Global Sanayici derginizin 101. sayısında geniş bir pandemi dosyasıyla karşınızdayız. Tüm dünyayı kasıp kavuran Kovid-19’a karşı aşılama çalışmaları başlamış durumda. Türkiye’ye ne kadar aşı ithal edilecek? Hangi ülkelerle anlaşma yapıldı? Yerli üretimde hangi noktaya geldik? Bulaşıcı Hastalıkları Önleme Derneği Başkanı Prof. Dr. Şükran Köse, aşı karşıtlarına hangi uyarıları yaptı? Kovid-19 ortamında iş sürekliliği ve kriz yönetimi için neler yapmak gerekiyor? İstanbul Barosu Sağlık Hukuku Merkezi’nden Av. Burcu Öztoprak Alsulu, aşılamanın hukuki cephesini irdeledi. Tümü ‘Pandemi Dosyası’nda.

ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler 2020 ve 2021’in ekonomik analizini dergimize yaptı. Sözdinler, “2021, tüm sorunların bittiği güzel bir dönemin başlangıcı olsun” dedi. Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu geçen yılı ve 2021 öngörülerini Global Sanayici Yazı İşleri Müdürü Giray Duda’ya anlattı. Aslanoğlu, “Bu yılın ikinci çeyreğinde toparlanma bekliyorum” dedi. Yine genel bir ekonomik değerlendirme yapan Nişantaşı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Ökten, “2020’de üretim kapasitemiz ve girişimciliğimiz farkını ortaya koydu” dedi. Ökten, zorluklar ve kriz karşısında sanayi ve ihracatın direncine dikkat çekti. Detaylar dergimizde.

TİM, 2020 yılı ihracatını açıkladı. Pandemiye rağmen 2020 ihracatı 169.5 milyar dolar olarak gerçekleşti. 2020’de hangi sektör ne kadar ihracat yaptı? TÜİK, yıllık enflasyon oranlarını açıkladı. Asgari ücret ne kadar oldu? Ayrıntılar sayfalarımızda.

Türkiye ile Avrupa Birliği’nden ayrılan Birleşik Krallık arasında Serbest Ticaret Anlaşması imzalandı. Anlaşma ne getiriyor, kapsamı ne? Anlaşma için kim, ne dedi?

Dış Ticarete Yön Verenler Derneği Başkanı Dr. Hakan Çınar, hava, deniz, kara ve demiryoluyla yapılan ihracatta karşılaşan sorunları anlattı ve çözüm yollarını gösterdi. Çınar, “Çin’in demiryoluyla Avrupa’ya hızlı ulaşımı Türkiye’nin ihracatını olumsuz etkiler” dedi.

GYODER Başkan Yardımcısı konut değerleme uzmanı Neşecan Çekici, Türkiye’deki eski konut stoklarının sıkıntılı olduğunun altını çizerek, “Başta İstanbul, Ankara ve İzmir’de büyük kentsel dönüşümlere gidilmelidir” dedi. Çekici, gayrimenkul sektörünü ve satışları anlattı.

Bu sayımızda ’İçimizden Biri’ köşemizde MGT Filtre San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Töngüt’ü ağırladık. Töngüt, “MGT Filtre olarak beş kıtada 72 ülkeye ihracat yapıyoruz” dedi.

GF Hakan Plastik Türkiye ve Ortadoğu Bölge Başkanı Batuhan Besler, grup olarak büyüme planlarını açıkladı: GF Hakan Plastik’in hedefi 2021’de yüzde 20 büyümek.

Yazarlarımız Vahap Munyar, Celal Toprak ve Dr. Ahmet Temiroğlu bu sayımızda da özgün analiz ve değerlendirmeleriyle bizimle. Herkese sağlık bir yaşam dilerim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106