Öne Çıkanlar GİRAY DUDA Ali Yerlikaya Türkonfed ÇOSB Mesleki ve Teknik Lisesi rol model oldu Prof. Dr. Abdurrahman Satman

Kerim Müderrisoğlu: 128 yıllık koku uzmanıyız

Türkiye’nin en köklü, ünlü koku markalarından birisi Rebul’dur. Halkın yakından tanıdığı, yurdun her köşesindeki eczanelerde ürünleri satılan ÇOSB katılımcısı Rebul’ün çalışmalarını Kerim Müderrisoğlu ile konuştuk.

- Sayın Kerim Müderrisoğlu, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin (ÇOSB) katılımcısı olarak Rebul Kozmetik San.ve Tic. A.Ş. firmasını bize tanıtır mısınız?

- 1895’te eczanemizin kurulduğu ilk günden bu yana, doğayı ve farmakolojiyi, geliştirdiğimiz tüm ürünlerin ve yaptığımız tüm işlerin merkezine koyuyoruz. Doğadan aldığımız ilham ve kurucularımızın duyusal deneyim yaratma konusundaki vizyonu 128 yıldır mükemmele ulaşma konusunda bize rehberlik ediyor.

Rebul Şirketler Grubu, özellikle parfümler, cilt bakım ürünleri, ev ve kişisel bakım ürünleri olmak üzere geniş bir ürün yelpazesi üretim kapasitesine ve satış hacmine sahip. Doğal içeriklere büyük önem veren Rebul Şirketler Grubu, ürünlerinde kalite ve yenilikçiliği ön planda tutarak kullanıcılarına benzersiz bir deneyim sunmayı hedefliyor. Her bir ürünümüz, son teknoloji ile donatılmış yenilikçi üretim merkezimizde titizlikle üretiliyor.

128 yıllık birikim ve mükemmeli yaratma arzumuzla, tarihi ve modern teknikleri harmanlayarak, her bir ürünü özenle hazırlayan Rebul Şirketler Grubu, dünya çapında birçok ülkeye ihracat yapan global bir marka olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.

GELENEKSEL ZANAATI MODERN YAKLAŞIMLA HARMANLIYORUZ

- Üretim tesislerinizde ne tür üretimler var? Ürün yelpazeniz hakkında bilgi verir misiniz? Firmanızın üretim kapasitesi, çalışan sayısı ve ihracat oranları nelerdir?

- Rebul Şirketler Grubu bünyesinde, Rebul, Atelier Rebul ve Özel Markalı Ürünler olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Lüks perakende markası Atelier Rebul ile kokunun değdiği her alanda varız. 128 yılı aşan koku uzmanlığımız ve eczacılık geçmişimiz ile bu topraklara ait değerli bitkileri, eczanede kullanılan geleneksel yöntemleri ve zanaatı modern ve bilimsel yaklaşımla harmanlayarak koleksiyonlarımızı yaratıyoruz. Bugün parfümden kolonyaya, mumdan çubuklu oda kokusuna, banyo ve vücut ürünlerinden doğal cilt bakımı ile saç bakım kategorisine kadar kişisel bakım ve ev kozmetiği için kaliteli ürünleri yenilikçi ve transparan bir yaklaşımla sunuyoruz.

MUM ÜRETİM BANDINA SAHİP TEK TESİS

Özel olarak, mum üretimi konusunda da benzersiz bir kapasiteye sahibiz. Fabrikamız, mum üretim bandına sahip tek tesistir. Rebul ve Atelier Rebul olarak, kendi özgün ürünlerimizi üretmenin yanı sıra, “Özel Markalı Ürünler” hizmetimiz aracılığıyla global markalara üretimlerimiz de bulunuyor. Zengin eczacılık geleneğimizi ve kokular konusundaki ustalığımızı birleştirerek, her markanın benzersiz ihtiyaçlarına özel, kavram yaratımından etiketleme ve ambalaj tasarımına kadar tam hizmet sunuyoruz. Yeni ürün fikirleri geliştirmekten, satışa hazır ürünün teslimatına kadar olan süreçte aktif olarak yer alıyoruz. Bu bütünsel yaklaşım, sadece ürünler değil, tüketicilerle rezonans yaratan tam marka deneyimleri sunmamızı sağlıyor.

DİJİTALLEŞMEDE İLERİ DÜZEYDEYİZ

- Son yıllarda ülkemizin ve tüm sanayi kuruluşlarının gündeminde olan sanayide dijitalleşme, nesnelerin interneti gibi dönüşümlerde Rebul Kozmetik San.ve Tic. A.Ş. hangi aşamadadır? Yapılan çalışmalardan örnekler verir misiniz?

- Rebul Şirketler Grubu olarak, sanayide dijitalleşme ve nesnelerin interneti gibi dönüşümleri büyük bir titizlikle takip ediyor ve uyguluyoruz. Üretim süreçlerimizde Lot cihazları ve akıllı sensörler kullanarak otomasyonu artırıyoruz; bu sayede hem verimliliği maksimize ediyor hem de üretim kalitemizi sürekli olarak iyileştiriyoruz. Ayrıca, tedarik zinciri yönetimini daha akıllı hale getirmek için de dijital araçlardan yararlanıyoruz, bu da bize lojistik süreçlerde üstün bir kontrol ve verimlilik sağlıyor. Müşteri deneyimini zenginleştirmek adına da yapay zeka destekli kişiselleştirme çözümleri sunuyoruz. Büyük veri analitiği ve yapay zeka kullanımı ise pazar trendlerini daha iyi anlamamızı ve tüketici davranışlarını doğru bir şekilde tahmin etmemizi sağlayarak stratejik kararlarımızda bize rehberlik ediyor. Dijitalleşme yolculuğumuzda ilerlemeye ve inovasyon yapmaya devam edeceğiz.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK BİZİM İŞ YAPIŞ BİÇİMİMİZ

- Sürdürülebilirlik ile ilgili çalışmalarınızdan bahseder misiniz? Ar-Ge çalışmalarınızı bize anlatır mısınız?

- Rebul Şirketler Grubu olarak, sürdürülebilirlik bizim için sadece bir hedef değil, aynı zamanda iş yapış biçimimizin temel bir parçasıdır. Bu çerçevede, ürünlerimizin çevresel etkisini azaltmak için yenilenebilir kaynaklardan elde edilen içerikler kullanmayı ve ambalajlarımızı geri dönüştürülebilir veya yeniden kullanılabilir materyallerden üretmeyi taahhüt ediyoruz. Ayrıca, su kullanımını ve atık üretimini en aza indirgeyerek operasyonel süreçlerimizi daha yeşil hale getirme çabalarımız devam etmektedir. Fabrikamızda yüzde 100 yenilenebilir enerji ile üretim yapıyoruz. Üretimden, ürüne, ambalajdan sosyal sorumluluk projelerine kadar her adımda gelecek nesillere daha iyi bir gelecek bırakmayı hedefleyerek çalışıyoruz.

Ar-Ge faaliyetlerimize gelince, inovasyon bizim için merkezi bir değerdir. Sektörümüzdeki önemli Ar-Ge merkezlerinden biriyiz. Ar-Ge ekibimiz, güzellik ve bakım ürünlerinde son teknolojiyi ve bilimsel bulguları kullanarak, daha etkili ve çevre dostu ürünler geliştirmek için sürekli çalışmaktadır. Bu süreçte, doğal bileşenlerin etkinliğini artırma ve ürün formülasyonlarımızda sürdürülebilir alternatifler keşfetme üzerine yoğun bir şekilde odaklanıyoruz. Her bir yenilik, tüketici ihtiyaçlarını karşılamak ve aynı zamanda dünyamıza olan sorumluluğumuzu yerine getirmek amacıyla dikkatle değerlendiriliyor.

SÜREKLİ MESLEKİ GELİŞİM EĞİTİMLERİ DÜZENLİYORUZ

- Bildiğiniz üzere, şirketler eğitimin çok önemi var. Ne gibi eğitim faaliyetleri yürütüyorsunuz? Üniversite sanayi iş birliği için üniversiteler ile birlikte yürüttüğünüz projeler var mı?

- Rebul Şirketler Grubu olarak, eğitimin iş gücümüzün gelişimi ve inovasyon kapasitemizin artırılması açısından kritik bir öneme sahip olduğunun bilincindeyiz. Bu nedenle, çalışanlarımıza yönelik sürekli mesleki gelişim programları ve eğitimler düzenliyoruz. Bu programlar, sektörel bilgileri güncel tutmayı, yeni beceriler kazanmayı ve mevcut yetenekleri geliştirmeyi amaçlar.
 

Bu tür girişimler, hem eğitim dünyasıyla sanayi arasında köprüler kurmakta hem de yenilikçi fikirlerin ve çözümlerin hayata geçirilmesine olanak tanımaktadır. Bu iş birlikleri sayesinde, Rebul Şirketler Grubu olarak hem topluma katkıda bulunuyor hem de sürdürülebilir iş pratiklerimizi daha da ileriye taşıma şansını elde ediyoruz.

Rebul Şirketler Grubu olarak, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne (ÇYDD) yaptığımız desteklerle sadece Kimya ve Kimya Mühendisliği bölümlerindeki kız öğrencilerin eğitimine maddi destek sağlamakla kalmıyor, akademik gelişimlerinin de yanında yer alıyoruz, onlara mentorluk yaparak kariyer yollarında destek olmayı hedefliyoruz. Her adımda daha ileri gitmelerine olanak tanıyan bu katkılarımız, eğitime erişimde fırsat eşitliği yaratmayı hedefliyor.

500 BİN TOHUM TOPU GÖNDERDİK

- Hangi sosyal sorumluluk projelerini yürütüyorsunuz?

- Sosyal sorumluluk bilinciyle hareket ediyor ve topluma katkı sağlamayı temel bir değer olarak benimsiyoruz. Bu kapsamda çeşitli sosyal sorumluluk projeleri yürütüyoruz:

Sürdürülebilirlik kapsamında yapmış olduğumuz Gezegene Teşekkür projemiz ile

500.000 tohum topunu, drone’lar yardımıyla ve sizlerin desteğiyle doğal ortamlarına bıraktık. Rebul Şirketler Grubu olarak ilhamımızı doğadan alıyoruz. Her bir ağacın geleceğimiz için ne kadar önemli olduğunun bilinciyle, Sürdürülebilirlik Eforları Programımız çerçevesinde dev bir ağaçlandırma projesi başlattık. Orman Genel Müdürlüğü ARGE’si ve Ecording teknik altyapısıyla yürüttüğümüz bu proje ile teknolojiyi gezegene faydalı bir araç olarak kullanıp insansız hava araçlarıyla fidanlanmanın tek başına mümkün olmadığı ulaşılmaz alanlara tam 500.000 tohum topu gönderilerek ağaçlandırma projemizi başlattık. Bunlara ek olarak, Afet Yardımı ve Acil Durum Destekleri için Doğal afetler ve acil durumlar sırasında ihtiyaç sahiplerine yardım sağlamak için hızlı müdahale ekipleri oluşturuyoruz. Bu ekipler ile afet bölgelerine temel hijyen malzemeleri iletiyoruz.

Rebul Şirketler Grubu olarak, farklı STK ve üniversitelerle iş birliği içerisinde olup, genç nesillerin hem akademik hem kariyer yolculuklarında yanlarında olarak onların eğitim hayatında güçlü ve başarılı bireyler olarak ilerlemelerini sağlamak amacıyla yanlarında olduğumuzu hissettirmeye devam edeceğiz.

GEÇEN YIL, ‘YILIN PARFÜMÜ’ SEÇİLDİK

- İşletmenizin aldığı ödüllerden bize söz eder misiniz?

- Farklı alanlarda saygın ödüller alarak markamızın kalite ve inovasyon anlayışını taçlandırdık. 1981 yılında, Uluslararası Güzellik Ürünleri Kalite Kontrol Merkezi tarafından altın madalya ile ödüllendirildik ki bu, ürünlerimizin uluslararası standartlarda kalitesini simgeliyor. 2014'te cilt bakım kategorisinde yer alan Snow Algae koleksiyonumuzun aktif içeriği Snow Algae Powder, "en iyi aktif içerik" kategorisinde Avrupa Kozmetik İnovasyon Ödülü'nü aldı, bu da Ar-Ge çalışmalarımızın ne kadar başarılı olduğunu gösteriyor. Ayrıca, markamızın hayvanlar üzerinde test edilmediğini gösteren Leaping Bunny Cruelty Free sertifikasına sahibiz ve Vegan Pharmacy Koleksiyonumuzda hayvansal ürün bulunmadığını gösteren Vegan Sertifikasına sahibiz, bu da etik ve sorumlu bir marka olduğumuzun altını çiziyor. 2018 yılında Türkiye’ye "Değer Katan Markalar" ödülünü kazanarak, yerel pazarda sürdürülebilir başarı ve etkimizi teyit ettik. Ve en güncel olarak, 2023 yılında Çin’in en önemli platformlarından biri olan Tmall’de "Yılın Parfümü" olarak seçildik, bu da global alanda marka değerimizin ve ürünlerimizin tanınmışlığını artırıyor. Ödüllerimiz arasında, markamızın değerini ve kalitesini gösteren önemli başarılar bulunmaktadır.

ÇOSB YEŞİL BİR SANAYİ BÖLGESİDİR

- ÇOSB hakkında bir şeyler söylemek ister misiniz?

- Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB), Türkiye'nin önde gelen sanayi bölgelerinden biri olarak, geniş bir yelpazede sektörlere ev sahipliği yapmakta ve bölgesel ekonomiye büyük katkılar sağlamaktadır. İleri teknoloji altyapısı, stratejik konumu ve sunduğu teşviklerle yerli ve yabancı yatırımcıları çekmekte, böylece sürdürülebilir kalkınma ve istihdam yaratma hedeflerine ulaşmada önemli bir rol oynamaktadır. ÇOSB, ayrıca çevre dostu uygulamaları ve sürdürülebilir iş pratikleriyle bilinir, bu da onu yeşil bir sanayi bölgesi olarak öne çıkarır. Firmalar için sağladığı kolaylıklar, iş yapma süreçlerini optimize ederken, bölgeyi uluslararası rekabette daha da güçlendiriyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner114

banner113

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner107

banner106