çerkezköy, modern üretim tesisleri ile adeta Türkiye sınırlarında bir Avrupa ülkesi üretim merkezi konumunda bulunmaktadır. Dış ticaretimizin güvencesi durumundaki şirketleri ve üretim standartlarıyla Çerkezköy, pek çok açıdan örnek teşkil etmektedir. 1.250 hektarlık alanıyla Türkiye’nin en büyük sanayi bölgelerinden olan Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi, 252 firmanın iş verdiği 77 bin kişinin çalışmasıyla yıllık 3.6 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirmektedir. Bunda kuşkusuz lojistik sektörü ile işbirliği içerisinde olmanın etkileri büyük olmaktadır. Çerkezköy’ün sanayideki rolü lojistik süreçlerin optimizasyonu ile daha da güçlenecek. Ülkemizin stratejik öneminin farkında olan, yaygın uluslararası ağlara sahip lojistik ve taşımacılık operatörleri uzun yıllardır Türkiye’de yatırımlarını sağlamlaştırırken Türk girişimcilerin de özellikle son 30 yılda tedarik zincirindeki halkaları ilmek ilmek ördüğünü söylemek yanlış olmaz” şeklinde konuştu.

ULUSLARARASI LOGİTRANS TRANSPORT LOJİSTİK FUARI 13. KEZ KAPILARINI AÇIYOR

13-15 Kasım 2019 tarihleri arasında 13. kez kapılarını açacak Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı hakkında bilgi veren Bekar şunları söyledi: “logitrans Fuarı, tedarik zincirinin bütün halkalarını içerecek şekilde kurgulanmış; otomotiv, kimya, tekstil, gıda, inşaat sanayi gibi farklı farklı endüstrilerin depolamadan nakliyeye liman hizmetlerinden ticari filo kurulumuna kadar pek çok ihtiyacına yönelik çözümleri bir arada bulabileceğiniz bir ortam. logitrans, firmaların hem mevcut hem de potansiyel müşterileri ve iş ortakları ile üç gün boyunca üst düzey toplantılarda bir araya geldikleri, uluslararası katılımcıları ile son derece nitelikli bilgi paylaşımına olanak tanıyan forumlar, seminerler ve konferanslar ile endüstrinin gelişimine katkı sağladıkları dolu dolu bir etkinlik.”

ÇOK ODAKLI VE YOĞUN ÇALIŞIYORUZ

Uluslararası çalışmaların yanı sıra Türkiye’nin farklı farklı illerine yaptıkları ziyaretler ile ülkenin dört bir yayındaki sanayicilere ulaşmak için çok odaklı ve yoğun çalışmalar yürüttüklerini belirten Bekar, “Bu kapsamda İzmir’den Gaziantep’e, Bursa’dan Adana’ya uzanan yoğun bir seyahat programımız var. Dijitalleşmenin lojistik çözümleri de bir başka boyuta taşıdığı günümüzde her yıl yeni yeni firmalar birbirinden farklı çözümleri ile logitrans’a geliyor. Biz de Anadolu’daki iş insanlarını bu yenilikler ile tanışmaya bizzat davet etmek için tek tek kapılarını çalıyoruz. Ayrıca İstanbul dışındaki nakliyecinin de sınırlarını geliştirmelerine, Avrupa’dan, Afrika’dan, Ortadoğu’dan iş ortakları bularak hizmet çeşitliliklerini arttırmalarına olanak sağlamak için İstanbul’da dünyanın lojistik camiasının odağında çok önemli bir etkinlik gerçekleştiğini hatırlatıyoruz” dedi.

ÖNEMLİ MARKALAR BULUŞUYOR

Altınay Bekar, “13 Kasım 2019 günü kapılarını açacak ve üç gün sürece fuarda Türkiye’nin ve dünyanın önemli markaları da hızla yerlerini almaya devam ediyor. Katılımcılarının yüzde 50’si uluslararası nitelikte olan logitrans’da bu yıl Almanya, Fransa, Avusturya ve Kanada’nın yanı sıra Çin pavilyonu da açılması planlanıyor. logitrans Fuarı, organizatörü EKO MMI Fuarcılık’ın ortağı olan ve İstanbul’un yanı sıra Münih ve Şanghay başta olmak dört kıtada dünyanın en büyük transport lojistik fuarlarını düzenleyen Messe München’in, 50 kadar ülkede aktif olarak çalışan satış ağı tarafından tanıtılıyor. Türkiye’de UND, UTİKAD, TİM bünyesinde kurulan Hizmet İhracatçıları Birliği, DTD başta olmak üzere taşımacılığın farklı modlardaki çatı örgütleri tarafından desteklenen logitrans’a Almanya’dan ABD’ye, Rusya ve Pakistan’dan, İran’a pek çok ülkeden uluslararası dernek ve federasyonun da desteği bulunuyor” değerlendirmesinde bulundu.

Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı, 13-15 Kasım 2019 tarihleri arasında tedarik zincirinin dünya çapındaki bileşenlerini 13. kez İstanbul Fuar Merkezi’nde bir araya getirecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106