Kağıda basılı gazete ve dergiler için sıkıntı ve zorluklar giderek büyüyor. Periyodu günlük de olsa, haftalık da olsa bir sonraki sayı bir öncekinden mutlaka daha pahalıya mal oluyor. İçerik olarak da okurun beklentilerini karşılayamayan yayınlar kısa sürede veda edip gidiyorlar.

Ama, bu keyifsiz ortamda, derginiz Global Sanayici 15’inci yılında da büyük bir çalışma arzusu, gazetecilik aşkı ile yoluna devam ediyor. Global Sanayici, bugüne kadar yayınlanan 119 sayının her birinde güncel ekonomiyi yakından takip etti, iş dünyasının yarınına ilişkin net ve aydınlatıcı bilgiler verdi, olası riskleri vurguladı, yeni trendlere dikkat çekti, reel sektörün sesine tercüman oldu, bilgi yoğun söyleşi ve yazılarıyla beğeni topladı.

İlk sayıdan bu yana dergimiz sayfalarındaki köşelerinde önemli konuların açıklamalarını yapan, vurgulayan, bize yeni ufuklar açan sayın Dr. Ahmet Temiroğlu, sayın Vahap Munyar ve sayın Celal Toprak bizi yalnız bırakmadılar. Dergimizde ilgiyle okunan dopdolu yazıları web sitemiz ratinglerinde de üst sıralara geçmelerini sağlıyor.

2024’e de hiç azalmayan heyecan ve şevk ile başlıyoruz. Bu sayımızı ekonomi ve sanayinin 2023 yılını değerlendiren ve önümüzdeki 2024 yılına ilişkin öncü göstergeleri aktaran, bilimsel tahminleri anlatan yazı ve söyleşilerimizle süsledik.

Güncel gelişmeleri çok yakından izleyen akademisyen Prof. Dr. Burak Arzova sanayicilere yeni yılın ipuçlarını verdi. Büyük sanayi meslek kuruluşlarının başkanları, hem sıkıntı ve sorunlarını dile getirdiler hem de beklenti ve taleplerini ayrıntılarıyla, her yönüyle anlattılar.

Mobilyacıların güçlü örgütü MOSDER’in başkanı Mustafa Balcı, 2022 yılının ihracat performansı göz alıcı sektörünün kısmen gerileyen 2023 yılını anlattı. Sayın Balcı, rekor düzeyde olmasa da 2024’te ihracatta artış beklediklerini söyledi.

Turizm Bakanı sayın Ersoy’un 50 milyonun üstünde olduğunu açıkladığı turistlerden sağlanan kazançlardan olan memnuniyeti belirtirken, Tur Operatörleri Dönem Sözcüsü Cem Polatoğlu da sayın Ersoy’u destekleyerek turizmdeki genel memnuniyeti anlattı. Bu arada sayın Firuz Bağlıkaya İstanbul turizminin büyük hedeflerinden söz etti.

Dr. Hilal Ünalmış, Cumhurbaşkanı tarafından kabul edilmelerini de kapsayan Malta yazısı ile Gezi sayfalarımıza, kültür birikimimize katkı sağladı.

Kripto dünyası hakkında bugüne kadar birçok yazı ve haber kaleme almıştık. Dünyayı saran bu fırtınanın önünde duramayacağını gören Merkez Bankaları kendi, ulusal dijital paralarıyla (CBDC) ilgili çalışmalara başladılar. BiLira CEO’su Sinan Koç’tan bize dijital parayı anlatmasını istedik.

Tabii ki yaşantımıza damgasını vuran yapay zeka konusundan uzak duramazdık. TRAI kurucusu Halil Aksu yapay zekanın bugününü ve ülkemizdeki çalışmaları anlattı.

Hukukçu dostumuz Avukat Ferhan Arıkan, bu sayımızda da İflas konusunu başka yönleriyle ele aldı. Bu konuda son dönemde çok sık yaşanan gelişmelere bakınca, İflas yazımızın hem borçlular hem da alacaklılar bakımından doğru bir zamana denk geldiğini anladık.

Sayfalarımıza sığmayan, hazır bekleyen çok güzel yazı ve söyleşilerimizi de gelecek sayıda sizlere sunacağız. Sanayicilerimizin istedikleri konulardaki yazı, makale, araştırma, söyleşi talepleri için bize ulaşmaları bizi memnun edecektir.

Mutlu günler dileğiyle…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106