GF Hakan Plastik’in hedefi 021’de yüzde 20 büyümek

GF Hakan Plastik Türkiye ve Ortadoğu Bölge Başkanı Batuhan Besler, yazılı bir açıklamada bulunarak sektör ve firma özelinde değerlendirmelerde bulundu. Besler açıklamasında, tüm dünyayı beklenmedik şekilde etkisi altına alan Covid-19’un dengeleri değiştirerek tüm yıla pek çok yönden olumsuz etkiler bıraktığınıü, sağlık ön planda tutularak iş yapış şekillerinde değişikliklerin, yeni normal denilen ve her gün yenilenen süreçlerin yaşandığını belirtti. Bütün bu süreçler içerisinde GF Hakan Plastik olarak önceliklerinin, çalışanlarının ve paydaşlarının sağlığı olduğunu kaydeden Besler, on-line sistemlerin desteğiyle randımanlı çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

YÜKSEK KALİTEDE ÇÖZÜMLER SUNMAYI HEDEFLİYORUZ

2019 sonlarında stok yönetimi ve lojistik konusunda verimliliğin ve hizmet kalitesinin artırılmasına yönelik başlattıkları çalışmalarını GF Hakan Plastik Ankara Dağıtım Merkezi’nin açılışıyla sürdürdüklerini ifade eden Besler, bu adımla gelişen ve büyüyen dünya konjonktüründe daha hızlı malzeme tedariki, lojistik hizmetlerinde kalite ve yetkinliğin artırılmasının yanı sıra sevkiyat hatalarının minimize edilmesi ile daha yüksek kalitede çözümler sunmayı hedeflediklerini belirtti. Pandemi sürecinin, bu konunun önemini bir kez daha göstermiş olduğunu söyledi.

Yeni ürünleri GF Silenta Extreme, GF Aquasystem PP-RCT, GF Aerator’ün yanı sıra Yerden Isıtma Sistemleri ürün grubunu bünyelerine kattıklarını belirten Besler, endüstriyel pazarlara hitap eden GF ürünlerini Türkiye pazarına sunmaya başladıklarını kaydetti.

BIM Kütüphanesi’ni devreye aldıklarını belirten Batuhan Besler, öncelikle Silenta Premium, Silenta 3A ve basınçlı temiz su sistemlerinin sektördeki en güçlü üyesi GF Aquasytem PP-R ürün bileşenlerinin tamamının kütüphaneye eklendiğini, devamında diğer çok satan ürünlerin de kütüphanelerinin oluşturularak dijitalleşme anlamında sektörde en güçlü firmalardan biri olmayı hedeflerini ifade etti.

Besler, 2020 yılında denizcilik sektörüne hitap eden GF Marine ürünlerini bünyelerine kattıklarını belirtti. GF Marine ürün grubu için güzel bir başlangıç yaparak Tersan ile ilk anlaşmayı imzaladıklarını sözlerine ekledi.

2020 yılının sonlarında aldıkları Georg Fischer’in, Wall Street Journal’ın dünya genelinde en sürdürülebilir şirketler çalışmasında ilk 10 şirket içinde yer alması haberinin sevindirici olduğunu söyledi.

BU YIL YÜZDE 20’NİN ÜZERİNDE BÜYÜMEYİ HEDEFLEDİK

Besler açıklamasında, “2021 yılında önceliğimiz tabii ki çalışanlarımızın ve iş ortaklarımızın sağlığı. Bu konuda maksimum hassasiyeti göstereceğiz. Bununla beraber gelen talepleri karşılayabilmek öncelik sıralamamızda üst sıralarda. 2021 yılının ilk çeyreğinden sonra -Covid-19 aşısının uygulanma sürecine de bağlı olarak- çeyrek dönemlerle bir toparlanma olacağını düşünüyoruz. Bunun ilk sinyallerini 2020’nin son çeyreğine girerken inşaat malzemeleri sektöründe görülen hareketlenme ve hızlı bir toparlanmaya girildiği şeklinde görüyoruz. Biz de 2021 yılı için gücümüze ve sektördeki yerimize de inanarak kendimize çok zorlayıcı hedefler koyduk. Özellikle, dış pazarlarda büyümek ve açılmadığımız pazarlara giriş yapmak önemli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Hali hazırda satış yaptığımız ülkelere farklı ürünler sunarak, ürün çeşitliliğimizi ve pazar hakimiyetimizi artırmak istiyoruz. İç pazarda ise, çok kuvvetli olduğumuz proje kanalında satışlarımızı artırmak ve yeni ürünlerimizle de yer almak istiyoruz. Doğru ürünün, doğru detayda kullanıldığı ve mühendislik çözümleri ile desteklendiği yapımızın tüm projelere yayılabilmesi için tüm satış ve teknik ekibimizle şantiyeleri desteklemeye gayret edeceğiz. Yurt dışından Türkiye’ye getirdiğimiz özel uygulamalar için kullanılan GF ürünlerinin de Pazar payının artırılması hedeflerimiz arasında. Özellikle katma değeri yüksek ürünlerin, pazarda önemli bir noktada tutulması konusunda hem satış hem de pazarlama ekiplerimiz çalışmalar yürütecekler. 2021 yılı için yüzde 20’nin üzerinde bir büyüme hedefindeyiz” dedi.

Besler şunları söyledi: “Hammadde açısından dışa bağımlı olmamız, kur risklerini yakından takip edilmesi ve risklerin azaltılması yönünde finansal tedbirlerin alınmasını zorunlu kılıyor. Bu nedenle GF Hakan Plastik olarak finansal tedbirlerimizi sürdüreceğiz. Benzer şekilde işletme sermayemizi daha etkin yönetmek önceliğimiz olacak. Çerkezköy ve Şanlıurfa tesislerimizin iyileştirilmesi yönünde yatırımlarımız olacak. Enerji tasarrufu, kalite, verimlilik, kapasite artımı, iş sağlığı ve güvenliği konularında çalışmalar yürüteceğiz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106