Öne Çıkanlar KPMG TÜRKİYE Sinem Cantürk Ergene Havzası arıtma çamuru yönetimi ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi Cem Sezgin TÜRK Eximbank irtibat bürosu açıldı

Marmara Siegener Galvaniz yılda 150 bin ton çelik galvanizliyor

Marmara Siegener Galvaniz 2003 yılında Marmara Galvaniz Ltd. Şti. olarak İzmit te kuruldu. Şirketin 17 yılda aldığı yolu ve büyümesini İstanbul Avrupa-Trakya Bölgesi Pazarlama Satış Bölge Yöneticisi Şakir Öner Akgün anlattı.

İzmit’ten sonra Gebze İMES OSB ve Tekirdağ Çorlu’da iki tesis daha kurduklarını belirten Akgün şunları söyledi: “Bünyemizde olan Türkiye’nin En Büyük galvanizleme tesisi olan Gebze şubemizde Fabrika Müdürlüğü yaptım. 2018 yılından itibaren de İstanbul Avrupa-Trakya Bölgesinde Pazarlama Satış Bölge Yöneticisi olarak çalışıyorum. İzmit’te kurulu bulunan tesisimizin ölçüleri 7,5 mt x 1,5 mt x 2,2 mt’dir. İş hacminin gelişmesi ve yakaladığımız fırsatları iyi değerlendirerek yatırımlarımıza devam ettik. 2008 yılında Almanya’nın 100 yılı aşkın deneyimiyle en büyük ve en eski galvanizleme firmalarından biri olan Siegener Verzinkerei Holding GmbH ile ortaklık yaptık. Ülkemizin büyük ihtiyacı olan yapısal çelik sektörüne yönelik uzun havuz talebine ve ihtiyacına karşılık, Türkiye’nin en büyük galvanizleme tesisini Gebze İMES OSB’de 2011 yılında devreye aldık. Bu tesisimizin ölçüleri 16 mt x 1,8 mt x 3,2 mt’dir. Fırsatların ve büyüme stratejilerimizin devam etmesiyle birlikte, müşterilerimize daha hızlı cevap verebilmek adına, Trakya Bölgesi’nin ihtiyacı olan 3. tesisimizi 2016 yılında Çorlu-Ergene Velimeşe OSB’de devreye aldık. Bu tesisin ölçüleri 8 mt x 2 mt x 3,5 mt dir. Burasının bir diğer avantajı ise Avrupa’ya açılan kapılarımıza yakındır. Marmara Bölgesi’nde, sadece fason galvaniz yapan ve 3 tesisi bulunan tek firmayız.”

Sahip oldukları 3 tesisle birlikte yıllık 150 bin ton çelik galvanizleme kapasitesine sahip olduklarını belirten Akgün, “7/24 kesintisiz, müşteri memnuniyeti odaklı çalışmalarımız hız kesmeden devam etmektedir. Firmamız ISO 9001, 14001, 18001 belgelerine sahiptir. Ayrıca Türkiye Galvanizciler Derneği (GALDER), Türk Yapısal Çelik Derneği (TUCSA) üyeliklerimiz mevcuttur. Marmara bölgesinin doğusunda, İstanbul’un Anadolu yakasıyla birlikte 10 galvanizleme tesisi var, fakat Avrupa yakasında yüksek kapasiteli ve modern tesis olarak sadece bizim Çorlu Velimeşe’deki tesisimiz var. Doğu yakasında çok fazla galvaniz tesisinin olmasın da özellikle Gebze-Dilovası civarında demir çelik üretim tesislerinin varlığı etkili. Lojistik avantaj sebebiyle demir çelik imalat tesislerinin de büyük çoğunluğu Marmara’nın doğu yakasında kurulu. Ama bu dengenin Avrupa yakası lehine değişmesine katkı sağlamak için biz 3. tesisimizi Çorlu ya kurduk. Şu anda bölgenin tüm ihtiyaçlarını en son teknoloji ile donatılmış, tam otomatik tesisimizde karşılamaya çalışıyoruz. Yakın zaman içerisinde tesisimizin varlığı ve hizmet kalitemizin de etkisiyle bölgenin metal imalat sektörünün gelişmesine büyük katkılar sağlayacağımızı umuyoruz. Açıldığımız günden bugüne bölge de yaşanan metal imalat yatırımlarının artarak sürmesi de bunu destekliyor” dedi.

“MSG olarak, Türkiye de kendi imalatı olmadan sadece fason hizmet veren, 3 tesisi olan tek galvaniz firması” olduklarının altını çizen Akgün şu noktalara değindi: “Galvanizleme, tüm dünyada demir çelik ürünlerinin paslanmaya karşı korumak amacıyla yapılan kaplama yöntemidir. Sıcak Daldırma Galvanizleme (SGD) yöntemiyle 450 derece ergimiş çinko banyosuna daldırarak ürünlerin kaplamasını gerçekleştiriyoruz. Metalin üzerine yapmış olduğumuz kaplama, farklı kullanım ortamlarına göre 100 yıla yakın koruma sağlamaktadır. SDG’nin hammaddesi çinko, yüzde 100 geri dönüştürülebilir. Atıkların ticari boyutu çok yüksektir. Bu atıklar, geri dönüştürülerek; ilaç sanayisi, gübre sanayisi, gıda sanayisi gibi pek çok yerde kullanılmaktadır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106