Öne Çıkanlar ÇOSB Türkonfed ÇOSB Dijital Dönüşüm Merkezi Technocast Endüstri 4.0

"Beş kıtada 72 ülkeye ihracat yapıyoruz"

Bu sayımızda ‘İçimizden Biri’ köşemizin konuğu MGT Filtre San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Töngüt. Beş kıtada 72 ülkeye ihracat yaptıklarını belirten Töngüt, “150 çalışanımızla MGT Filtre olarak temiz oda ve havalandırma sistemlerinde kullanılan tüm filtre ve filtre ekipmanlarının üretimini yapıyoruz” dedi.

  • Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin (ÇOSB) katılımcısı olarak MGT Filtre fabrikasını bize tanıtır mısınız?

    MGT Filtre San. ve Tic. A.Ş. 1992’de kuruldu. Ben 1978 yılından bu yana, iklimlendirme sektöründe çeşitli üretim ve taahhüt firmalarından ortak olarak bulundum. Şu andaki firmamız, MGT Filtre Klima Tesisat San Tic. Ltd. Şti. olarak 1992’de İstanbul’da kuruldu. Süreç içerisinde ithal ettiğimiz filtreleri kademe kademe üreterek bu günlere kadar geldik. 2012 yılında İstanbul’daki fabrikamızda yerimiz dar gelmeye başlayınca, Çerkezköy OSB’deki yerimizi aldık. 2014 yılında yapımına başladığımız fabrikamıza 2016 yılı ilk yarısında üretime başladık. Yaklaşık 18.000 metrekare alan içinde, 12.000 metrekare kapalı kullanım alanımız mevcut. 1992’den beri üretimimizi İstanbul’da yapan firma olarak ilk zamanlar endişelerimiz oldu ancak kısa sürede Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde olmanın büyük avantajlar sağladığını gördük, burada olmaktan çok memnunuz.

  • Üretim tesislerinizde ne tür üretimler var. Ürün yelpazeniz hakkında bilgi verir misiniz?

  • MGT Filtre olarak; temiz oda ve havalandırma sistemlerinde kullanılan tüm filtre ve filtre ekipmanlarının üretimini yapmaktayız. Mini pileli ve alüminyum separatörlü HEPA filtreleri, ayrıca NBC HEPA filtre ve 350 C HEPA ve mini pileli V kompak hassas filtre tipleri, sentetik ve cam elyaf torba filtre yani cepli filtreler, aktif karbonlu koku ve gaz tutucu filtre grupları, ön filtrelemede kullanılan panel tip filtre tipleri, metal işleme hatlarımızda filtre ekipmanları ve hücreleri üretmekteyiz. Ürettiğimiz filtreler; hastanelerde, ilaç sanayinde, laboratuvarlarda, savunma sanayi havacılık sektöründe, endüstriyel tüm tesislerde, enerji santrallerinde ve sosyal alanlarda vs. kullanılmaktadır .

72 ÜLKEYE İHRACAT YAPIYORUZ

  • Firmanızın üretim kapasitesi, çalışan sayısı ve ihracatı hakkında bilgi alabilir miyiz?

  • Kapasitemiz yüzde 80 oranında seyrediyor. Günde 550 adet HEPA filtre, 1000 adet mini pleli V kompak filtre, 1000 adet cepli torba filtre, 1000 panel kaset filtre ve çeşitli sayıda ve çeşitte aktif karbon filtreler ayrıca çeşitli filtre ekipmanları üretmekteyiz. Tesisimiz, Avrupa standardında son teknolojiyle, otomasyon ve robotlarla kurulu bir tesistir. Çalışan sayımız 125 -150 arasındadır. Ürünlerimizi MGT Filtre markası ile ihraç etmekteyiz. Yüzde 70’i Avrupa ülkeleri ağırlıklı olmak üzere beş kıtada 72 ülkeye ihracat yapıyoruz.

  • Yıllara göre üretim ve ihracat rakamlarınızı öğrenebilir miyiz?

  • MGT Filtre olarak son 15 yıldır her yıl yüzde 10 ila 15 arasında gerek üretim, gerek ciro olarak büyüme gerçekleştiriyoruz.

  • Üretime otomasyon yatırımları ve operasyonel süreçleri daha iyi yönetebilmek için ERP konusunda yatırımlar yapılmaktayız.

  • Ar-Ge çalışmalarınızı bize anlatır mısınız? 

  • Firmamızda, filtre ve filtrasyon konusunda araştırma geliştirme çalışmaları yapılmaktadır. Hepa-Ulpa filtre grubundaki ürünler, EN 1822 ve ISO 29463 standartlarına göre tasarlanmış test cihazlarında araştırma geliştirme çalışmaları yapılmaktadır. Kaba-orta ve hassas filtre grubundaki ürünler Avrupa standardı EN 779 standardı ve ulusallar arası standart olan ISO 16890 ve Amerika’da geçerliliği olan ASHRAE 52.2.standartlarına göre tasarlanmış test cihazlarında araştırma geliştirme çalışmaları yapılmaktadır.

  • Sizinki gibi çok büyük ve öncü teknoloji şirketlerinde eğitimin de çok önemi var? Ne gibi eğitim faaliyetleri yürütüyorsunuz?

  • Bizde sürekli eğitim vardır. En büyük yatırımlarımızdan biri de eğitimdir. Pandemi sürecinde eğitimlerimiz devam etmektedir. Online eğitimlerle filtre, filtrasyon, havalandırma sistemleri ve ekipmanları üzerine mesleki eğitimler alınmaktadır. Kalite standartlarının sürdürülebilirliği için ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi, AS 9001 Savunma ve Havacılık Sanayi Standardı ISO 14001:2015 Çevre Yönetim Sistemi, ISO 45001:2018 İş Sağlığı ve Güvenliği, ISO 27001: 2013 Bilgi Güvenliği Eğitimleri iç ve dış kaynaklı eğitimler alınmaktadır. Firmamız kalite, çevre, iş sağlığı ve bilgi güvenliği konusuna çok önem vermektedir.

  • Üniversite sanayi işbirliği için üniversitelerle birlikte yürüttüğünüz projeler var mı?
  • Bölgemizde bulunan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi işbirliğiyle “KOBİ’lerde Verimlilik Dönüşümü” projesini birlikte yürüttük. Bu projeyle firmamıza büyük faydalar sağladık. Buradan emeği geçen tüm üniversite hocalarımıza bir kez daha teşekkür etmek isterim.

  • Hangi sosyal sorumluluk projelerini yürütüyorsunuz?

  • Malum küresel ısınma ile iklim değişikliği ve kuraklıkların yaşanacağı otoriteler tarafından zaman zaman bildiriliyor. Ağaç dikme ve yetiştirmek faydalı ve insani davranış. Ayrıca şirketimiz adına ilgili mercilere başvurduk yetiştireceğimiz orman alanını bizlere belirlesinler diye bekliyoruz.

  • İşletmelerinizin aldığı ödüllerden bize söz eder misiniz?

  • Bağlı olduğumuz; İklimlendirme Sanayii İhracatçılar Birliği tarafından her yıl yapılan ihraç ödüllerinde MGT Filtre, hava filtreleri satışında 2011’den bu yana devam eden başarımızla birincilik ve ikincilik ödüllerini almaktadır.

  • ÇOSB hakkında bir şeyler söylemek ister misiniz?

  • Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB), Türkiye’nin en iyi organize sanayilerinden önde gelenidir. Alt yapısı tamamlanmış olması, hali hazırda, ÇOSB organize tarafından yapılacak olan baraj ile su sorununun tamamen giderileceğini, hatta çevre yerleşkelere fayda sağlayacak olması çok memnun edici. Yine ÇOSB tarafından hizmete sunulan, Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, donanımı ve eğitimleri buradaki kuruşlara avantaj sağlıyor. ÇOSB yönetiminin, modern ve tarafsız yaklaşımı, yapılan hizmetler ve eğitim destekleri gibi pek çok konuda adeta bir bölgesel kalkınma modeli olmuştur.

  • Hobilerinizi öğrenebilir miyiz?

  • Hobi olarak dostlarımla paylaşmak için tarımda zeytin, zeytinyağı ile kekiği damıtarak elde ettiğimiz suyuyla bahçede doğal sebze yetiştiriyorum. Küçük yaşlardan beri çalışma hayatının içinde yer aldığımdan Türkiye’de üretilmeyen özel ürünleri portföyümüze eklemek için çalışmalarım var. Şu anda işimi hobim olarak yapıyorum. Her zaman çalışma hayatının içinde oldum.1974’den beri iklimlendirme sektörünün içinde yer aldım. 1992 MGT Filtreyi kurduktan sonra sektöre ve ülkeme filtre üretimi ile katkı sağlamaya devam ediyoruz.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106