Öne Çıkanlar Ece Kamar Uğurteks Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu Çerkezköy OSB ömer nart

Ulkar Kimya yeni coğrafyalara açılıyor

Brezilya Sağlık Düzenleme Kurumu (ANVISA), Ulkar Kimya Sanayii ve Ticaret A.Ş. tesislerinde “Etodolak” isimli ağrı kesici ilaç etkin maddesi için GMP denetimi gerçekleştirdi. Denetim sonucunda Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin (ÇOSB) köklü kuruluşlarından Ulkar Kimya, Brezilya Sağlık Otoritesi ANVISA’dan GMP sertifikasını alarak büyük bir başarıya imza atmış oldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ulkar Kimya San. Tic. A.Ş. Genel Müdürü Berkant Köseoğlu şunları söyledi: “Ulkar Kimya’nın farklı coğrafyalara açılma stratejisi içinde bulunan aday ülkelerden biri Brezilya’dır. Bu bağlamda Haziran 2022’de ANVISA’ya yapılan dosya başvurusuna istinaden, denetim iki denetçi tarafından gerçekleştirilmiştir. Konusunda yetkin ve uzman eczacı denetçiler tarafından yapılan ‘İyi Üretim Uygulamaları’ (Good Manufacturing Practices -GMP-) denetimi 5 gün sürmüştür. ANVISA’dan gelen denetim raporu sonucuna göre Ulkar Kimya, denetimde hiçbir olumsuz bulgu almadan “hemen sertifikalandırılacak” kuruluş olarak sınıflandırılmıştır. Sıfır hata ile GMP sertifikasının alınması, konularında oldukça tecrübeli, işine sevgiyle bağlı, özverili ve farklı düşünebilen personelimizin çalışmalarının eseridir. Ulkar Kimya önümüzdeki dönemlerde Türkiye dışındaki ilaç etkin maddesi pazarlarında büyümesine devam edecektir.”

BREZİLYA İLAÇ PAZARININ BÜYÜKLÜĞÜ

Köseoğlu, Brezilya ilaç pazarıyla ilgili de şu görüşlere yer verdi: “Latin Amerika’nın en büyük ilaç pazarı olan Brezilya, dünya genelinde 7. sırada bulunmaktadır. Dünya pazarından aldığı yüzde 2.2’lik oran ile 2023 yılında 23 milyar dolar büyüklüğe ulaşmıştır. Brezilya ilaç pazarında ürünlerin satılabilmesi ANVISA onayına tabidir. Söz konusu ürünlerin, tescil, bildirim, kayıt ve izinleri ANVISA’nın ilgili sağlık makamı tarafından düzenlenmektedir. Bu çerçevede, Brezilya pazarına girmeden önce firmaların, Brezilya’daki düzenleyici kurumlar tarafından verilen belirli yetkileri alması gerekmektedir. Ayrıca, bazı ürün sınıfları için üreticilerin ANVISA tarafından sertifikalandırılması ve bu işlem için menşe ülkede ANVISA tarafından denetim yapılması gerekebilmektedir. ANVISA, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunun (TİTCK) da üye olduğu Farmasötik Denetim İş Birliği Konvansiyonu (PIC/S) üyesidir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106